Gönderen Konu: YAVRU KÖPEK YARDIM LÜTFENNN  (Okunma sayısı 2415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
YAVRU KÖPEK YARDIM LÜTFENNN
« : Temmuz 23, 2014, 08:18:14 »
Arkadaşlar merhaba

akşam daha yeni doğmuş tahminen 1 veya 2 günlük yavru köpek buldum. Bakmayı beceremeyeceğim halde dayanamadım bırakmaya aldım eve ama nasıl bakılır bılemıyorum.

Gözleri kapalı süt aldım çay kaşıgı ile içirmeye çalışıyrum. Oluyomu olmuyormu karnı doyarmı ayrıca mama istermi nasıl yedırılır hiç bilmiyoorum bılgısı olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok memmun olurum belkıde ölmez yaşatabılırım.

teşekkurler

Toyota Club Türkiye

YAVRU KÖPEK YARDIM LÜTFENNN
« : Temmuz 23, 2014, 08:18:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: YAVRU KÖPEK YARDIM LÜTFENNN
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2014, 08:28:23 »
Çok güzel bir şey yapmışsınız, tebrik ederim. Yanılmıyorsam Anıl Köksal Bayburt isimli arkadaşımız veteriner hekim idi. Buraya cevap gelene kadar kendisine özelden mesaj atarsanız yardımcı olacağını düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 08:42:04
Bu arada mama değil ama bir küçük biberon ile "kaynatılmış ve ılıtılmış" inek sütü vermenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2014, 08:45:00 »
Ufak biberon aldım ama beceremıyor emmeyi  çay kaşığı ile veriyorum gerçi onuda beceremıyorum aklımda hep acaba oluyormu karnı doyarmı dıye şüphe var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2014, 08:55:47 »
Yavru sürekli ağlıyor mu, yoksa sessiz mi? Sütün ağzına boşaldığını görüyorsanız muhtemelen midesine gidiyordur. Aç hayvan sürekli bağırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2014, 08:58:58 »
sessız sayılır  . ağzına boşaltamoıyorum çay kaşığını agzına göturuyorum diliyle yalasın diye çok da beceremıyor  ağzına şırıngayla vermeyı duşunuyorum boğulur dıye korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2014, 09:18:07 »
sessız sayılır  . ağzına boşaltamoıyorum çay kaşığını agzına göturuyorum diliyle yalasın diye çok da beceremıyor  ağzına şırıngayla vermeyı duşunuyorum boğulur dıye korkuyorum

Aslında eskiden ilaç kutularından çıkan küçük damlalıklar vardı. Onlarla çok daha rahat süt verebilirsiniz ancak yavaş yavaş sütü verdiğiniz taktirde birşey olacağını zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2014, 10:15:23 »
Arkadaşlar merhaba

akşam daha yeni doğmuş tahminen 1 veya 2 günlük yavru köpek buldum. Bakmayı beceremeyeceğim halde dayanamadım bırakmaya aldım eve ama nasıl bakılır bılemıyorum.

Gözleri kapalı süt aldım çay kaşıgı ile içirmeye çalışıyrum. Oluyomu olmuyormu karnı doyarmı ayrıca mama istermi nasıl yedırılır hiç bilmiyoorum bılgısı olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok memmun olurum belkıde ölmez yaşatabılırım.

teşekkurler
Merhaba. Mutlaka biberon işinizi görecektir. Yalnız delik kısmı darsa genişletmenizi tavsiye ederim. Ilık olması lazım sütün ama sıcağa yakın değil. Birde sütün içine az miktar su karıştırın.

Herşeyden önce bence veteriner varsa yakında bir götürün. Hayvana yazık olur daha 1, 2 günlükse yaşama şansı düşük.

