0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzinli corolla multi s Ankara şehiriçi 8.0 -8.1 yakıyor .... Tüp , düp , lpg yoktur.....Bende bazen düşünüyorum acaba ben başka bir araba mı kullanıyorum diye.
Bence hiç LPG falan taktırmayın. Yakıt tüketiminiz makul gözüküyor.
ben ne yapayım 1.6 MS şehir için 11 - 11,3 Lt yakıyorum evle iş arası 2,5 Km direk e-5 trafiğine giriyorum, dur kalk derken hoppp 11 Lt oluyor gösterge. yaklaşık 5 dk lık yola birde trafikte gidince rakam tavan yapıyor pisikolojik olarak olumsuz etkileniyorum. yani az bi yol gitsem hep 11 Lt yakacakmış hissediyorum artık
Şehir içi 5.8 gayet iyi bir değer bence.
Şehir içi çok göreceli bir kavram, ben yazılanlara çok fazla inanmıyorum o yüzden..ortalama tüketimi paylaşırken, aynı anda ortalama hız da paylaşılırsa ancak daha geçerli ve inandırıcı oluyor.. 1.6 herhangi bir aracın şehiriçinde (ki bu bana göre ort 25-30 km hız oluyor) 5,8 yakıt tüketimi yakalayabileceğine ben inanmıyorum..
Bir de bi soru sorayım,Araba rodaj süresince s modunda mı kullanmak daha iyi yoksa normal moddamı?Çünkü normal modda araç devri 2000nin üstüne hiç çıkmıyor. Acaba s moduna alıp, devrin biraz daha yüksek olmasını mı sağlamalıyız.