0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
düzenli olarak yaparsanız evet ahmet abi nin dediği doğru.Şu an mesela siz en fazla 1 aylık ömrü gitmiştir.
1 ay derken biraz muğlak olmuş.1 ayda 10000de yapılabilir yatabilirde.
arkadaşlar aracı parktan çıkarmam gerekti yanlış park eden arkadaşlar sağ olsun araca manevra yeri bırakmamışbende sinirlendim torosta yaptığımı bu araçta denedimel freni tuşuna basılı tuttumdireksiyonu tam sola kırdım geri vitese takıp 5000 devirdeel freniyle kalkmaya çalıştım amacımel freninin arka tekerleri frenlemesi ön tekerlerin de patinaj çekerek olduğu yerde manevra yapmasıydı3 -4 saniye zorladım tabii olmadısonra kaputun altından bir dumansanırsın motor yanıyor bktım balata kokusubüyük ihtimal baskıyı zorladım şimdilik kalkışta falan sorun yok ama o sinirle bi delilik yptımşimdi sorum şu acaba kalıcı bir hasar bıraktım mı araçta arkadaşlar bilgilerinze ihtiyacım var.Hepinize teşekkürler
1 ay derken biraz muğlak olmuş.1 ayda 10000de yapılabilir yatabilirde. Eskiden balatalarda astbest kullanıldığından balata ömrü uzun oluyordu.Şimdi EU bunun kanserojen madde olduğunda kullanımını yasakladı bu nedenle balatalar zorlamaya gelmiyor. Birde benim anlamadığım TRC devreye girmedi mi?Yoksa butona mı bastınız?Veya el freni çekildiğinde TRC VSC devreye girmiyor mu acaba? İlk fırsatta bunu deneyeceğim.
Yeni debriyaj sisteminde balata biterse üstten kavramaz bilakis pedal düşer alltan kavrar diye biliyorum.Tamamen psikolojik Balatayı göreceli olarak biraz yemişsin Ali hocam o kadarda pimpirikli olma ben T25 de çok defa el freni ile döndürdüm arabayı yarım debriyaj korkma hemen bir şey olmaz Selamlar
Yazdığınızı okuyunca içim acıdı Ali Bey. Ama anlık sinirle böyle şeyler olabiliyor malesef.
Sadece balatanın yüzeyinde yanık noktalar oluşmuştur. Zamanla balata aşınacağı için bu yanık noktalar kaybolur gider.Yanlız belirtmekte fayda var; bir daha böyle bir durum yaşarsanız balatayı tamamen bitirebilirsiniz.
Sizin durumunuzu atalarımız taa yüzyıllar önce özetlemiş."öfkeyle kalkan, zararla oturur."
Olur böyle vakalar geçmiş olsun .Teknolojik araba bunlar siniri götürmüyor aşırı zorlamadıysan sorun olacağını düşünmüyorum .Ama sen genede bundan sonrası için çok dikkatli ol