Ben yıllar önce büyütmüştüm öyle bir yavruyu. Evde oyuncak peluş falan varsa yanına koyun sıcak durması lazım.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2014, 10:23:44 »
:) çok iyi yapmışsınız, fotoğrafı yokmu görseydik bizde. Şırınga benim ilk aklıma gelen, bence yavaş yavaş verirseniz sütü, boğulmaz köpekcik.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2014, 10:24:42 »
altına sıcak su torbası koydum 4-5 saate bır degıştırıyorum. biberon aldım agzına veriyorum başını sağa sola çevırıyor istemıyor gibi.

adam akıllı bışey içiremedim sütüne su kattım çay kaşıgıyla vermeye çalışıyorum o da tahmınımce olmuyor. çok üzülüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2014, 14:04:27 »
altına sıcak su torbası koydum 4-5 saate bır degıştırıyorum. biberon aldım agzına veriyorum başını sağa sola çevırıyor istemıyor gibi.

adam akıllı bışey içiremedim sütüne su kattım çay kaşıgıyla vermeye çalışıyorum o da tahmınımce olmuyor. çok üzülüyorum

Sabri bey üzülmeyin şu an yaptığınız her hareket zaten onu mutlu ediyor ve o sizi ömrü boyunca unutmayacak buna emin olabilirsiniz.

Süt  işine gelince minik bir kaseye koyup kafasını yavaşca yaklaştırın ve serce parmağınızla sütü agzına dogru ittirerek parmagınızı emmesini saglayabilirsiniz. Bizim miniklerde işe yaramıştı umarım sizdede işe yarar ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2014, 14:33:33 »
Arkadaşlar merhaba

teşekkurler
çocuklar için biberon var abi onla süt ver
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2014, 01:52:43 »

Eh be hocam, gece gece beni benden aldın vallahi, bravo.

Bir yerden alıntı yaptım, yazılanlar belki şimdi ve ileriki evrelerde işini görecektir.

Alıntı
ANNESİZ YAVRU BAKIMI

Annesiz bir yavrunun kaç günlük olduğunu anlamak için göbek kordonuna ve gözlerine bakmamız yeterli olacaktır. Henüz göbek kordonu düşmemiş ve ıslak ise zaten yeni doğmuştur, henüz birkaç saatliktir. Eğer göbek kordonu düşmemiş fakat kuru ise birkaç günlüktür. Yeni doğan yavrunun göbeği ortalama bir haftada düşer.

Göbek kordonunun bakımı:

Günde iki defa batikon kompresi yapılarak bölgenin enfekte olması engellenmelidir. Kordon kuruyunca birkaç gün içinde batikon uygulaması bırakılmalıdır. Göbek kordonu bir çok bakteri ve virus tarafından kolayca enfekte edilebilir. Mikroorganizmaların kontaminasyonunu engellemek için yavruya mutlaka steril bir eldiven ile müdahale edilmelidir. Direkt elle temastan kaçınılmalıdır. Ayrıca yeni doğan yavru bu nedenle çok temiz bir yerde bakılmalı, hatta eczanelerde satılan hasta altı yatak koruyucu örtülerinden kullanılmalıdır.

Yeni doğanın ısıtılması:

Doğum sonrası yeni doğan yavru ıslak olacağından beden ısısı hızla düşmeye, hypotermi, başlar (ortalama 5 derecelik bir düşüş yaşanır) Hypotermiden korumak için yavru hemen kurutulmalıdır. Bu amaçla bir tutam pamuk ile yuvarlak ve yumuşak manüplasyonlarla yavrunun tüm vücuduna masaj yapılır. Bu işlemden sonra sıcak su konulmuş termofor ya da bir pet şişe içine sıcak su doldurur ve bir havluya sarılarak termofor yavrunun altına konur. Termofor veya sıcak su içeren pet şişe yavruya direk temas ettirilmemelidir. Haşlanmalar meydana gelebilir. Termofor 3-4 saat ara ile yinelenmelidir.

