Gönderen Konu: Corolla Ön Cam  (Okunma sayısı 1962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla Ön Cam
« : Temmuz 22, 2014, 14:30:03 »
Herkese Merhaba,

2013 model Corolla aracımın ön camı çatladı ve değişmesi gerekiyor.
Kasko Toyota Kasko (aksigorta'dan).

Öğrendiğime göre Toyota yetkili servislerinde cam değişimini yaptırırsam minimum 150 tl olmak üzere %20 muafiyet uygulanıyormuş.

Ancak Doraglass gibi Aksigorta'nın anlaşmalı olduğu yerlerde yaptırırsam muafiyet yokmuş.

Bugüne kadar yetkili servis dışında herhangi bir yere ne bakım ne de hasar onarımı için gitmedim, o nedenle güvendiğim ve tanıdığım yerler yok.

Ön cam değişimi için güvenebileceğim bir servis önerebilir misiniz?
Buralarda orjinal cam takılır mı?
Yoksa 150 - 200 TL için hiç riske girmemek mi gerekir?

Teşekkürler,

Toyota Club Türkiye

Corolla Ön Cam
« : Temmuz 22, 2014, 14:30:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Ön Cam
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2014, 14:31:51 »
Poliçenizi tekrar iyice kontrol edin Toyota kaskoda, cam değişiminde muafiyet yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca poliçenizde "yetkili servis ve orjinal parça" açıklaması varsa yetkili serviste yapılmasını talep edin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2014, 14:47:40 »
Yekili servislerde yapılcak onarımlarda orjinal yedek parça kullanılır ibaresi var.

Ayrıca Onarım Yeri bölümüne şu maddeyi eklemişler ;
Hasarlı aracın onarımı Toyota yetkili servislerinde, Aksigorta web sitesinde yayınlanan anlaşmalı servislerde veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılır.

Muafiyet olacağını Aksigorta müşteri hizmetlerine poliçe numarası vererek öğrendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2014, 14:55:54 »
Yekili servislerde yapılcak onarımlarda orjinal yedek parça kullanılır ibaresi var.

Ayrıca Onarım Yeri bölümüne şu maddeyi eklemişler ;
Hasarlı aracın onarımı Toyota yetkili servislerinde, Aksigorta web sitesinde yayınlanan anlaşmalı servislerde veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılır.

Muafiyet olacağını Aksigorta müşteri hizmetlerine poliçe numarası vererek öğrendim.

Muafiyet varsa da serviste orjinalini taktırın bence, ama biraz cebinizden çıkacak o zaman, bir defaya mahsus hasarsızlıkta bozulmuyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2014, 18:12:30 »
Carglass firmasina danisabilirsiniz, cam konusunda hem etkili hem de kurumsal bir firmadir.Talebiniz halinde orijinal cam ile degisim de yapiyorlar, bildigim kadariyla Aksigorta ile anlasmalari da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2014, 23:51:09 »
Merhaba. 2013 aralıkta yeni kasa Corolla aldım .Bu tarihe kadar 2 defa cam durduk yere çatladi.biri 2 ay önce diğerine 2 gün oldu. Şu an tatilde olduğum için ve servis olmadığı için götüremedim. Bayramdan sonra servise gideceğim. Mekanik bir sorun olabilirmi? Cam kasa yerinde kasma olabilirmi? Serviste bu yönüyle bakarlarmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2014, 23:42:12 »
Merhaba. 2013 aralıkta yeni kasa Corolla aldım .Bu tarihe kadar 2 defa cam durduk yere çatladi.biri 2 ay önce diğerine 2 gün oldu. Şu an tatilde olduğum için ve servis olmadığı için götüremedim. Bayramdan sonra servise gideceğim. Mekanik bir sorun olabilirmi? Cam kasa yerinde kasma olabilirmi? Serviste bu yönüyle bakarlarmi?
Bahsettiginiz sekilde bir sorun / uretim hatasi olabilir ancak camin durduk yere catladigini kanitlayabilirseniz hatali uretimden aracin degisimini bile talep edebilirsiniz.

Servislerde cam degisimi talebi ile gittiginizde A sutunu olculeri kontrol edilmez ancak sorundan bahsedip uzerine giderseniz Toyota Turkiye Teknik ekibi arac uzerinde olcumler yapip rapor hazirlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2014, 19:38:22 »
bilgilendirme için teşekkür ederim. bahsettiğiniz gibi ölçüm yapılmadı cam değişti kasko bozuldu.hayırlısı olsun dedim.