0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 martta 1.4 d active M/M aldım. ilk alanlardanım. açıkçası çok iyi araştırmadım. toyota dedim sıfır dedim aldım .güzel araba sözümüz yok ama 6000 lerde fark ettim sabah soğukken kontrol ettim . alt noktanın üstünde .10000 de hallolur dedim. sorunu anlattım motor yağına sabah bakılmaz dediler. bi sorun yok dediler.su an 16000 de yağın yarısı yine yok. çok normal değil bence. toyota niye açıklama yapmıyor. getirin bakalım; özür dileriz . aracı geri alalım vs. bir şey demiyorlar. yok turbo değişsin falan. bu motor tipi yaklaşık 10 yıldır piyasada var herhalde tam bilmiyorum .hiç mi test etmiyorlar geliştirmiyorlar. babamın 93 mercedesi var. ne zaman yağa baktın diyorum hatırlamıyorum diyor. kıs kıs gülüyor. sene 2014 ya....niye mahkemlerde sürünellim.hani bu adamlar onurlu insanlardı. yağ bidonuyla mı gezelim?
Hani 2012 ve sonrasında sorun yoktu . Anlaşılan toyota elinde kalan sorunlu blokları 2012 ve sonrası modellerde de ara ara kullanmış . Öncelikle yağ yakması normal değil bu benim ilk dizel arabam değil ve çevremdeki çoğu kullanıcıda dizel araç kullanır hiç birinde eksiltme olmuyor .Benim aracım eksiltiyordu toyota en son herhalde imana geldi ve çağırıp blok değiştirdiler şu an eksiltme yok .
Aaa olurmu Mahmut bey biz ilk defa görüyoruz dizel motoru. En basit örnek vermem gerekirse 2011 yılında şirket aracı olarak 0 km 1,5crdi hyundai era teslim aldım ellerimle sene sonu kiralama şirketine bıraktığımda 132.000 km de idi. Hala taş gibiydi moturu ve 1 gr sadece 1 gr bile eksiltmedi. Bırakın artık bu normaldir olur sözcüklerini. Zira bidonla gezmek maharet değil, madem bidonla gezeceğiz FABRİKA ÇIKIŞLI ORJİNAL YEDEK YAĞ DEPOSU KOYSUNLAR ARAÇLARA Böyle bir mantık yok.
Abi hyundai bir kenara bırakın . Arkadaşım karayollarında çalışırken altına bir tane 170000 km de bipper vermişlerdi araç 15000 km de bir bakıma gitmesi lazım iken bazen 20000 km yi buluyordu ve arkadaşıma sorduğumda 1 gr yağ eksiltme olmuyor cevabını aldım . Biz toyotalarımızı 10000 bakımına yetiştireceğiz diye burada kıvrılıp durak . Sinir olduğum şey normal demeleri madem normal teknik verilere 1000 km de şu kadar yağ tüketir diye belirtin ve yağ eksiltmeyen araçları onarım için çağırın .Açıkçası ben beni ve forumdan bir çok kişiyi çağırdıkları için düzeldiklerini sanmıştım ama maalesef duruma yaklaşımları aynı imiş bizlere de mecburiyetten onarım yapıldı ki bazı araçlarda blok değişiminden sonra bile eksiltme devam ediyor burdan da anlaşılan toyota sorunlu blokları bir şekilde elinden çıkarmaya çalışıyor .
Bipper bizdede vardı connect tende 3 tane falan vardı malzeme taşıyorduk şehirdışı aynen dediğin gibi 1gr eksiltme olmadı tek fark bizimkiler 250.000 km yi devirmişti . Bu arada arazide 20 ye yakın duster vardı sıkı dur 20.000 km de çağırıyorlar bakıma Artık 3 dünya ülkesi olduğumuzu en kalitesiz ürünleri bize yedirdiklerini ülkem insanın ağzından duymak zoruma gitmiyor AMA BUNU KABULLENMEMİZ ÇOK GÜCÜME GİDİYOR Hakkını aramak yerine böyle gelmiş böyle gider demek doğru bir tutum değil bence.