Beslenmesi:

Yeni doğan yavrunun göz kapakları henüz kapalıdır ve kulakları duymaz fakat koku ve tat alma duyuları vardır. Yeni doğan yavrunun henüz emme refleksi güçlü değildir. Doğumdan hemen sonraki ilk 12 saatlik süre içinde yavrular beslenmek zorundadır. Her ne kadar karaciğer glikoz depoları dolu doğsalar bile kan şekeri her geçen zaman daha da düşecektir. Bu nedenle doğumdan hemen sonraki beslenme hayati önem taşır. Hypoglisemi ve buna bağlı ölümler gerçekleşebilir.

Kısa süre içinde bir çay bardağı kaynamış ve ılıtılmış su içine bir küp şeker ile hazırlanan solusyondan birkaç damla içirilir ve daha sonra biberon maması verilerek genel durum güçlendirilmeye çalışılır. Beslenmesi için gerekli olan biberon ve biberon maması veteriner klinikleri ve pet shoplarda rahatça bulunabilmektedir. Eğer mama bulamıyorsanız pirinç unu, şeker ve su (veya pastörize inek sütü) ile hazırlanacak bir mama geçici süre kullanılabilir. Ayrıca eczaneden 0-3 aylık bebekler (insan) için olan mamalardan da kullanabilirsiniz. Mamanın tüketim tarihinin dolmamış olmasına mutlaka dikkat edin.

Mamanın hazırlanışı:

Bir cezvede içme suyu kaynatılır ve kaynayan su önceden içi sıcak su ile çalkalanmış biberona boşaltılır. Biberonda bulunan her çizgi için bir ölçek mama konulup topaklar kayboluncaya kadar iyice çalkalanır. Hazırlanan mamadan birkaç damla bileğimize damlatılır, eğer bileğimiz yanmıyorsa yavru beslemeye başlanabilir.

Biberon 45 derecelik bir açı ile yavruya verilir. Beslenme sonrası yavrunun ağız temizliği ılık suya batırılmış bir pamuk veya gazlı bez ile yapılmalıdır. Yeni doğan her üç saatte bir beslenmelidir. Bir defada aldığı mama miktarı ilk hafta 2-6 cc., ikinci ve üçüncü haftalarda bu doz biraz daha artarak 10cc.yi bulur. Dördüncü haftadan itibaren ek gıdaya geçmeye başlanabilir. Ek gıda olarak piyasada bulunan birinci sınıf püre konserve mamalar yedirilebilir. Ek gıda geçişleri ilk gün günde bir defa ve bir öğünlük olmalıdır, gün geçtikçe biberon mamasının yerine ek konserve gıda verilmelidir. Yavru 5-6 haftalık olduğunda kuru mamaya başlatılabilir. Kuru mama geçişleri de konserve mamada olduğu gibi yavaş yapılmalıdır. Kuru mamada dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta; birinci sınıf olması şartının dışında kuru mama kroketlerinin ince ve kolay kırılabilir olmasıdır. Ek gıda olarak pastörize inek sütü verilebilir; fakat süt sulandırılmadan verilmelidir. Burada süt içince ishale neden olan şey, sütün içindeki laktozdur. Yavrularda henüz laktoz toleransı gelişmediğinden sütü sulandırmak yerine verilecek olan süt miktarı az tutulmalı ve yavru tolere ettikçe miktar arttırılmalıdır. Veya marketlerde kolayca bulabileceğiniz laktozsuz sütlerden verebilirsiniz. Süt sulandırıldığında besin değeri düşer. Zaten yavrunun günlük alması gereken protein miktarı süt tarafından yeterli miktarda karşılanamaz.

