Gönderen Konu: Kamyoncu yeri vs Dinlenme Tesisi  (Okunma sayısı 2895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Kamyoncu yeri vs Dinlenme Tesisi
« : Temmuz 16, 2014, 14:57:28 »
Merhaba arkadaşlar,

Gerek önümüzdeki bayram tatili, gerekse devamında gelen yaz tatilleri, yıllık izinler sebebiyle birçok kişi tatil yerlerine veya memleketlerine doğru yola çıkacak. Bu vesileyle, insanların yolculuklarını rahat ve güvenli bir şekilde yapmaları amacıyla "Uzun Yol kuralları" başlığı altında tecrübelerimi aktarmaya çalıştım.

Ancak, uzun yolculukların diğer bir önemli ayağı da, molaların nerelerde veya ne tür yerlerde verilmesi gerektiği. Yine bununla ilgili tecrübelerime de dayanarak, biraz tavsiye biraz makale tarzındaki bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere hangi dinlenme tesisi ? Buyurun başlıklar halinde inceleyelim.

1 - Dinlenme Tesisleri : Bu tesisler bir çoğumuzun aşina olduğu, fabrikasyon tüketimin hakim olduğu, yarı restoran yarı fast-food tadında tesislerdir. Son zamanlarda dinlenme tesisi olmaktan çıkıp, alışveriş merkezine dönüşmüşlerdir. Yemekler genelde pahalı ve lezzetsizdir. Yemeklerin çok beklemekten bayatlamış olma ihtimali de yüksektir. Genelde otobüs firmaları ve özel araçlar bu tesislerde durur. Kalabalık ve 24 saat sürekli canlı olması sebebiyle daha güvenli olduğu algısıyla tercih edilirler. Berceste, parkshop, tursan gibi tesisler buna örnektir.

2 - Kamyoncu lokantaları : Şimdi bu biraz derin bir konu. Bu lokantalar da kendi aralarında ikiye ayrılır.
Birincisi, diğer yolcuların da rağbet ettiği kamyoncu lokantaları (softcore)
ikincisi, hardcore kamyoncu lokantaları. yani safkan

birincisinde kimse sizinle pek ilgilenmez. hatta biraz ikinci sınıf müşteri muamelesi bile görebilirsiniz.. ama güzel güzel yemeğinizi yer kalkarsınız. girdiğiniz lokantanın böyle bir yer olup olmadığını anlamanın yolları, tabii ki park etmiş araçlardır. binek oto sayısı 3-4'ten fazla ise softcore bir kamyoncu lokantasındasınız demektir. başka yöntemler, istasyonda lpg satılıyorsa, marketi biraz iriceyse ve masadaki sular sürahi değil şişe ile yani ücretli servis ediliyorsa yine softcoredur. Işıklandırması daha iyidir. Buralarda ailenizle, eşinizle, kız arkadaşınızla..vs girip rahatça yemek yiyebilirsiniz. Düşünülenin aksine sizi kimse rahatsız etmez. kimse cesaret de edemez zaten. Ama belki bir bakış atabilirler, bundan hiçbir yerde kaçış yok zaten.

ikincisine gelelim. buralarda daha çok dikkat çekersiniz, kapıdan girer girmez oraların adamı olmadığınız anlaşılır. (3. uğrayışınızda garson tanır) Peki buralar nasıl anlaşılır?
Dışarıdan çok dikkatli gözlerle anlaşılabilir. Lokantanın önü kamyonlarla kaplandığı için genelde görünmez ve belli belirsiz loş ışıkları vardır. Hatta bazıları terkedilmiş gibi bir görüntüsü vardır. Üstte saydıklarımı göremiyorsanız bunlara ilaveten, markette branda bağlamak için lastik gibi sadece kamyoncu ahalisine yönelik malzemeler satılıyorsa, peçete yerine sarı kağıtlardan varsa, su masalarda sürahi içindeyse (yani parasız) bir köşede çayını içerken uyuyakalmış bir kamyoncu varsa, mekanın bir yerinde "adanaya yük" "mersine kereste" gibi ilanlar varsa ve mekandaki neredeyse herkes birbirini tanıyorsa orası hardcore, yani safkan bir kamyoncu lokantasıdır. acayip keyifli yerdir. "selamünaleyküm" diyerek boş bulduğunuz masaya ya da dolu masaların boş kısımlarına oturun. efendi efendi yemeğinizi yiyin. masadakilere sigara tutun sohbet edin. bolca çay için. yemeklerin en kralı buralarda olur ve fiyatları acayip ucuzdur lakin, eşinizle, kız arkadaşınızla gidilmesi pek uygun değildir. Yanlış anlamayın, başınıza yine bir şey gelmez ama oranın kültürü o değil. zaten eşiniz de görür görmez böyle bir yerde durmayı kabul etmeyecektir.

