Gönderen Konu: 2011 corolla arkadan gelen ses  (Okunma sayısı 5162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '11
2011 corolla arkadan gelen ses
« : Temmuz 30, 2014, 22:37:19 »
2011 Corolla comfort extra aracımda yerinden kalkarken geri doğru gittiğimde ses geliyor nedir bilemedim yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

2011 corolla arkadan gelen ses
« : Temmuz 30, 2014, 22:37:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla arkadan gelen ses
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2014, 22:40:50 »
Ne sesi geliyor? Gıcırtı, tıkırtı veya başka bir ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2014, 22:44:33 »
gıcırtı değil tıkırtı değil uuuuuuuuuuuuu diye bir ses çok az bir süre geliyor yerinden kalkarken sonra kayboluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2014, 16:24:31 »
gaza fazla yükleniyor olablirmisnz?? devir yükseldiği için turbo devreye giriyor olablirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2014, 16:45:43 »

Turbodan uğultu tarzı bir ses gelme ihtimalini düşuk görüyorum. Yürüyen aksam ile ilgili bir problem olabilir.
gaza fazla yükleniyor olablirmisnz?? devir yükseldiği için turbo devreye giriyor olablirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2014, 18:47:57 »
Rulmanlardan olabilir mi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2014, 23:13:31 »
Turbodan uğultu tarzı bir ses gelme ihtimalini düşuk görüyorum. Yürüyen aksam ile ilgili bir problem olabilir.

nedenini bende merak ettim bilgi verirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2014, 14:35:29 »
Benzinli veya dizel diye belirtilmemis ama benzinlide turbo yok gaiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2014, 16:46:05 »
depodan gelen gluk gluk mazotun/benzinin çalkalanması olabilir mi ?
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2014, 18:19:12 »
balata sesi...sorunu ben 1 yıl araştırdım.sonuç şu balatalarımız pimli yani piston gidip pime oturuyor arka balatalarda şayet bunu bilmeyen bir usta veya servis görevlisi balatayı pimin üstüne takıyor ve sorun başlıyor balata diske yan eğik biçimde sürtme yapıyor.sonra uğultu oluşuyor hreket ednce de alata diski bırakıyor ses kayboluyor veya hareket halinde iken bile sağ veya sol virajlarda yine sürtüyor.1yılda zor buldum bunu.sökmediğimiz yağlamadığımız yer kalmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 20, 2014, 14:10:58 »
balata sesi...sorunu ben 1 yıl araştırdım.sonuç şu balatalarımız pimli yani piston gidip pime oturuyor arka balatalarda şayet bunu bilmeyen bir usta veya servis görevlisi balatayı pimin üstüne takıyor ve sorun başlıyor balata diske yan eğik biçimde sürtme yapıyor.sonra uğultu oluşuyor hreket ednce de alata diski bırakıyor ses kayboluyor veya hareket halinde iken bile sağ veya sol virajlarda yine sürtüyor.1yılda zor buldum bunu.sökmediğimiz yağlamadığımız yer kalmadı...

Saffet beye katılıyorum. aynı durum bendede mevcut idi. İlk kalkışlarda özellikle 1-2 metre geri gidişlerde her zaman duyduğum seslerden biriydi. Sonra 43 binde balata değiştiler. Balata değişiminden sonra sesler artmaya başladı. Balata değişiminden sonraki ilk 550 kmde 2 defa servise gittim. Bu 500 kmnin 450 kmsi servise gidip gelmede kullanıldı. Sorun yok dediler. Yağladılar bişeyler yaptılar ses azaldı ama kesilmedi. Bu arada servise 2-3 defa daha gittim. her defasında dile getirdim. Balatalar sürtüyor kontrol edin durumu nasıl diye. Hep aynı cevap iyi durumda iyi durumda... neyse yeni balatalar takıldıktan sonraki 12-13 bin km sonrası balatalardan yine aşırı ses gelmeye başladı. gittim taş girmiştir toz kaçmıştır gibi bahaneler buldular. Dedim o balatalar erken biterse kıyamet kopar diye. Servise girip çıktı. Balatalar bitmiş aşırı kullanmışsın dediler :)) kavga dövüş balataları değişmeyi kabul ettiler. Ama 1 hafta sonraya gün verdiler. Balata değişmeye gittim. Aynı sorunu yeni balatalardada yaşayacam sıkıntı var dedim. yok dediler. ama balata değişirken Fren sisteminde arıza var sen git 3-5 gün sonra tekrar gel dediler. İkamet yerime geldim 2-3 gün kullandım arabayı hidrolik yağ kaçırmaya başladı arka teker. Ve sistem uyarı verdi. anlayacağın frenleri bozuk arabayla salmışlar beni yola. Balata değişirken dikkat etmiştim. hortumlar felan takılmıştı arabaya. Ne iş diyede sormuştum kendime. Büyük ihtimal balata sürtmesin diye ya orda birşeyler gevşettiler. yada sözde ustaları bi moktan anlamadığı için balata değişirken hidrolikleri bozdular. Şimdi arabayı servise çektirdim ama el sürdürtmedim. Mahkemeye başvurup inceleme isteyecem.