İdrar ve dışkı yaptırılması:

Yeni doğanın sfinkterleri henüz gelişmediğinden idrar ve dışkıyı kendi başına yapamaz. Normal şartlarda anne kedi, yavrunun perineal bölgesini diliyle yalayarak idrar ve defekasyonu uyarır. Anne kedi olmadığı için ona bakan kişi her beslenme öncesi ve sonrası yavrunun idrar ve dışkılama işlemini yaptırmalıdır. Bu işlem için bir parça pamuk, su ile çok az ıslatılarak yavrunun perineal bölgesine yavaş dokunuşlarla idrar ve defekasyon yaptırılır. Pamuk ile masaj genital organdan anüse doğru olmalıdır (yani genital organdan kuyruk altına doğru). Genital organın dışkı ile kontamine olması sonucu üregenital sistem hastalıkları çok kolay gelişebilir.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2014, 02:03:30 »
Belgeselde görmüştüm genelde  minik dostlarımıza şırınga ile süt içiriyorlar. İğnesini çıkartın şırıngaya süt çekip ağzına yavaşça damlatın kesin çözüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2014, 02:09:51 »
anıl köksal arkadaşımız bir zamanlar ankara buluşmasına gelmişti numarasını bulmaya çalışıyımmı ihtiyaç varmı.
çabanız için yürekten teşekküredemiyorum ve yaptıgınız çok büyük bir iyilik gerçekten.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2014, 08:39:38 »
biraz biberonla süt içirmeye başladım. Gece benı hiiç uyutmadı inceden inceden serzenişteydı kalk bak kutudan mı çıktı  acıktımı benım gıbı 20 kişi onun için çalışsa bir annesı edemeyız. Annesını arıyor sanırım. ama uyuyuncada kutunun en rahat yerini arıyor yerını bulacak oraya yerleşip oyle uyuyacak. O kadar istiyorumki yaşamasını gözlerının açılmasını şoyle koştrmasını Eşimde ssaolsun buyuk destek verıyor işe gıtmıyor izin aldı evde onu tek başına bırakamadık akşama kadar napar aklımızdan çıkmaz 3 gün izin aldım zaten bayram tetili derken toparlanır oda arkadaşlar hepinize teşekkur ederim resimlerini çekim koyucam buraya ayrıca yaşarsa eğer inşallah yaşayacak buyuyuncede resimlerini koyucam

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 08:41:25
anıl köksal arkadaşımıza sorsak göbeği kurumuş ama gece çok az kanamıştı sorun olurmu acaba gerçi bugun veterinere götürmeyı duşunuyorum hatta gece açık olsaydı götuurecektım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2014, 09:29:09 »
Sabri Bey Allah razı olsun. Çok güzel bir davranış sergiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2014, 13:29:48 »
Kıyamam :( ne iyi etmişsiniz inşaallah yaşar....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2014, 13:51:45 »
biraz biberonla süt içirmeye başladım. Gece benı hiiç uyutmadı inceden inceden serzenişteydı kalk bak kutudan mı çıktı  acıktımı benım gıbı 20 kişi onun için çalışsa bir annesı edemeyız. Annesını arıyor sanırım. ama uyuyuncada kutunun en rahat yerini arıyor yerını bulacak oraya yerleşip oyle uyuyacak. O kadar istiyorumki yaşamasını gözlerının açılmasını şoyle koştrmasını Eşimde ssaolsun buyuk destek verıyor işe gıtmıyor izin aldı evde onu tek başına bırakamadık akşama kadar napar aklımızdan çıkmaz 3 gün izin aldım zaten bayram tetili derken toparlanır oda arkadaşlar hepinize teşekkur ederim resimlerini çekim koyucam buraya ayrıca yaşarsa eğer inşallah yaşayacak buyuyuncede resimlerini koyucam

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 08:41:25
anıl köksal arkadaşımıza sorsak göbeği kurumuş ama gece çok az kanamıştı sorun olurmu acaba gerçi bugun veterinere götürmeyı duşunuyorum hatta gece açık olsaydı götuurecektım

telefonunu bulmaya calisiyprum hemen
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2014, 14:39:47 »
Resimler bulduğunda o koliye koyup eve getirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2014, 14:44:01 »
Kardeşleriyle olması gerekirken şimdi tek başına.
Neyse ki sizin gibi iyi yürekli insanlar var.
1.6 VVT-i