0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben 2012 d4d aracıma hız sabitleyici taktım gerçi sadece 30,000 kilometre civarı oldu ama şimdilik sorunsuz gidiyor. vites uyarı lambası size bağlı devirli kullanmak istediğinizde ışk yandığından gaza yüklenin ışık sünecek ve daha üst devirde tekrar yanacaktır. zaten türkiye yollarında heleki bu bayram trafiğinde uzun süre sabit gitmek zaten çok zor. yinede eski dizel kullanıcılarının yaptığı gibi bende bir yerden geldikten sonra ( mesela 100-150 kilometre gibi ) aracımı stop etmeden önce birkaç dakika rölantide çalıştırıp sonrasında stop ediyorum. umarım faydası oluyordur.
merhaba arkadaşlar 2013 d-4d corolla aracımız. Geçenlerde kitapçığını biraz gözden geçirdim ve dikkatimi çeken bir husus oldu. "aracınızı uzun süre sabit hızlarda kullanmayın; motor ömrü açısından sakıncalıdır" şeklinde bir yazı okudum. bu konu hakkında bilgisi olan varsa fikirlerinizi bekliyorum. yakında izmir- samsun arası uzun yola çıkacağız. bu yüzden sizlere danışmam gerekti. bunu okuyunca demek ki bu yüzden hız sabitleyici takmıyorlar dedim.Bir sorum daha olacak arkadaşlar vites değiştirme uyarılarına uymalı mıyım. yani aslında uyuyorum ama biraz içime sinmedi mesela 30kmh hızda 2. viteste sabit giderken 3. vitese yükselt diyor, 70km/h hıza gelince 5. vitese at diyor. bu biraz erken bir vites yükseltmesi değil mi? ayrıca 5. vitesle giderken 110 kilometre hıza kadar yükseldim 6. vitese at uyarısı almadım.bir sorum daha olacak arkadaşlar yazdıkça aklıma geliyor. teyp sistemi garantiye giriyor mu? ses açma düğmesi sesi yükseltip alçaltmıyor. direksiyondan yapıyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
evet Yüksel Bey' in sistemini kullandım. d4d araca bile toyota sistem yapmış. hiç bir ilave kablo olmadan sadece kol ve orjinal soketle işi çözdük. yaklaşık 1-1,5 yıldır kullanıyorum şimdilik sorunsuz.
KC 142 nin fiyatı ne kadar en son 700 lira civarındaydi
Samet Bey inşallah orjinalini yaparlar. orjinal çıkıp taktırdığınızda yazarsanız sevinirim. benimde arkadaşlarım var c.c isteyen.
Bence hiç beklemeyin takılması imkansız.
Bildiğim kadarıyla d4d lere hız sabitleyici konmamasının nedeni de bu (uzun süre sabit hız iyi değilmiş)
ahmet bey neden imkansız ? yeni gelen corollalarda var. ya da sonradan siz de takmışssınız