3 - Kendin pişir kendin ye et lokantaları : Buralar biraz softcore kamyoncu lokantası tadında, genelde açık havada ve ormanlık yeşillik alanlarda bulunur. kah bir köy çıkışında, kah bir yol kenarında karşınıza çıkıverir. Son derece keyifli ve huzur veren yerlerdir. Etler genelde tazedir ve her nasılsa buraların salataları adama 1 somun ekmek yedirir. et gelmeden salatayla doyarsınız. Fiyatları çok ucuz olmamakla beraber çok abartı da değildir. Ailenizle gönül rahatlığı ile karnınızı doyurup dinlenebilirsiniz. En meşhurları Bolu Dağı İsmailin Yeri, Bozüyük Şelale Restorant örnek verilebilir. Ama yollarda küçüklü büyüklü yüzlercesi bulunur.

Evet arkadaşlar, biraz uzun oldu belki ama sabredip okuduysanız teşekkür ederim. Ben seçenekleri ortaya koydum tercih sizin.

Toyota Club Türkiye

Kamyoncu yeri vs Dinlenme Tesisi
« : Temmuz 16, 2014, 14:57:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kamyoncu yeri vs Dinlenme Tesisi
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2014, 15:07:47 »
Her ne kadar aileler için pek iyi olmasa da en iyisi hardcore kamyoncu. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2014, 15:18:04 »
Her ne kadar aileler için pek iyi olmasa da en iyisi hardcore kamyoncu. [emoji2]
Enes o laf nereye çekersen oraya gidiyor :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2014, 15:19:00 »
Aslında en lezzetli ve uygun yemek yenecek yerleri uzun yol şoförleri bilir. ;)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2014, 15:19:11 »
Enes o laf nereye çekersen oraya gidiyor :)
Kovarım bende. [emoji74]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2014, 15:34:09 »
2010-2012 yılları arasında teknik destek olarak yılın 290 günü araç sırtında dışarlardaydım ( orta-doğu karadeniz, iç-doğu-güneydoğu anadolu, akdeniz bölge)  :( ama şuan çook özlediğimi anladım :) çoğunun adını unuttum ama tadını unutmak mı asla  :tamam:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2014, 16:22:26 »
Yazınız mükemmel olmuş.

Baba, uzun yol şoförlüğüne 41 yıldan beri emek verip, geçen yıl izdivaya çekildi.

Yazları okullar tatil olduktan sonra biraz şu an çalıştığım işletmede çalışıp, arta kalan zaman diliminde beraber yola çıkıyorduk, yancılık yapıyordum. O aralar bu işi eğlence olarak değil de, ileride gerçekleştirebileceğim bir meslek olarak gördüğüm için + ve -'lerini değerlendiriyordum. 12 yaşında bir tarafımız o koltuğa değdi ya, kaçarımız yok o mesleği yapacak gibi görüyordum kendimi.  :)

Bu mesleğin benim gözümde en büyük eksisi meslektaş olduğun insanlardır. Bu insanlar, her girdikleri ortamı çok kolay bozabildikleri için her kamyoncu lokantasını tavsiye etmiyorum maalesef.

Manisa Akhisar'da Ablanın Yeri var. Hardcore tabir edilen lokantalardan. Her daim önü kamyon doludur, kamyon çekecek yer bile bulamazsınız.
En son DİDİM'e giderken gecenin 4'ünde hususî araçla durmuştum. Mesleğin içinden olduğumdan mantık "Yok abi, kamyoncu adam yanılmaz" olduğu için  en sondan bir önceki gittiğimde memnuniyetsiz ayrılmıştım. Tekrar denedim ve yanılmamışım. Sonuç yine memnuniyetsizlik Sadece kuru kalabalık, öküz dolu.

