Gönderen Konu: E11Corolla 1.3 & toyota starlet 1.3 turbo (4E-FE)  (Okunma sayısı 3949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 232
  • Model Yılı: '99
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
E11Corolla 1.3 & toyota starlet 1.3 turbo (4E-FE)
« : Ağustos 01, 2014, 19:22:35 »
Siz değerli dostlarıma bir sorum olucak E11 1.3 terra motoru ile Toyota starlet 1.3 turbo olan motorun parçaları aynımıdır ikiside 4E-FE motor kodlu eğer aynıysa ben toyota starlet'in parçalarını bulsam aracıma turbo yapabilirmiyim ne dersiniz teşekkürler şimdiden 

Toyota Club Türkiye

E11Corolla 1.3 & toyota starlet 1.3 turbo (4E-FE)
« : Ağustos 01, 2014, 19:22:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: E11Corolla 1.3 & toyota starlet 1.3 turbo (4E-FE)
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2014, 21:29:11 »
Yaptırsanız bile çok fazla verim alabileceğinizi düşünmüyorum.

Gerçekten verimli,sağlam olsun diyorsanız belki de bir E110 parası daha verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2014, 22:18:37 »
turbolu araba ile aynı parçalar olamaz. belki turbo takılır fakat bu seferde motor ömrü çabucak biter.

en iyisimi 1.6 ya geçin kurtulun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2014, 23:05:41 »
Yanıtlarınız teşekkür ederim bugün nette gezinirken gözüme çarpmıştı ufak çaplı bir araştırma yapmıştım birde size sorayım dedim iyikide sormuşum muhtemelen parça+ işçilik +uyum sorunu+zaman hepsini birleştirince deymez diye düşündüm iyiki varsınız  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2014, 00:00:15 »
14 yıldır aklımda olan proje bu, Yanlış yada doğru birgün mutlaka yapacağım :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2014, 00:09:23 »
Turbo parçaları Kıbrıs varmış araştırdım ve alabileceğimiz fiyatlarda bulunurmuş araştırırken denk geldim aslında ebay da var komple kit 1800 dolar civarında onu ordan getirdik diyelim onu adapte edecek ustada çok iyi olması gerekir benim çevremde o kapasitede usta yok oda sorun komple motor bile buldum 2000 dolara japonyada  :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2014, 00:54:36 »
Yurt dışından motor getirmek imkansıza yakın, ebaydaki kitlerin gümrüğe takılma ihtimali yüksek ve orjinal parça değiller, kıbrıs işi en aklıma yatanı oradan da gelirken 30kg eşya sınırı var :( birde sakız adasında çok starlet glanza var ;)
Eğer bu konuda bir adım atacaksanız mutlaka haberim olsun (kıbrısa gitme, ebaydan sipariş getirme ;) ) büyük ihtimal olaya bende dahil olurum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2014, 07:06:48 »
Güzel bir proje, ama ciddi emek ve sabır gerekir bence gerçekleştirmek için, aramış olduğunuz turboyla seri nosu tutan alternatif turbolar bulunabilir bence, turbo için yurtdışı bağlantısına gerek olacağını düşünmüyorum, ama ilave elemanlar da gerekecek tabi, intercooler vs gibi, ayrıca ms beyin gerekecektir, bildiğim kadarıyla gelişmiş bir beyin yok e11 lerde, bu tür şeyler binlerce kişinin hayalidir, inşallah siz o bin kişi içinden bunu gerçekleştiren bir kişi olursunuz
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2014, 13:04:49 »
Ben derin bir araştırma içine giriyorum bir kaç ustayla konuşup ona göre yol izleyeceğim eger burda bir sorun çıkmaz motora adepte edebilirim derse gerek kıbrıs gerek sakız adasına gidip parçaları toplamaya başlarım ve mutlaka haber veririm olumlu veya olumsuz

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 15:16:32

Buda ebay'daki turbo kiti  :saygi:

http://jdmenginesusa.com/engine_details/1857

Buda komple turbo motor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2014, 11:26:29 »
Bende seninle aynı fikirdeyim Turbo bağlama konusunda ama ben evdekilerden sebeb dokunamıyorum.
araca turbo bağlayabilirsin. İstanbul da bu işten anlayan iyi ustalar var fakat iş sadece turbo ile bitmemekte.
1 Aracın aerodinamik yapısı turbo bağlantısından sonra değişeceği için kule gergisi, fren diskleri, amortisörler araka kampanaları diske çevirme v.b işlemleride yapman gerekecek. Henüz tam olarak hesaplamadım ama basınç ve yanma artacağı için motorun buna ne kadar dayanacağını bilemiyorum.(komple motordan da olabilirsin)  Sonra şanzıman ve dişliler bu güç artışını kaldırabilir mi bu da ayrı bir soru.
 Artı bizim terraların piston çapları turbo besleme için yeterli gelmeyebilir. Pistonlar değişecek yataklar taslanacak motor üst kapak değişecek gibi bir takım zor ve keyifli işlem listesi var. Tahminen 2 ila 3 bin TL civarında tadından yenmez bir hale getirilebilir. Oda işi bilen bir ustan var ise!
Daha önce hiç turbo starlet motoru görmedim bu sebeble bizim araçlarla uyar yada uymaz fikrim yok ama inceleme şansım olursa net cevap verebilirim.
Tavsiyem biraz kuvvetlenmesini istiyorsan silindir kapak taşlama piston çap büyütme takım conta değişimi açık hava filtresi gibi daha az zahmetli işler ile yaklaşık 10-15 hp daha güç alabilirsin.

Bizim araçlarımızda tam güç 3500 devirde yaklaşık 82 hp vermekte. Turbo ile 25-60 hp arasında güç alabilirsin (turboya, motorun kaldırmasına ve aerodinamik yapısına yapacağın katkıya göre değişir) filtre ve piston çaplarında yaptığın değişiklikler ile max. +15 hp daha alsan 160 hp'e kadar çıkar. Torkunda dahminen 240-260 Nm olacaktır ki kalkışları süper olur.  Tam gücü ancak 3500 ve üstü devirlerde alabilirsin diye düşünüyorum. Kaldı ki bizim araçlar üstten egzantirkli bundan her usta anlamayabilir.

Bende aracı çok iyi tanımama rağmen bu hesapları düşününce karar vermekte zorlanıyorum. Tabi birde istanbul yol ve trafiğide eklenince düşünce tamamıyla ekonomiye geçiyor, düzenli ve özenli bakım ön plana çıkıyor. Umarım düşüncene bir nebzede olsa katkısı olmuştur.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2014, 11:18:03 »
Çok teşekkür ederim bende araştırma peşindeyim bir arkadaşım vasıtasıyla Toyota'dan bir motor teknisyeni ile konuştum motor aynı herşeyi yerine koyabilirsin dedi ama bir çok şeyin değişmesi gerekir dedi öncelikle o gücü durdurabilecek bir fren sistemine ihtiyacın olucak dedi ama çok zevkli ve zahmetli ve biraz maddiyata dayalı bir iş dedi onun için turbodan önce aracı durdurmak önemli olduğunu söyledi ve haklı ama bence motora girmektense bir araç bul motoruna talip ol Kıbrıs'ta oldukça var ve iyi pazarlık yaparsan iyi fiyata alırsın ve sadece direk motoru adapte edersin dedi en azından içine yapacağın masrafı kargo parası olarak ödersin daha sağlıklı olacağını söyledi ama mutlaka böyle bir şey yapacaksan fren sistemine birseyler yapılmalı dedi ama yaparsa da bende görmek isterim dedi