Gönderen Konu: Otobüs kazaları!  (Okunma sayısı 3893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüs kazaları!
« Yanıtla #20 : Ağustos 01, 2014, 19:23:51 »
bu arada dikkat ettiyseniz kazalardaki otobüsler TEMSA.

TEMSA firmasının ürettiği otobüsler tam bir kalitesizlik abidesi. hem şehir içi (avenue), hem de şehirler arası (safir). bir aracın her yerinden mi ses gelir ? bütün plastik aksamları, kapıları seyir hâlinde iken  oynuyor. otomatik şanzıman deseniz, vites geçişlerinde selam veriyorsunuz. ondan sonra neden türk malı'nı sevmiyor, desteklemiyoruz.

mitsubishi ile ortak temsa üretimi eski safir otobüsleri düşünün. bir de yerli temsa'ları.

otokar diye bir firmamız da var. gerek sessizlik, gerek konfor olarak kat kat ileride. mercedes, man, otokar ve yeni bmc'ler hariç gerisi çöp bence şehir içi otobüslerinde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 01, 2014, 19:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 01, 2014, 20:31:39 »
Selam;
Özellikle son zamanlarda meydana gelen ve üzücü sonuçlar doğuran otobüs kazalarının farkında mısınız!? Bir çok soru işareti geliyor bunların ardından insanın aklına.

FLASH ..FLASH..FLASH...SON DAKİKA......:boş yolda araba kullanmak maharet ister....20 milyonluk istanbul trafiğinde neredeyse 0 kaza ile ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri boşalan istanbul trafiğinde sapıtarak boş yolda nasıl araç kullanacaklarını bilmediklerinden sağa sola saldırmak sureti ile 5 kişinin ölümüne neden olmuşlardır.....

DEMEKKİ NE İMİŞ? BOŞ YOLDA ARABA KULLANMAK MAHARET İSTERMİŞ:))

İlk defa güneş ışığı gören inekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2014, 01:11:07 »
kamyoncudan otobüsçüden ne bekliyosun kardeşim ?  toplumun geneli bozuk. sağolsunlar paradan başka birşeyi düşünemez olduk. durum bu.
Valla abi benim babam da tir soforu.Bizi bu hale getirenler utansin.12 tekeri birden yürütmek kolay değil.Bunun kaskosu trafiği lastiği cezası derken boynuz kulağı geçiyor.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 02, 2014, 01:14:20 »
Valla abi benim babam da tir soforu.Bizi bu hale getirenler utansin.12 tekeri birden yürütmek kolay değil.Bunun kaskosu trafiği lastiği cezası derken boynuz kulağı geçiyor.
Ayakta durabilmek çok zor.

100.000,00 TL'lik sermaye, günümüzde çalıştığı halde aylık 2.500,00 TL zarar yazıyor.

İşlek bir caddeden ev alınsa daha iyi kar getirir şu manzara karşısında.

Diğer yanda 250.000,00 TL yatırıp sıfır KM kırkayak alanlara da hayret etmiyor değilim. Acaba nerede yanlış yapılıyor ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 02, 2014, 01:17:45 »
Tır şoförlerinin büyük çoğunluğu bilinçsiz oluyor. Tabi istisnaları da var onları tenzih ederim.

Allah babanıza kolaylık versin. Şu ülkede arabayı yürütmek bile dert, tır şoförlerinin işi çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 02, 2014, 09:25:53 »
Bana bu mesleği öğretende 10 numara yağ ve o bir zamanlar bulunan kırsal motorin kullanırdı 10 ntmara yağda çözüm değil pompa ve enjektörleri mahvediyor ülkemizde neye rağbet olsa zamlanıyor bu mesleğin içinde olanlar iyi bilirler mal sahibi bi yandan yük bekleyen bi yandan telefon açar nerd kaldın uykum var yorgunum dinlemezler çadır aç kapa kapaklar bi dert parça yük tam rezillik komisyoncuya para ver bi lastik patlar 1000 lıranın üzerinde ben 1.5 yıl kadar uzun yol çalıştım daha sonra şantiye hayatı başladı mecbur katlanıyom tofaş modifiye araçlar gibi kamyoncu ve tırcılarda mimlendi herkese saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2014, 09:48:24 »
Seydi, çok iyi bir taşlama olmuş, insanı üzülürken güldürüyor. :( :)

Aslında tüm yazılanlar o kadar bilinçli ki bu sayfada. Gerçekten çözüm getirilmek istense ve buralar takip edilse ve fikri, bilgisi olanların fikrine ve bilgisine başvurulsa zaten çözülür çok şey. Ama toplumun gerçeklerinden uzak yaşayanların bunları anlamasının zor olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 02, 2014, 10:41:47 »

FLASH ..FLASH..FLASH...SON DAKİKA......:boş yolda araba kullanmak maharet ister....20 milyonluk istanbul trafiğinde neredeyse 0 kaza ile ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri boşalan istanbul trafiğinde sapıtarak boş yolda nasıl araç kullanacaklarını bilmediklerinden sağa sola saldırmak sureti ile 5 kişinin ölümüne neden olmuşlardır.....

