Gönderen Konu: Ae92 Corolla marş arızası.  (Okunma sayısı 1315 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ae92 Corolla marş arızası.
« : Temmuz 28, 2014, 05:27:39 »
Merhaba aracımda yeni yeni oluşmaya başlayan bir sorunu anlatacağım.Bazen marşa ilk bastığım da almıyor takılı kalıyor yada yeterli güç gelmiyor gibi.Birkaç saniye bekliyorum yine basıyorum ya marş sorunsuız yada yine basmıyor.Bu şekilde en fazla 5-10 kere basıyorum marş alıyor kesin çalışıyor.Bu duruma alıştım ancak neden yapar masrafı pahalımıdır siz siz toyota üstadlarına sorayım dedim.

Toyota Club Türkiye

Ae92 Corolla marş arızası.
« : Temmuz 28, 2014, 05:27:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae92 Corolla marş arızası.
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2014, 06:27:52 »
Merhaba selenoid valfi (marş otomatiği) arızalı olabilir kömürler azalmış olabilir zamanla içinde bulunan rulmanlar yağsız kalınca kasıntı yapabilir marşa basınca tık tık diye bi ses duyuluyormu akünüzü ölçtürün işinin ehli bi yerde yaptırmanız yararınıza olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2014, 06:36:07 »
Akümü ve şarj etmesini ölçtürdüm normal çıktı.Dediğiniz parçaya baktırayım teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2014, 06:38:06
Tık Tık sesi çıkmıyor sadece marşa ilk basınca tek tık ediyor sonra sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2014, 08:56:23 »
Bu arabalar aynı zamanda aynı arızaları mı veriyor ?  Marşa basınca güç yokmuş gibi oluyor bendede. Aküden şüpeleniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2014, 09:02:24 »
Bu arabalar aynı zamanda aynı arızaları mı veriyor ?  Marşa basınca güç yokmuş gibi oluyor bendede. Aküden şüpeleniyorum.

Geçmiş olsun Anıl Bey sorunu çözersek nedenini ve masrafını paylaşalım.Benim akü değerlerim normal çıktı sorun başka bir parça da.Aynı anda olması denk olmuş bu araçlar kolay kolay masraf çıkarmıyor  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2014, 10:00:16 »
Geçmiş olsun Anıl Bey sorunu çözersek nedenini ve masrafını paylaşalım.Benim akü değerlerim normal çıktı sorun başka bir parça da.Aynı anda olması denk olmuş bu araçlar kolay kolay masraf çıkarmıyor  :saygi:

aynı şeyi düşünmüyorum çünkü bana hep masrafı denk geldi. marş sorununu tam olarak anlamak lazım. ben role bağlattım ama bişey değişmedi. aküm 2 yıllık fakat malesef hiç bitmediyse 4 5 defa tam olarak bitmiştir.
marşa bastığımda sanki çok zorlanıyormuş gibi çok zor çeviriyor. birkaç saniye sonra ise normale dönüp çalışıyor. aslında rolantide beklerkende 7 8 saniye kadar rolanti çok düşüyor ve sonra normale dönüyor. bir şarj sorunu var gibi. bu 8 saniyelik periyotta marşa basınca zor çeviriyor.  çözümü bulamadım. artık elektrikçiye gidip gelmektende bıktım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2014, 10:51:38 »
İyi nokta atışı yapan bir usta gerekli.Bu kasaların sorunsuz olduğundan eminin ve herkes bilir. :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2014, 13:24:45 »
Benim araçta aldıktan 3 ay sonra marş basmama sorunu başgösterdi şantiyede arkadaşla söktük orjinal kömürler bitmiş değiştirdim daha sonra marş otomatiği tık tık ediyor kafası eserse çalışıyordu onuda memlekette değiştirdim bi zaman sonrada dediğiniz gibi marş zor basma sorunu çıktı ilçede elektrikçiyle söktük kömürler sağlam daha yok rulman yok burç dedi burç bulamadım ilçede Kayseri'de servisten ayrılma elektrikçi söktü böyle böyle dediler dedim yok abi burç sağlam yeni alınca oda aynı dedi bi makineye bağladı içini sildi o zamandan beri en ufak bi sıkıntı yok çok devirli dönüyor