Gönderen Konu: Pasta Cila Yardım  (Okunma sayısı 1275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Pasta Cila Yardım
« : Temmuz 17, 2014, 18:34:40 »
Merhabalar arkadaşlar. 2011 Model Corolla sahibiyim. Aracım siyah ve tahmin ettiğiniz gibi artık iyi bir pasta cila istiyor. Araçta kapı çarpmalarından dolayı farklı renk boyalar var. kılcal çizikler ve arasına tırnak girmeyecek çizikler var. Dolayısıyla pasta cila yaptırmak istiyorum bir arkadaştan konuyla ilgili yardım istedim ve bana serviste yaptırmamı önerdi. Daha fazla içine siner emin ol dedi.

Bende size sormak için foruma geldim hemen. Servisin ne gibi avantajları ve dezavantajları var. Dışarıda yaptırmakla serviste yaptırmak arasında ne gibi farklar var. cevapsız bırakmazsanız sevinirim. iyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

Pasta Cila Yardım
« : Temmuz 17, 2014, 18:34:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Pasta Cila Yardım
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2014, 18:49:20 »
Servis paata ciladan ne anlar sadece koruma yapiyorlar  sonax veya istanbul damisiniz bilmiyorum maltepe meguars iyi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2014, 19:35:33 »
Çoğu servis zaten dışarıda yaptırıyor diye biliyorum, sonax ya da meguıars uygulama merkezlerini tavsiye ederim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2014, 21:34:02 »
diger arkadaşlarla aynı düşüncedeyim dışarda yaptırın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2014, 21:38:20 »
Trabzon Toyota Servisini öneririm bu konuda. Çünkü 3M ürünlerini kullanıyorlar ve bizzat önce&sonra olayını gördüm.

3M ürünlerini de distiribütörün gönderdiğini söylediler. Tabi ki iş tamamen ustada bitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2014, 06:00:00 »
Arkadaşlar fiyat vermeyi unutmuşum. Servisin 400 Lira istediği pasta cilaya, Sanayi de falan 100-150 Lira fiyat verildi. Aradaki fark tamamen göstermelik bir fark mı acaba. Kullanılan malzemelerde mi fark var. ya da servis daha mı detaylı ilgileniyor. Rötuş yapılacak yerler de mevcut aracımda. Servis rötuş yapıyor mu onu da bilmiyorum.

Aklıma gelmişken Aracı ilk aldığımda tavsiye ettikleri ileri düzey boya koruma teknolojisi. Onu sadece sıfır araçlara mı yapıyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2014, 08:12:07 »
Arkadaşlar fiyat vermeyi unutmuşum. Servisin 400 Lira istediği pasta cilaya, Sanayi de falan 100-150 Lira fiyat verildi. Aradaki fark tamamen göstermelik bir fark mı acaba. Kullanılan malzemelerde mi fark var. ya da servis daha mı detaylı ilgileniyor. Rötuş yapılacak yerler de mevcut aracımda. Servis rötuş yapıyor mu onu da bilmiyorum.

Aklıma gelmişken Aracı ilk aldığımda tavsiye ettikleri ileri düzey boya koruma teknolojisi. Onu sadece sıfır araçlara mı yapıyorlar?

Sonax'dan fiyat almanızı öneririm ayrıca işçiliğine güvenilen bir boyacı da yapabilir ama sanayi esnafı hakkında çok iyi bilgi almadan kesinlikle yaptırmayın.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 18, 2014, 08:28:55
Birde kendi atölyelerinde bu işlerle uğraşan kişiler varki bunların arasında gerçek manada profesyoneller var. Ama iyi araştırmak gerekmekte. Zira bu şakaya gelecek bir durum değil. Pasta cila denir geçilir ancak yanlış bir pasta uygulamasında aracın vernik kısmına ciddi ölçüde zarar vermesi demektir ve olay hemen fark edilmez ki bu da boyanın erken yaşlanmasına sebep olur.