Gönderen Konu: Stop farını kırmışlar!  (Okunma sayısı 3984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Stop farını kırmışlar!
« : Temmuz 17, 2014, 10:08:29 »
Arkadaşlar nasıl olduğunu anlayamadığımız bir olay neticesinde sağ stop farı kırılmış. Büyük ihtimalle çocuklar yaptı ama giden benim fara oldu  >:(   :olmamış:

Şimdi bu stop farlarda sadece camını değiştirebiliyormuyuz? yani iç yansıtıcıya ellemeden sadece dış tarafını? Böyle bir ihtimalimiz varmı? Yoksa orjinalini sordum 470 tl diyor.  ( :rofl: şaka gibi ben o paraya neler yaparım ya) Eğer bu ihtimal yoksa kaskoyu kullanacağım mecbur beyanlı ödeme talep edicem.  Çıkmacılarıda aradım onlarda hiiiç değişmemişler maşallah bizimkide orjinal abeyy mantığıyla sevis fiyatında para istiyor. Yan sanayide ileride solma durumu olurmu şüphesi, birde sök tak oda nerden baksan bi 250 tl bulur gibi :(  Şimdi bir akıl verin beyler başka ne yapabiliriz?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

Stop farını kırmışlar!
« : Temmuz 17, 2014, 10:08:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Stop farını kırmışlar!
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2014, 10:21:31 »
aynı olay abimin de başına gelmişti. onun ön farlarından biri kırılmıştı. yanlış hatırlamıyorsam tanesine 600 tl demişlerdi. fiyatlar uçuk. şöyle bir sıkıntıda var. diyelim ki bir şekilde orijinal veya yan sanayi farınızı değiştirdiniz. bu seferde diğer orijinal kalan far dikkat çekecektir. yeni taktığınız pırıl pırıl kalacak. yan yana bakınca hiç hoş gözükmüyor. gerçi aracınız 2011 model. belki daha o kadar farketmemiştir ama böyle bir durumla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. sırf iki far arasında oluşan farktan dolayı abim sağlam olan farı da değiştirmek zorunda kalmıştı. senelerin verdiği yıpranmışlık yeni takılan farla eski far arasında mutlaka ton farkı oluşturuyor. orijinale para veremem diyorsanız bence çıkma aramaya devam edin derim. yan sanayi farında orijinalden çok ufak renk-ton farkı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2014, 10:24:38 »
Arkadaşlar nasıl olduğunu anlayamadığımız bir olay neticesinde sağ stop farı kırılmış. Büyük ihtimalle çocuklar yaptı ama giden benim fara oldu  >:(   :olmamış:

Şimdi bu stop farlarda sadece camını değiştirebiliyormuyuz? yani iç yansıtıcıya ellemeden sadece dış tarafını? Böyle bir ihtimalimiz varmı? Yoksa orjinalini sordum 470 tl diyor.  ( :rofl: şaka gibi ben o paraya neler yaparım ya) Eğer bu ihtimal yoksa kaskoyu kullanacağım mecbur beyanlı ödeme talep edicem.  Çıkmacılarıda aradım onlarda hiiiç değişmemişler maşallah bizimkide orjinal abeyy mantığıyla sevis fiyatında para istiyor. Yan sanayide ileride solma durumu olurmu şüphesi, birde sök tak oda nerden baksan bi 250 tl bulur gibi :(  Şimdi bir akıl verin beyler başka ne yapabiliriz?

