0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şanzıman yağının, sadece debriyaj balata seti değişriken değiştirilmesi gerektiğini duymuştum. çoğu zaman yağ değişiminin performansı kötü etkilediğini, uyum sağlamadığını felan okumuştum. acaba yanılıyor muyum?geçenlerde aks değişirken arabanın şanzıman yağı boşaltıldı, gayet akışkan görünüyordu. aks değişiminden sonra aynı yağı geri koydular.
@Ahmet Ceven (28021) Duyumlarınız yanlış bence, değişmesi gereken bir yağ performansı niye kötü etkilesin böyle bir mantık yok. şanzıman yağının manuel ve otomatikte değişim periyodu vardır, baskı balata ise kullanıma göre değişmekte. şanzıman yağının değişmesi gerektiğinin belirtileri vardır, özellikle vites geçişlerinde. şanzıman yağında bozulma olmadığı için devam kararı vermiştir servisiniz.
öncelikle ilginizden dolayı teşekkürler. demek ki her okuduğumuza inanmamamız lazım. şimdi siz cevap yazana kadar konuyu gene bir araştırayım dedim. gene değişmemesi gerektiğini iddaa edenler var. ama konu toyota olunca buradaki üstadlara güvenicez tabii ki. ben aracı alalı 33.000 km oldu. ve benden önce ne zaman şanzıman yağı değişti bilmiyorum. ama viteslerim gayet rahat geçiyor, hiç bir sıkıntı yok... yağ değişimin geldiğini, zor vites geçişlerinden mi anlıyoruz sadece?
@Ahmet Ceven (28021) Aracın geçmişini bilmiyorsanız kontrol ettirip gerekirse değiştirmeniz yararınıza olur. Vites geçişlerindeki zorluk yağın artık işlevini tamamen kaybettiği duruma bir örnek. Bu aşamaya gelmeden halletmek daha önemli.
Merhaba, bizim araclarin şanzıman yagi nerden konuluyor,boşaltmayeri neresi bilen varmi ben bulamadim, acil cvp.
aracım manuel, yağ doldurma ve boşaltma yeri neresi tam olarak söyleyebilimisiniz, resimleri varsa eklerseniz sevinirim.
doldurma yerinin resmi varmı acaba onuda bi yükleseniz.