Fakat birde şu var yeni kasa ilk çıktığında burada hep konular açıldı yağ yakıyor diye ve sonra anlaşıldı ki arkadaşlar marka karalamak için üye olmuşlar . Şimdi de durum böyle mi bilmiyorum ama olabilme ihtimalide var hatta yüksek .Merak etme güneşi balçıkla sıvayamazsın Toyota benim gözümde halen değerli ama biz kullanıcılarında onlar için değerli olmamız lazım. Daha önceden söylediğim bir şey vardı hatırlarsan benim Toyotayı seçmemin nedeni daha çok para kazanması için değil daha stabil, daha konforlu/donanımlı ve arge çalışmalarına daha çok para ve zaman ayırarak bizlere DAHA DA SORUNSUZ araçlar üretsin diyedir. Biz burada sabahtan akşama konuşalım çok fark etmez farkı yaratacak olan TOYOTA'nı ta kendisidir. Oda yaptığı kaliteli üretimlerle ortaya çıkar.
Abi renaultun 20000 olayını biliyorum oda birşey mi yalan değilse bmw 30000 veya 35000 km de çağırıyormuş . Neyse abi konu bu değil zaten ben konunun iyi niyetli açıldığını da düşünmüyorum forumda bu sorunla ilgili o kadar yararlı bilgi var iken birinin üye olup selam yazıp direk sadece bu konuyu açarak ve birazda markayı kötülüyerek sorununu anlatması bana inandırıcı gelmedi . Yanlış anlaşılmasın toyotayı savunmuyorum savunmamda bana yaptıklarından sonra yapacağım en son şey tayotayı savunmak olur .
neden konunun iyi niyetli açıldığını düşünmüyorsunuz herkes sizin benim gibi interneti sık kullanmıyor adam almıştır aracı yağ eksilttiğini görünce googleden aratmıştır(googleden aratınca toyotaclubtr çıkıyor) üye olup derdini anlatmıştır olamaz mı yani ben kimsenin kolay kolay marka karalayacağını zannetmiyorum adamın derdi vardı canı yanmıştır belki bi çare bulurum diye yazmıştır para kolay kazanılmıyor kazanılan paraların böyle sorunlu araçlara harcanması çok can sıkıcı
Hakan bey yenı corolla cıktıgında farklı kısılerın foruma uye olarak bu sekılde karalama yaptıgı tespıt edılmıs ve uzaklastırılmıs.Bu platformda toyota kullananda var kullanmayanda.Ancak buranın en guzel yanı saygı ve sevgı cercevesoınde yasadıgımız sorunları dıle getırıp,benzer sorunları yasayan arkadaslardan fıkır alıyoruz.Samımı ve guzel ınsanların oldugu bır forum.Ben bırkac kısı ıle tanısma fırsatım da oldu.Burada kımseye toyotayı kotuleyemez mantıgı yok.Ne ıse o soylenır.
Ne demek efendım vazıfemız.Vallahı ben face de toyotanın resmı sayfasıda dahıl olmak uzere cok kotuledım.Aracın.en guzel yanı ne.dedıklerınde gece lambası olmayan cam ayna dugmelerını elleyerek bulmanın en guzel yanı oldugunu soylemısımdır.Verso eksıklerı yokmu cok.Motor yetersız bazı ıc trımlerden ses gelıuor.Ozellıkle gogus uzerındekı saklama gozunden.2006 olupta o gozu saglam olan yoktur.Bu kasa versoların cogunun kapı dosemelerının sungerı curumesı dolayısyla kalkıyor.Ha sıkayet var comda dıger markaların sıkayet ettıklerını duyunca ınsan halıne sukredıyor.Toyotada arac kac model olursa olsun sorun tespıt edılmısse o parcada aracın yasına garantısıne bakmaksınızın degısıyorlar.Yag mı yakıyor tespıt edılırse yapmaya calısıyorlar.Dıger markalar bu kadar ıyı nıyetlı degıl.Forumda kac kısı dıreksıyon ve vıtes topuzundakı kucuk soyulmalardan hemen servıs yenısı ıle degısıyor.Gecen opelın ana sayfasında kullanıcılar veryansın etmıs ınsıgnıa ya.Vıtes topuzu resmen parcalanmıs cogunun degısmıyorlar.300 tl ıstıyorlar.Verso eksıgı yokmu var hemde cok.Ama bagajı ıc hacmı ıcın kullanıuorum.2004 bu yana ıkıncı toyotam.ılk hb sol ıdı.Sımdı verso.Bu ıkı aracada yag su lastık aku balata yanı bıten parcalar harıcınde sagından solundan bır beyın arızası veya couzlemeyen arıza yasamadım.Ikısıde lpg lı ıdı.Gecen bır yerde bır yazı vardıSorun yok ıse japon Sorunlu ıse AlmanSorun cozulemıyorsa Fransız.Inanmayanlar sıkayet var comda vw hyundaı ford veya dıger markaların sorunlarına baksınlar.bır de toyotanın arızalarına.