Gönderen Konu: 2010 1.33 corolla tüpte çekişte düşüyor mu? (en uyumlu lpg kiti ne?)  (Okunma sayısı 2161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.4 d4d touch mmt
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
1.33 corolla tüpte çekişte düşüyor mu? (en uyumlu lpg kiti ne?)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
çekiş illaki düşüyor performans kaybı yüzde 20 ye yakın en uyumlu marka brc performans kaybı daha az
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Bir miktar düşüş olur.

Ama çok ekstrem bir talebiniz olmaz ise bunu hissetmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
nekadar yakıyor aracınız şuan.hangi marka tüpden ziyade taktırdıgınız usta yapılan işçilik orjinal malzeme kaliteli montaj önemli.kısacası taktıracagınız yer.marka olarakda lovato prins brc mantıklı.en iyisi kuşkusuzki prins bence arkasından lovato arkasından brc gelir.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Lovato cok ust kalıte degıl.
Prıns teleflex brc landı renzo tartarını
Sonrada zavollı lovato romano atıker vs...... Dıye uzar gıder.Brc de landı renzo da tartarını de aynı kalıte
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Lovato brcden daha sessiz bir kitdir.ve brc ile ayni kategori satilan bir urun.cok ust urunt degil ama kaliteli bir ürün brcden altta tutulamaz.tabi bu arada brc nin artık tam bir italyan olmadıgını türkiyede de üretilenlerib oldugunuda sölemekte yarar var.kötü degil ama çokda üstün bir ürün degil orta sınıf arabalar için lovato brc genelde ençok tercihedilenler.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
benim corolla şehir içi ortalama 7-7,5 şehirler arası 6-6,2 litre yakıyor.yani şehir içi 35 kuruş yakıyor kilometrede.Sizin yakıt oranınız ve kilometre fiyatınız ne?tüplü olduğunda şehir içi ve şehirler arası kaç kuruşa düşüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
benim corolla şehir içi ortalama 7-7,5 şehirler arası 6-6,2 litre yakıyor.yani şehir içi 35 kuruş yakıyor kilometrede.Sizin yakıt oranınız ve kilometre fiyatınız ne?tüplü olduğunda şehir içi ve şehirler arası kaç kuruşa düşüyor

9-11 litre arası lpg yaksa lpg litre fiyatı ile çarparak kabaca hesaplayabilirsinzi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2014, 20:58:50
1.33 corolla tüpte çekişte düşüyor mu? (en uyumlu lpg kiti ne?)

1.33 dual vvt-i hemen hemen her kitle uyumlu, önemli olan iyi işçiliği bulabilmek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
tercihedilecek markanın tek bir yanı önemli araca uyumlulugu(hemen hemen hepsi sizinkine uyuyor yanılmıyorsam aytaç abi de demiş)birde parçaların heryerde yada yaygın şekilde bulunması yani servis agı.bulundugunuz ile göre tabi.onun dwışında şahsi görüşüm paranıza göre brc olur lovato olur prins olur.takan kişi o ürün konusunda uzman olsun malzemeler orjinal kaliteli montaj olsun yeter
yakıt olayına gelince ben çok yazmıyorum sıkıntılar çıkarabiliyor çünkü az yakıyorum ekonomik kullanıyorum aracı.2,37den alıyorum lpg nin ençok yaygın oldugu şehirlerden birindeyim çünkü ankarada.önceden hatta 2,29 du.ama eminolun bayaga farkediyor ekonomik kullanır tüpü ve aracı tanırsanız bayaga karlı sonuçlar elde ediyorsunuz.35krşun bayaga altındayım öle diyim size.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
yakıt ortalamamız sizinle aynı ben de 1,33 auriste aynı yakıyorum 23 kuruş civarı şehir içi 19-20 kuruş da şehir dışı performansta falan öyle hissedilecek bir azalma yok bunu daha önce birçok konuda da yazdım aracın lpgdeyken karakteristiği değişiyor biraz lpgden benzine alınca araç böyle bi rahatlamış gibi hissettiriyor. ayrıca şunu da ekleyeyim lpg aracın motor sesini artırıyor. araç sessizliğinden bayağı ödün veriyor.
marka olarak da brc var ve brc konusunda usta bir yere montajını yaptırdım ve tek tek kontrol ettim parçaların hepsi italya üretimiydi kablosundan klipsine kadar hepsi. ve lpg konusunda en ufak bir şikayetim yok arıza ışığı yakmadır vs olmadı.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
brc biraz daha sesli bir kit yasin onunda etkisi var.ama sanırım evet belli  bir süre sonra motorun sesinde kulagı tırmalamıcak bir ses oluyor
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
brc biraz daha sesli bir kit yasin onunda etkisi var.ama sanırım evet belli  bir süre sonra motorun sesinde kulagı tırmalamıcak bir ses oluyor
biz yaklaşık 4 bin km ye kadar benzinle kullandık. toyotaların meşhur sessizliği vardı arabada araba çalışırken dışarıda yanında bile olsan çok dikkat çekici bir sesi yoktu arabanın ama lpg takıldıktan sonra bu kayboldu arabanın çalıştığını duymaman imkansız seviyesine geldi
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
biz yaklaşık 4 bin km ye kadar benzinle kullandık. toyotaların meşhur sessizliği vardı arabada araba çalışırken dışarıda yanında bile olsan çok dikkat çekici bir sesi yoktu arabanın ama lpg takıldıktan sonra bu kayboldu arabanın çalıştığını duymaman imkansız seviyesine geldi