Fotoğraflar bana ait. Beyaz BMC 4 yıl, mavi MERCEDES 1 yıl kadar hizmetkârlık yaptı.
18.000 tane yol fotoğrafım var, müsait olunca bir konu altında belli başlılarını yayınlamak istiyorum

Ablanın Yeri'ne, son zamanlarda neredeyse kamyonu yıkattırmak ve çay içmek için duruyorduk.

_______

MEZİTLER'de uğrak noktamız olan köftecimiz vardı. Hayatımda yediğim sayılı lezzetteki köfteleri orada yemişimdir.
Şimdilerde gidiş-geliş yolları ayrıldığı için, sadece ESKİŞEHİR yönüne doğru giden araçlar uğrayabiliyor.
ŞUBAT ayında ESKİŞEHİR'e giderken hususî araçla durmuştum. Mekanın eski neşesi olmasa da, tavsiye edilebilir nitelikte.

Mekana ait fotoğraflar. İlk fotoğraf MEZİTLER'den.

Bazen de böyle inanılmaz salaş bir yerde, mükemmel tadları yakalayabiliyorsunuz. Üstelik uzaklardaki "MAVİŞ"i doyası izleyebilmek de cabası.
Bu fotoğrafı MANİSA-TURGUTLU'da çekmiştim. Babam yıllardan beri uğrarmış, babadan oğula geçen bir yer.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2014, 16:41:30 »
Yüksel Bey, konuya katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Fotoğraflar gerçekten çok güzel. yenilerini bekliyorum.
Hardcore kamyoncu lokantaları ile ilgili bir kitap bile yazılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2014, 16:43:37 »
Çok güzel ve farklı bir konu olmuş arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2014, 17:11:07 »
Güzel konu severek okudum
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2014, 17:18:50 »
Mekanı kamyoncular belirler herzaman..bilmediğim yerden geçiyorsam mutlaka önündeki kamyonlara bakarım yoksa girmem (erkek erkeğe)
mesela bende izmitteki miniköşkte köfte lezzetini çok severim genelde uğrarız ailecek veya arkadaşlarla çok sempati duyduğum biyerdir.
(Bu arada ramazan ayında bu konu biraz sakat oldu galiba)  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2014, 00:04:08 »
Turgutludakının adı ne
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2014, 00:40:24 »
çok güzel paylaşım olmuş. benim genelde tercihim softcore mekanlar olur yabancı yerdeysem, yanımda eşim yoksa hardcore yerlere de bayılırım. Ama özellikle Ege veya Akdeniz bölgesinde iseniz bu konuda biraz daha şanlısınız. dut ağaçlarının, söğütlerin veya çınarların altında kendin pişir kendin ye gözlemeci, kavurma ızgara tarzı çok fazla temiz ve uygun fiyata yer bulabilirsiniz. Ancak turizm ile biraz gözünü açmış mekan sahiplerinden kazık yeme olasılığınızda fazla.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2014, 00:53:48 »
Hakikaten malum dinlenme tesisleri mecburen gidilecek yerler, 2. kategori en ideali.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2014, 01:03:31 »
Yüksel Bey, konuya katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Fotoğraflar gerçekten çok güzel. yenilerini bekliyorum.
Hardcore kamyoncu lokantaları ile ilgili bir kitap bile yazılabilir.
Rica ederim Ender Bey.
Doğma büyüme, gelişme sürecinde baba uzun yol şoförü olunca, konu ilgimi çekiyor ister istemez.

Anlatacak çok anı, paylaşacak çok fotoğraf var. Müsait bir zamanda yavaş yavaş paylaşmaya çalışırım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2014, 01:06:45
Turgutludakının adı ne
İsmini hatırlayamıyorum hocam.

TURGUTLU'dan çıkıp, AŞAĞIÇOBANİSA tarafında, sağda kalan bir tesisti.

Babaya sorarım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 17, 2014, 01:37:59 »
bu konuda Kırıkkale deki komyoncu konaklarını tek geçerim yolu düşen herkese tavsiye ederim.mezitlideki mekanda çay içmeyi çok severdim ama malasef çift yol olunca eski güzelliği kalmamış
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...