Gönderen Konu: Gece Radarı  (Okunma sayısı 3884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Gece Radarı
« : Temmuz 24, 2014, 11:03:00 »
Gece radarı olmaz derdim hep. Hatta bir arkadaşım "gece radarı oluyor" dediğinde pekte umursamamıştım. Geçtiğimiz hafta yolun kenarında klasik radar araçlarından biri bekliyor içinde de görevli. Aracın tavanında da parlak bir cisim vardı. Orta refüjde ışıklandırmanın olduğu kavşağa yakın bir noktaya radarı kurmuşlar. Sizlerin de bilgisi olsun. Gece  nasıl olsa radar olmaz diye düşünmeyin :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Gece Radarı
« : Temmuz 24, 2014, 11:03:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Gece Radarı
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2014, 11:50:06 »
sürücüler gece kaza yapmaz diye bir şey yok sonuçta, hız limitleri de değişmiyor tabi. gece radarı gece araba kullanma koşulları yorgunluk, uyku ,görüş mesafesi uyarılmışlık hali bakımından göze alınınca aslında gece çok daha mantıklı sürücüleri kontrolde tutmak.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2014, 13:20:32 »
Keşke insanlarımız, radardan korktuğu kadar, hız yapmaktan, kendisinin ve başkasının canını tehlikeye atmaktan da korksa...
Kurallara uymanın, cezalardan kurtulma yöntemi değil de, bir medeniyet göstergesi olduğunu bir anlayabilse...
Çok da zor değil aslında ama..neyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2014, 14:35:53 »
10 seneden fazla süre önce görmüştüm, o zamanlar bile vardı ama az sayıdaydı. Yakın mesafeden algılıyor.

Yolun yapısına göre hız düzenlemesi yapılmalı bence. Belli hızlara uygun yollara o hızdan daha düşük azami hız sınırı koyup sonra oraya radar koymak bana çok mantıklı gelmiyor. Keza otoyollarda da her yer ve her zaman120km/s için uygun değil. Örneğin hava vs durumuna göre, elektronik tabelalarla, belli oranda hız sınırları düşürülüp, arttırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2014, 14:41:33 »
10 seneden fazla süre önce görmüştüm, o zamanlar bile vardı ama az sayıdaydı. Yakın mesafeden algılıyor.

Yolun yapısına göre hız düzenlemesi yapılmalı bence. Belli hızlara uygun yollara o hızdan daha düşük azami hız sınırı koyup sonra oraya radar koymak bana çok mantıklı gelmiyor. Keza otoyollarda da her yer ve her zaman120km/s için uygun değil. Örneğin hava vs durumuna göre, elektronik tabelalarla, belli oranda hız sınırları düşürülüp, arttırılmalı.

Dediğin gibi bir uygulama yapılırsa daha mantıklı olur tabi, üstelik günümüz şartlarında teknik olarak uygulanması da zor değil. Ama bu sefer de ceza gelirleri azalabilir. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2014, 16:32:33 »
Dün bir konuda daha paylaştım, şimdi de yazayım. Kayseri'den Karabük'e gelesiye kadar 2-3 tane radar ve çevirme gördüm. Sabahın 5'ydi hatta inanamadım.
Hız limitleri konusunda katılmıyorum. Öyle güzel yollar var ki, anadolu otobanından 5 kat daha güzel hız sınırı 90 ama. Öyle de yollar var ki şehirlerarasında güya hız sınırı 110 ama 90 la bile gidilemez o yol. Aynı şekilde 3-4 şeritli şehiriçi yol, yaya atlaması durumu yok, ama hız sınırı 70.
O nedenle herkes kendisini ve arabasını biliyor, havanın durumunu görüyor, ona göre hız yapıyor. En azından bu bilinci yerleştirmeli insanlara. Saygıyı öğrenmeliler. Ben hız sınırında da sürsem sol şeridi hiç bir zaman işgal etmezken, benden hızlı biri geliyorsa önümdeki yavaş gitse dahi arkamdan gelenin geçmesini beklerim, her zaman arkamı kontrol eder yol veririm ama kendini bilmez mıymıntı bir şekilde giden bir arabanın sollaması yüzünden yokuşlarda hızım kesintiye uğruyor ve bu duruma sinir oluyorum.
Yokuşlarda hele de düz bir yolsa, o yokuşu daha hızlı ve daha az yakıt harcayarak çıkmak için hızlı giriyorum, ve çoğu kişi de böyle yapar. Ama ben 120 ile yokuşu çıkarken, 1 tırın ya da eski model aşırı yavaş giden aracın benim geldiğimi görmesine rağmen önündeki tırı sollaması bencillikten saygısızlıktan başka bir şey değildir diye düşünüyorum. Üstüne üstlük sol şeridi kaplayarak yavaş giderek trafiği de kesiyorlar.
Sonuç olarak yerine göre, etrafa göre, hava durumuna göre, yola göre, arabaya göre ve o yolda deneyimli olmaya göre hız yapılabilir, ama herkeste  de güvenli gitmenin saygılı olmanın bilinci kesinlikle olmalı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2014, 03:16:33 »
Gecen sene duzce akcakoca yolunda gece radarindan ceza gelmisti 70 km yolda 88 radara girmisin ve duzcede su anda gece radarlari var hem sehir ici hem sehir disi yollarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2014, 10:54:12 »
Kayseri girişte geceleri duruyor Şarkışla Pınarbaşı yolu duble oldu Türkiye'nin dört  tarafını birbirine bağlayınca radar artık geceleride var bizim ilçede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2014, 10:44:55 »
Radarin SURUCU güvenliği ile bir ilgisi olduğunu asla düşünmüyorum. Tek amaclari kotalarini doldurmak. Mantikli olmayan her ceza cignenmeye mahkumdur. Bir tane himbil güvenli gidecek diye 99 tane duzgunu yakmanin alemi olmamali. Motosiklet, araç ve kamyonet dahil her HIZ sinifindan araçla 27 senedir araç kullanıyorum. Radar tuzaktan başka bir uygulama değil benim için. Araclarin kadranlarina bakin, yollara bakin bir HIZ limitlerini bakin. Fabrikadan kisitlama koysunlar madem araçlara radar nedir??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2014, 12:33:26 »
Radarin SURUCU güvenliği ile bir ilgisi olduğunu asla düşünmüyorum. Tek amaclari kotalarini doldurmak. Mantikli olmayan her ceza cignenmeye mahkumdur. Bir tane himbil güvenli gidecek diye 99 tane duzgunu yakmanin alemi olmamali. Motosiklet, araç ve kamyonet dahil her HIZ sinifindan araçla 27 senedir araç kullanıyorum. Radar tuzaktan başka bir uygulama değil benim için. Araclarin kadranlarina bakin, yollara bakin bir HIZ limitlerini bakin. Fabrikadan kisitlama koysunlar madem araçlara radar nedir??

