Emrah bey bende de aynı model var, ama sizin yakıt değerlerini tutturmak mümkün değil, ben de 100-110km hızla syrettim 2 kişi ve yüklü uzun yolda ort.yakıt tüketimi 6.5 Lt.. katalog değerleri tuturmak mümkün değil..
Benzınlı 132 beygır otomatık bır araba s.ıcı 6,5 .dızeller okadar yakıyor..
Anlık tuketımdır o.Depoyu doldurup sıfırlamadan bılgısayaru dogru sonuc vermez
yine bir tüketim konusu, ve ortalıkta uçuşan rakamlar...
Bende 6 ay önce aldığım corolla multdrive s var 5000 km ye gelmeme rağmen yakıt tüketimim düşüremedim ortalama tüketim 9 gösteriyor fabrika değerlerinin çok üzerinde servise gittim benzinlidir yakar dediler ortalama göstergeyi sıfırlayıp gönderdiler gösterge yine 9 gösteriyor ve tüketim aynı şekilde yüksek forumdaki yorumlara bakıyorum 6.5ten bahsediyolar toyota türkiyeye başvurmayı düşünüyorum
Şehiriçi kullanımda mı bu Değeri Görüyorsunuz.. Ben pek sağlıklı değer gösterdiğine inanmıyorum o göstergenin aldığınız benzin ve gittiğiniz km göre hesap yapın bence
Kerem bey milleyin yaktigina bakarsan arabayi yakman lazim.Adam s.arasi gibi yolda gidiyor s.ici diyor.Buyuk sehirlerde 1.6 9 litre yakmasi bence normal..s.arasi da 9 yakar.siz 6 viteste 90 sabitleyeceksin yolda duz olacak ancak ozaman 6 yakar.dizeller s.ici 6 yakiyor.Benzinli nasil yakar.Millet manyakmi dizel alıyor. Kuyu tas misali 40 akilli cikaramiyoruz.kalabalik bir il de hayatta benzinli 6.5 yakmasi mumkun degil
Benzinli corolla multi s Ankara şehiriçi 8.0 -8.1 yakıyor .... Tüp , düp , lpg yoktur.....Bende bazen düşünüyorum acaba ben başka bir araba mı kullanıyorum diye.
Benzinli corolla multi s Ankara şehiriçi 8.0 -8.1 yakıyor .... Tüp , düp , lpg yoktur.....Bende bazen düşünüyorum acaba ben başka bir araba mı kullanıyorum diye.
Bence hiç LPG falan taktırmayın. Yakıt tüketiminiz makul gözüküyor.
sevgili arkadaşlar..şehir içi tüketim demişsiniz.hani şehir?konya ise evet 6.5 olur.dümdüz şehir.artvin ise olamaz çok yokuş.istanbul ise dur kalk fazla.erzurumda hava soğuk Antalya çok sıcak v.s... uzar gider.yani bu veriler bulunduğunuz yere göre değişir.bu araç 7. 8.5 yakması çok normal.dizeli bile 6 6.5 lt ykıyor.şehir dışı sabittede 90 km 5.5 lt yakar.dizelide 4 lt yakar.şimdi benzinli otomatik alan arkadaş ilede rahat edecek taaki dizel kötü bir mazot alana kadar.benzinlide bu sorun yok.yani benzinli her zaman valvematic avantajlı bence.bende dizel kullanıyorum çünkü...
ben ne yapayım 1.6 MS şehir için 11 - 11,3 Lt yakıyorum