Neyse benim görüşüm şudur ki; Toyota eski kaliteden çok uzak. Hatalı defolu araçları piyasaya sürüyor. Servisleri iyice bunaltmazsan hatalarınıda kabul etmeyip senin üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Ben geri viteste sorun yaşıyorum ilk aldığım günden beri. Bir fısfısları var dişlilere sıkıp sıkıp sorun yok raporuyla geri gönderiyorlar. Sonra yağ yakma sorunuyla karşılaştım. Neyseki 3. şikayetimde araba 2-2,5 lt yağ yakınca motor bloğunu değiştiler. Sonra balatalardan çekiyorum 13-14 bin kmdir. Motor değişeli araba çekişten düştü. rampalarda bayılıp kalıyor. Yakıt tüketimi 2ye katladı. Servis hepsine normal sorun yok diyor. Ben hakkımı mahkemede arayacam. ayrıca suç duyurusunda bulunacam frenleri arızalı bir arabayı servisten nasıl çıkarıp müşteriyi yola salarlar diye. Lanet olsun diyorum artık arabayı görünce. ne heves kaldı arabayı kullanırken nede huzur. Saya söve araba kullanır oldum artık. İade talebinde bulunup alacam paramı onlardan...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2014, 14:18:05
Bu arada sadece arkadan da ses gelmiyor. İlk aldığım günden beri ön konsolda tıkırtılar hiç eksik olmadı. Neymiş sesler normalmiş özel olarak yalıtım yaptırırsam tamamı gidermiş. ilk aldığımda böle demişlerdi. Müzik sistemini sürekli devrede tutarak bu sesleri alt etmeye çalıştım ama şimdi anlıyorumki sorun normal değil toyotanın kalitesindenmiş. Bir süredirde (15-20 bin kmdir)sol yandan kapıların oralardan çatırtı sesleri geliyordu. Araştırdım normal olmayan ama Toyotalarda sık rastlanan sıkıntılardanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 22, 2014, 22:18:25 »
bu servisteki kazmaların bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.adam serviste ama hala sanayi moduyla iş yapıyor.her balata söküşte merkezle geri itilip kontrol edilir bakılır merkezler çalışıyormu geri brakıyor mu die.ole yapmıyolar taktım oldu.bide balatada pim var onu hiç kale almıyolar.sonuç işçilik hatası arabanın kabahatiy yok.
bakın anlatiim.bizim arabaların 2007-2013 egr sistemi çabuk kirleniyor.bunun 20 000 km de bir temizlenmesi lazım ben ole yapıyorum.inanaın içinden kurumlar çıkıyor inanamassınız.neyse bunu hiçbir servis görevlisi söylemiyor yapmıyor.
bizim arabalarda bazılarında turbo surunu diolar hayır sorun motordan motor.hatalı üretilen bir seri ise ve Toyota bu seriyide bilmiyor.yağ sekmanları yanlış takılıyor 10 000 km sonra gidip servise söylüyosunuz biş olmaz deniyor.halbuki 10 000 kmde sekmanla kurtulacak motorun bloğu değiştiriliyor 30 000 de.niye sekman motoru aşındırıyor blok aşınıyor.yağ yakıyor kol kopuyor.yani servistki kazmaların bişi bildikleri yok.şimdi bi muhabbette dedim ki bu araba çok yakıyor işte benzinli bir araba biri dedki abi dedi araba çok yakmıyor benzin pahalı.....bude ole rabada bişi yok servisteki kazma saat 5 te eve gidiyim modunda.onun için garanti bittikten sonra servise uğramama özel servislerde bu işleri tecrübe ile haledierim hep.ben balatayı 6 ayda buldum.bulana kadar göbeğim çatladı.daha neler var böle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2014, 23:51:30 »

Aynı ses 1-2 gündür benim araçtanda gelmeye başladı.  >:(
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2014, 00:10:45 »
Cangir cungue metal surtme sesi özellikle bozuk parke yollarda geliyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2014, 00:29:45 »
Cangir cungue metal surtme sesi özellikle bozuk parke yollarda geliyor
yok hocam bu sadece hareketsiz ve soğuk haldeyken geri vitese atıp hareket ettiğinde 1-2 metre de geliyor sonra kayboluyor
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2014, 00:46:16 »
bendede bazen sağ taraftan aşırı rüzgarlı yolda iken metale vurmuşçasına ses geliyor 50bin bakımda balataları kontrol ederken önlerin değişmesi gerektiği en fazla 4-5 bin götüreceğini söylediler belkide bu sesin ordan kaynaklandığını vurguladılar işim sebebiyle yola çıkamadık ama bir daha yaparsa direk gideceğim servise...(180+30 işçilik aldılar birde)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2014, 13:57:01 »
Aynı dediğin durum benim arabada da var. Geçenlerde lastikleri değiştirdiğim de balatalar normal görünüyordu ancak disklerde çizilme var.
Bu senin dediğini açıklıyor en kısa zamanda balataları kontrol ettireyim. 29000 km.de serviste arka balataları değiştirmişlerdi.

Bir sorum olacak önler hala değişmemişken (58000 km oldu) arabada vsc olmamasına rağmen arkalar niye 29000 km de değişir.
bunda bir yanlışlık yok mu?...
2010 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2014, 19:50:08 »
işte tam da anlatmak istediğim bu.arkadaşlar.arka balata pistonu dişli bizimkiler.bu dişlinin etrafında bir pim var.ve bu pim satın aldığımız baltada yeri var.eğer bu pimi o yerine takmayıp üzerine bırakırsanız balata 20 derece yan oturuyor ki bunu çok ışıklı bir yerde arkadan seyyar lamba ile görebilirsiniz.sonuç yanlış oturan balata 30 000 km de bitiyor.geri geri ses yapıyor.bazen uzun yolda araç yüklü ise ses yapıyor veeee diskler sizlereömür.bu pimin maliyeti=2 disk+balata yani 220 tl oluyor küçücük bir pim.ben düzelttim ma benimde balatanın birini yemiş.maalesef bir takım balata alacağım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2014, 21:33:06 »
inanın okurken ürperdim adeta...seçkin beyin sorunu bulmasına sevindim,bende yakın zamanda balataları değiştireceğim en azından bu bilgi bana ışık tutar zannındayım. geçmiş olsun....