Bu durumun sebebi LPG nin tutuşma sıcaklığının benzinden yüksek olması ve  yanma hızının benzinden düşük olması. Bu nedenle egsoz sübapları açıldığında egsoza sarkan bir yanma sözkonusu. Zaten LPG sübapları yakar muhabbeti de bundan kaynaklanıyor. Bunun çözümü var. Ancak ve ancak aracın üreticisi ECÜ ya LPG için program yüklemeli. Ateşleme avansının ve sübap zamanlamasının LPG için tasarlanması gerekli. Bu ayarlama ECÜ yu yanıltarak da yapılailir. Motora alınan hava sıcaklığı yada hava basıncı değerleri olduğundan farklı gösterilerek avans ayarı mümkün. Ben eski aracımda yapmıştım. Yüksek devirlere çıkarken motorda aşırı avans nedeni ile vuruntu hissettim. Devire göre değişen bir uygulama geliştirmeye çalışırken farklı işlere heves sardım. Orjinale çevirip bıraktım. Bunu elektronik - motor  ve aracın ECÜ sünü tanıyan iyi bilen kişiler yapabilir.

Bu sayede LPG de yakıt tasarrufu % 50 leri bulur. Motorda sübap ve egsoz boğaz borusu hasarlarını hatta yakıt karışımı lamda değer hatası nedeni ile arıza lambası yakma, egsozu çabuk eskitme sorunları yok olur.

Tahminimce benzin ve mazot iyice pahalı hale gelince orijinal LPG için üretilmiş araçlar üretecekler. Yakıt şu an bizim gibi ülkelerde pahalı. Asıl müşteri kitlesi olan ülkelerde yakıt ucuz olduğundan bizim ülkede de araç satışı böyle bir üretim için yeterli olmadığından LPG için araç üretmiyorlar.

ABD ve Rusyada dizel otomobil yok diyorlar oralara gidip gelenler. ABD de benzinin galonu 4,6 dolarmış. Hemde mayami de. 1 galon 4,5 - 5 lt civarı bişy. Yani benzin lt si 1 usd.

ABD de vergi de tek çeşitmiş. Hep % 7 araba vs alırken de öyle ötv - atv - kdv - vsv gibi icat edilmiş vergiler yokmuş.

Arkadaşım gitti geçen yaz. Koca cipi vermiş komşuları orada. Benzinliymiş. Arabanın çalıştığı bile belli değil diyor. 10 gün onunla gezmişler. Orada arabanın da çok değeri yokmuş. Burada olsa başka ülkeden gelene ben arabamı vermem.

Benim araba Avrupa ilanlarında 3 bin Euro  :argh: bizim burada 10 bin Euro  :argh:

Yani araba ve yakıt bizde pahalı bir olgu. Asıl satış adetleri yakalanan hedef kitlede satış rakamları iyi. Adamlar 3 tane araba satcaz diye bize göre araba yapmıyor yani .

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 13:01:49
Bide anlamadığım faiz konusu.

ABD borç içindeymiş batıyomuş faiz % 1 lerde.

Yunanistan iflas ediyor aradabir Faiz % 1-2

Avrupa ekonomisi ne olduğu belli değil faiz % 1 yok.

Bizim ekonomi iyiymiş Faiz % 9-10

Bu bankaları iyi bir haraca mı bağlamak lazım yoksa faizi bakanlar kuruluna mı bağlamak lazım bilmiyorum.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
brc 2800 tl diyor prins 2500 tl atiker 1300 tl bu fiyatlara göre atiker taktırmam daha mantıklı geliyor?kitler arasında cok fark yok ise ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
her markanın farklı çalışma prensipleri farklı işçilikleri var... brc diye gittim romano taktırdım... yine gitsem yine romano taktırırım...
taktırdığım yerde bir çok markaların ekipmanlarını az biraz inceledim... işçilik neredeyse aynı.. romano bariz farklı
gebze kartal arasında 1.6 mmt aygaz ile 40 lt lpg ile 470km ortalamasında kullanıyorum...
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Aracım Auris 1.6 dual VVT-i tam otomatik. Zavoli kullanıyorum. 5-6000 km oldu. Karışık kullanımda 33 lt LPG ile 350km civarı yol yapıyor. Öyle ciddi performans kaybı da yok. Zaten artık sistemler akıllı. Yetemediği yerde benzinden destek alıyor.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...