Şöyle bir satıcı var bilginize. Birde Ufuk Sönmez'e sorun isterseniz yardımcı olur.

http://www.otoparcashop.com/Urunler.aspx?SubKategoriID=1&baslik=aydinlatma
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2014, 10:39:48 »
Maslaktaki cikmacikarin cogu çakal olmus.
Kartal oto sanayideki cikmacilarda uygun fiyata bulursunuz.
Hatta bi yerin telefonu var bende bi sorun isterseniz

0 (216) 389 42 84
0 (216) 473 77 47

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2014, 11:18:51 »
Gökhan Bey geçmiş olsun. Üzücü bir durum ancak yenisini almaya acele etmemenizi tavsiye ederim. Stopların işlevini kaybettirecek kadar bir kırık yok sonuçta. Yan sanayileri ve çıkmacıları zaman zaman araştırmanızı öneririm. Sökme takma çok bir meblağ tutmaz ama parçayı bulmak sizi uğraştırabilir. Ekonomik bir çözüm üzerinden gittiğim için kaskoyu bu aşamada kullanmanızı da tavsiye etmem.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 11:20:20
Bir çözüm de şu olabilir. Aracın stop lambasına kırmızı şeffaf film kaplatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2014, 12:00:49 »
Maslaktaki cikmacikarin cogu çakal olmus.
Kartal oto sanayideki cikmacilarda uygun fiyata bulursunuz.
Hatta bi yerin telefonu var bende bi sorun isterseniz

0 (216) 389 42 84
0 (216) 473 77 47

Bülent bey sağolun, aradım ellerinde yokmuş :(

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 12:09:46
Gökhan Bey geçmiş olsun. Üzücü bir durum ancak yenisini almaya acele etmemenizi tavsiye ederim. Stopların işlevini kaybettirecek kadar bir kırık yok sonuçta. Yan sanayileri ve çıkmacıları zaman zaman araştırmanızı öneririm. Sökme takma çok bir meblağ tutmaz ama parçayı bulmak sizi uğraştırabilir. Ekonomik bir çözüm üzerinden gittiğim için kaskoyu bu aşamada kullanmanızı da tavsiye etmem.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 11:20:20
Bir çözüm de şu olabilir. Aracın stop lambasına kırmızı şeffaf film kaplatabilirsiniz.

Evet Mustafa bey bende kaskoyu kullanmak istemiyorum ama bu orj fiyatlarla mecbur kullanıcaz gibi görünüyor. Gerçi sigortacımla görüştüm abi kasko bozulmaz ama hasarsızlık indirimin ( % 40 dı benimki yanlış hatırlamıyorsam) bozulma ihtimali var ama bozulmayadabilir dedi bazen böyle ufak şeylerde müşteri kaçmasın diye hasarsızlığı silmiyorlar dedi. Kararsız kaldım. Bu arada şeffaf film dediğiniz nasıl oluyor uygulamalı bir fotoğraf varmı?
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2014, 12:23:33 »
Abi stopa simdilik kirmizi veya seffaf film cek veya oraya bantla icine toz veya su girmesin. Belki camini degistirebilirsin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2014, 12:30:53 »
Abi stopa simdilik kirmizi veya seffaf film cek veya oraya bantla icine toz veya su girmesin. Belki camini degistirebilirsin.

İşte o camını değiştirme konusunu eskiden yapıyorduk ama bu araçlarda varmı bilemedim. O kırılan ön yüz biyerde satılıyormu onu alıp eskisinin silikonlarından yırtıp yenisi takıp silikonlamak lazımda, parça yok ortada  :wacko: :blink:  :(
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Temmuz 17, 2014, 13:07:30 »
Peki yırtılmazmı yıkarken falan?

Yırtılmaz. Bu zaten boya koruma kaplamaları gibi, daha da güçlendirilmişi deniyor. Bence güzel bir uygulamayla bayağı idare edilir. Zaten fiyatı bir şey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2014, 13:13:07 »
Yırtılmaz. Bu zaten boya koruma kaplamaları gibi, daha da güçlendirilmişi deniyor. Bence güzel bir uygulamayla bayağı idare edilir. Zaten fiyatı bir şey değil.