evle iş arası 2,5 Km direk e-5 trafiğine giriyorum, dur kalk derken hoppp 11 Lt oluyor gösterge. yaklaşık 5 dk lık yola birde trafikte gidince rakam tavan yapıyor pisikolojik olarak olumsuz etkileniyorum. yani az bi yol gitsem hep 11 Lt yakacakmış hissediyorum artık
ben ne yapayım 1.6 MS şehir için 11 - 11,3 Lt yakıyorum 
evle iş arası 2,5 Km direk e-5 trafiğine giriyorum, dur kalk derken hoppp 11 Lt oluyor gösterge. yaklaşık 5 dk lık yola birde trafikte gidince rakam tavan yapıyor pisikolojik olarak olumsuz etkileniyorum. yani az bi yol gitsem hep 11 Lt yakacakmış hissediyorum artık 
2011 1.6 corollam ile konyada çevre yolunda hızı 65- 70 e sabitliyordum ve yol bilgisayarı 7.2 diyordu ki inanın bundan daha yumuşak bir duruş yapılmaz bazı arkadaşlar nasıl yaktırıyolar anlamıyorum şimdi lpg de ise minumum 10 litre yakıyor artı aylık 10 litre de benzin.
Forumda sürüş teknikleri dersi verilmeli

yada tasarruf için kendimizi zorlamak yerine devletin bize yardımcı olması lazım ki bu en gereklilerinden biri
Şehir içi 5.8 gayet iyi bir değer bence.
Ben konyada yasıyorum 5.8 cokda zor değil burada

Auris aldık sıfır km multi drive s şanzıman lı daha 20 km de iken sıfırlayıp baktık 100 kmde'de baktık şehir içi ortalaması 6.5 idi aynı şartlarda benim 2008 corollam ise 6.1 litre yaktı buda neyin farkı pek bilemiyorum tabiki.
konya düz ve az trafik var gayet normal.2011 modeldeki motor dual vvt-i şimdikiler valvematic 1 lt daha az yakıyor....valvematic iyi motor...
Şehir içi çok göreceli bir kavram, ben yazılanlara çok fazla inanmıyorum o yüzden..ortalama tüketimi paylaşırken, aynı anda ortalama hız da paylaşılırsa ancak daha geçerli ve inandırıcı oluyor..
1.6 herhangi bir aracın şehiriçinde (ki bu bana göre ort 25-30 km hız oluyor) 5,8 yakıt tüketimi yakalayabileceğine ben inanmıyorum..
Şehir içi çok göreceli bir kavram, ben yazılanlara çok fazla inanmıyorum o yüzden..ortalama tüketimi paylaşırken, aynı anda ortalama hız da paylaşılırsa ancak daha geçerli ve inandırıcı oluyor..
1.6 herhangi bir aracın şehiriçinde (ki bu bana göre ort 25-30 km hız oluyor) 5,8 yakıt tüketimi yakalayabileceğine ben inanmıyorum..
Doğrudur elbette o ortalama hızda yakalanamaz Konya'da her yer çevre yolu olduğu için 5. Vites 60 ile seyir ediyoruz genelde tam şehrin göbeğinde seyir etsem 6 litre filan görmek imkansız ki şuan da 7.5 yazıyor ekranımda kıştan dolayı arttı biraz

Ama ben ekrana bakarak hesap Yapmıyorum hiç bir zaman 50 liralık LPG koy bitene kadar bin kaç km oldu bakarım ona göre Kuruş Hesabı Yaparım
Benim de advance multidrive s. Alalı 1 hafta oldu ve 220km.
Bendeki sorun şu. İlk alıralmaz 100₺ benzin aldım 200km gittim. Yani 100km de 11lt den fazla. Ama yol bilgisayarı 8,4lt/100km gösteriyordu. Bu kadar mı fark eder yaa.
Mesaj Birleştirildi: 30 Ksm, 2014 22:56
Bir de bi soru sorayım,
Araba rodaj süresince s modunda mı kullanmak daha iyi yoksa normal moddamı?
Çünkü normal modda araç devri 2000nin üstüne hiç çıkmıyor. Acaba s moduna alıp, devrin biraz daha yüksek olmasını mı sağlamalıyız.
Bir de bi soru sorayım,
Araba rodaj süresince s modunda mı kullanmak daha iyi yoksa normal moddamı?
Çünkü normal modda araç devri 2000nin üstüne hiç çıkmıyor. Acaba s moduna alıp, devrin biraz daha yüksek olmasını mı sağlamalıyız.
Korkmayın basın gitsin. Problem değil,rodaj diye birşey yok