DEMEKKİ NE İMİŞ? BOŞ YOLDA ARABA KULLANMAK MAHARET İSTERMİŞ:))

İlk defa güneş ışığı gören inekler
İstanbul trafiği malum onların hatası kalabalık trafikte yavaş gitmekten sıkıldıklarından yolu boş bulup sürat yapmalarından havalı sistem körükler var bi yaylandımı beşik gibi sallanır ondan sonrası malum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 02, 2014, 11:41:37 »
Ayakta durabilmek çok zor.

100.000,00 TL'lik sermaye, günümüzde çalıştığı halde aylık 2.500,00 TL zarar yazıyor.

İşlek bir caddeden ev alınsa daha iyi kar getirir şu manzara karşısında.

Diğer yanda 250.000,00 TL yatırıp sıfır KM kırkayak alanlara da hayret etmiyor değilim. Acaba nerede yanlış yapılıyor ?
Kalan şoför maasi doğru soyluyorsun abi.Kırkayak almanin  zaten şu an hiç mantığı yok.Zahireciler bile bizim burda damper dorse alıp 1838 yada 1840 la çalışıyorlar.Bu arada tapatalktan girdiğim için alıntı yapamıyorum diğer mesajlari.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 02, 2014, 13:42:32 »
Beylikdüzünde belki  haberlerde gormussunuzdur evelki yillarda damperi açik tir kopruye vurdu ust gecite gecenlerde mefta olmustu galiba
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 02, 2014, 14:14:13 »

Beylikdüzünde belki  haberlerde gormussunuzdur evelki yillarda damperi açik tir kopruye vurdu ust gecite gecenlerde mefta olmustu galiba

Evet hatırlıyorum. 2010 yılının şubat veya Ocak ayında olmuştu bu olay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 02, 2014, 16:35:08 »
Damperi açık unutup üstgeçite çarpmıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 02, 2014, 16:38:02 »
Seydi, çok iyi bir taşlama olmuş, insanı üzülürken güldürüyor. :( :)

Aslında tüm yazılanlar o kadar bilinçli ki bu sayfada. Gerçekten çözüm getirilmek istense ve buralar takip edilse ve fikri, bilgisi olanların fikrine ve bilgisine başvurulsa zaten çözülür çok şey. Ama toplumun gerçeklerinden uzak yaşayanların bunları anlamasının zor olacağını düşünüyorum.

kesinlikle haklısınız hakan bey...nedemiş ünlü düşünür cem yılmaz:)9 Eğitim şart..hemde her kesime....

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 16:40:55
İstanbul trafiği malum onların hatası kalabalık trafikte yavaş gitmekten sıkıldıklarından yolu boş bulup sürat yapmalarından havalı sistem körükler var bi yaylandımı beşik gibi sallanır ondan sonrası malum

bir noktada da şunu anlamış olduk sanıyorum;yoğun istanbul trafiği aslında trafik güvenliği için bir eminyet sübabı görevi görüyor....yoğun ve dolu yollarda sürat yapılamadığından kazalar az oluyor ve maalesefki bakımsız güvenliksiz araçlarda bu açıdan bakıldığında yavaş seyir ile gittiklerinde kendilerini gizlemiş oluyorlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 02, 2014, 19:22:55 »
kesinlikle haklısınız hakan bey...nedemiş ünlü düşünür cem yılmaz:)9 Eğitim şart..hemde her kesime....

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 16:40:55

bir noktada da şunu anlamış olduk sanıyorum;yoğun istanbul trafiği aslında trafik güvenliği için bir eminyet sübabı görevi görüyor....yoğun ve dolu yollarda sürat yapılamadığından kazalar az oluyor ve maalesefki bakımsız güvenliksiz araçlarda bu açıdan bakıldığında yavaş seyir ile gittiklerinde kendilerini gizlemiş oluyorlar....
Çok doğru bi tesbit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ağustos 02, 2014, 19:42:53 »
Kabataş'taki kaza çok feci gerçekten.

Allah esirgesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 02, 2014, 20:06:13 »
Trafiginde bir cok sebebi var yanlis sehirlesme diger iller yeteri kadar yatirim ve sehirlesme olasa istanbul bu kadar dolu olcagini sanmiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 02, 2014, 23:23:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 02, 2014, 23:43:04 »
buyrun bir tane daha.

http://www.milliyet.com.tr/etiler-de-bir-belediye-otobusu-gundem-1920044/

tevafuktur yaklaşık 2 ay evvel bu konu ile alakalı bir haber yapmıştık....otobüs şöförleri hakkında ve maalesef ancak şimid görüyoruz :(((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 03, 2014, 00:00:19 »
bugün gazetede okudum, belediye ve halk otobüslerinin bakımlarını taşeron bir firmaya vermişler, yine galiba birileri insan hayatını hiçe sayarak bir şeyler götürmenin peşinde. Aslında çok şaşırmamak lazım, ülkemizde en ucuz şey insan hayatı. Gencecik kızın bacağı gitti yazıklar olsun. >:(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 03, 2014, 00:04:28 »
bugün gazetede okudum, belediye ve halk otobüslerinin bakımlarını taşeron bir firmaya vermişler, yine galiba birileri insan hayatını hiçe sayarak bir şeyler götürmenin peşinde. Aslında çok şaşırmamak lazım, ülkemizde en ucuz şey insan hayatı. Gencecik kızın bacağı gitti yazıklar olsun. >:(
Bacağını tekrar dikmişler.

Ama kullanıp kullanamayacağı hala soru işareti. Büyük ihtimalle protez bacağa mahkum olaca. Yazık oldu gerçekten.