Evet şimdilik işimizi görür Aytaç bey doğru söylüyorsunuz geniş bir zamanda değiştirmek en uygunu. Teşekkür ederim :)
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2014, 13:19:19 »

Evet Mustafa bey bende kaskoyu kullanmak istemiyorum ama bu orj fiyatlarla mecbur kullanıcaz gibi görünüyor. Gerçi sigortacımla görüştüm abi kasko bozulmaz ama hasarsızlık indirimin ( % 40 dı benimki yanlış hatırlamıyorsam) bozulma ihtimali var ama bozulmayadabilir dedi bazen böyle ufak şeylerde müşteri kaçmasın diye hasarsızlığı silmiyorlar dedi. Kararsız kaldım. Bu arada şeffaf film dediğiniz nasıl oluyor uygulamalı bir fotoğraf varmı?

Buradan bakabilirsiniz. Tabi beyaz ve sinyal kısmını kırmızı kaplamazsanız daha güzel olur. Çok dikkatli bakmadıkça belli olacağını da düşünmüyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/autofolyo-kirmizi-far-filmi-30-cmx100-cm/productDetails.aspx?productId=otmtr22&categoryId=20025764

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2014, 13:23:00 »
Buradan bakabilirsiniz. Tabi beyaz ve sinyal kısmını kırmızı kaplamazsanız daha güzel olur. Çok dikkatli bakmadıkça belli olacağını da düşünmüyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/autofolyo-kirmizi-far-filmi-30-cmx100-cm/productDetails.aspx?productId=otmtr22&categoryId=20025764

Aaaa kırmızısıda varmış  :tamam: :tamam: :tamam: Mustafa bey çok sağolun bende ki kırık beyaz bölüme sıçramamış sadece kırmızı alsam işi çözerim gibi  :D. ya şuan çok mutluyum çünkü bilgi paylaştıkça değerlidir. Herkese çok teşekkür ediyorum  :alkis: :alkis: :alkis:

:saygi:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 13:27:20

Hatta ikisinide alıp sağlam olsun diye alt tarafa şeffaf üstüne kırmızı çeksem ne olur herhalde yapışırlar birbilerine değilmi?
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2014, 13:32:14 »
Yapışırlar bence ama önce bir elle kontrol etmek lazım, belki teki yeterli gelebilir ya da duruma göre 2 kat atarsınız. Piyasada koli bandı ile gezenler var. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 17, 2014, 13:49:27 »
Aaaa kırmızısıda varmış  :tamam: :tamam: :tamam: Mustafa bey çok sağolun bende ki kırık beyaz bölüme sıçramamış sadece kırmızı alsam işi çözerim gibi  :D. ya şuan çok mutluyum çünkü bilgi paylaştıkça değerlidir. Herkese çok teşekkür ediyorum  :alkis: :alkis: :alkis:

:saygi:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 13:27:20
Hatta ikisinide alıp sağlam olsun diye alt tarafa şeffaf üstüne kırmızı çeksem ne olur herhalde yapışırlar birbilerine değilmi?

Dert etmenize bile değmez, tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 17, 2014, 13:56:22 »
far tamiri yapan yerler var. ist anadolu yakası bostancı ve kartalda
isim veriyor muyuz bilemiyorum istenirse özelden de yazabilirim.

benim avensis stop kırılmıştı, 60 liraya yama yaptırdım hoşuma da gitti açıkçası.
kartal sanayiye gittiğimde dükkan far ve stop doluydu. kargoyla Türkiye'nin her yerinden gönderiliyor demişti adam

orjinali çok pahalı, yan sanayisi solma yapıyor.
en mantıklısı yama yaptırmak
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 17, 2014, 14:32:57 »
bende kartal stop tamircisinde bi tanıdığın aracının stobunu yaptırdım kaynak yaptılar süper oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 17, 2014, 15:16:05 »
Kendiniz takarsiniz çok zor birşey değil sökmesi önemli olan parçayi bulmak
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 17, 2014, 16:00:07 »
Corollanın aldığımda sol stobu kırıktı temiz çıkma buldum adam farlar ve stoplarada makine ile çizik giderici cila attı 100 tl tuttu. Çevre illerdende bakın. Sahibindene göz gezdirin.