Bu yoruma katılmamak elde değil. Asıl maksatı aşan bir uygulama. Insanları bilinçlendirmek yerine devletin kesesine ek bir gelir olsun diye insanları kandırmaktan başka bir şey değil.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2014, 12:03:31 »
 Ankara'dan Eskişehir'e  gelirken "ESKİŞEHİR"  şehir tabelasının neredeyse 100 m. ilerisinde gece saat 2'de mobil gece radarı vardı. 110 km. hızla giden bir sürücünün o kadar kısa sürede sert fren yapmadıkça, rampa aşağı bir yerden söz ediyorum, 70 km hıza düşmesi çok zor.  Benim hızım max. her yerde 90 km. olduğu için bir sıkıntı yaşamadım. 20 dk. kadar yol yaptıktan sonra şehir merkezine dönüşte , Eskişehir Cumhuriyet Bulvarı, Toyota SARAR'a yaklaşık 150 metre mesafede 2. gece radarını gördüm. Bana göre de radarın amacı kazayı önlemeden çok başka şeyler. Okul, hastane iş çıkışı fabrika önü gerekiyorsa hız 5 km. bile fazla olabilir. Ama daha şehir merkezine 15-20 km olan yeri şehiriçi diye ayarlarsanız olmaz. Yanlış anlaşılmasın aşırı hızlı gidilmesini uygun görmüyorum. Yola çıkabilecek başka unsurları düşünmek lazım. TIR'ların kamyonların gümleyen lastiklerini aynı şekilde bırakıp gittiklerine tanık oldum. Siz de lütfen böyle durumlarda en azında durup yoldan kaldıramıyorsanız( durmanız da tehlikeli olabilir)  benim yaptığımı yapın: 155'i arayarak konumu da belirterek yolun üzerinde kazaya neden olabilecek patlak lastik, hayvan ölüsü (leş), tahta, meyve kasası, araç tamponu vb. bulunduğunu belirterek kaldırılması için haber veriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2014, 13:25:16 »
Apaçi olalim demiyorum fakat gerçekten kurallar teknolojinin çok gerisinde. Bazen denemek icin kurallara uymaya kalktigim zamanlar oluyor. Tirlarin, kamyonların arasında gitmek durumunda kaliyorum kaç kere denedim. Diyeceğim o ki bu limitler güvenlik getirmiyor hep ezbere şeyler. Bir kurala uyulmasi isteniyorsa mutlaka cagin gereklerine ve hepsinden önce de aklin gereklerine uygun olmali bunu bilir bunu söylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2014, 13:35:49 »
1 ay önce manisa da gece 4 te farkında olmadan Radara girmisim sonradan ceza geldi o güne kadar bende gece radar olmaz diye biliyordum işin açıkçası. ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2014, 13:40:30 »
Sadece trafikte değil hemen hemen ülkemizdeki tüm para cezaları caydırıcılıktan çok para toplamak için yazılır . Bir gün berberdeyim zabıta esnafları dolaşıyor ve berbere geldi ceza yazacak bir şey bulamayınca döndü arkadaşına buna da yazmayalım bari dedi gerisini siz düşünün . Biz böyle sustukça daha çok boşa ceza yeriz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2002 Corolla hb 1.6 sol [18 AR 805]
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 16, 2014, 17:02:20 »
uzunlardı yanlış hatırlamıyorsam, xenon takılırsa eğer geceleri radar cihazları plakayı okuyamıyormuş. iyi bi araştırmak gerek  -_- -_-
Şuanda --> 2002 Corolla hb 1.6 sol siyah [18 AR 805]
- 1998 Renault twingo [18 AV 380]
- 1988 Tofaş Doğan [18 AT 005]
- 1975 Tofaş Murat 124 [15 DY 823]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2014, 17:20:18 »
radar diye bişey yok arkadaşlar , boş hazine var :) 

bize 10 km uzakta havza tünelleri var. yılın sadece bir günü gelir devlete para lazım olur işte o gün tünelde hız sınırı 80 yazdığı için plakaya ceza yağar. tesadüfen yaşıyoruz memlekette :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2014, 21:46:36 »
Gecen saat 10.sıralarında gıdıs yonunde  yonunu donmus ekıp arabası vardı.Radar  arabası gıbı karsınızda beklıyordu.Antepte de yapıyorlar.Hızı gectıgınızde selektor yapıp plakanın ıyıce okunması ıcın ortam olusturuyorlar.Karadenızlı gıbı allahtan korkmayacan terste belleyen bu araaca kafadan gırecen.ne ısı var gece gece ters ıstıkamette.Cıdden yaklasmayonca gozukmuyor
2011 d4d Corolla