Gönderen Konu: Toyota GT 86 Soma için Samsun Drift Yarışmasında Hayal Kırıklığı  (Okunma sayısı 1447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, sorun söylediğine göre performansı belli bir süreden sonra vermemesi diyor. Acaba neden kaynaklandı, gt 86 güçsüz bir araç mı. Bu toyota için kötü bir nam bırakabilir.

http://video.cdn.haber7.com/videos/mp4/2014/7/1405458254526.mp4

Haber içeriği Haber7 den alınmıştır.

Alman rekortmen pilot Harald Müller, dünya drift rekor denemesine Samsun’da başladı.

En uzun süre drift yapma rekorunu 2 saat 21 dakika 58 saniyeyle elinde bulunduran Müller, ABD’li Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu iyileştirmek için denemesine başladı. Müller, kendi rekorunu geliştirerek, bunu 3 saate çıkarmayı hedefliyor.
Rekor denemesi öncesi pistin ortasında dev Türk bayrağı açıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici’nin start vermesiyle Müller, saat 20.00'de rekor denemesine başladı.

Deneme başlamadan önce konuşan Müller, "Şu anda konsantre olmaya çalışıyorum. Her şey çok güzel, ortam çok güzel. Hazırlıklar 2 seneye yakın sürdü. Bugün 2 rekor kırmaya çalışacağım. Bir tanesi ABD’li Johan Schwartz’ın elinde olan 84 kilometreyi mesafe olarak geçmeye çalışacağım. İkinci rekor zaten benim elimde. Onu da en az 2,5 saate çıkartmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici ve King Of Europe Türkiye Temsilcisi Görkem Coşkun, yaklaşık 3 saat sürecek rekor denemesini kaydedecek.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Mehmetciğim haber yanlış ve eksik. Doğrusunu ekliyorum.

SAMSUN'da gerçekleşen 'Dünya Drift Rekoru' denemesi sonunda Alman Pilot Harald Müller, 144,12 kilometrelik derecesiyle ABD'li Johan Schwartz'ın 84,13 kilometrelik rekorunu geride bıraktı ve hem kendisinin hem de Türkiye'nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı başardı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği, Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) tarafından da organize edilen, 'Dünya Drift Rekoru' denemesi Samsun'da gerçekleşti. İlkadım İlçesi Batı Park helikopter pistinde yapılan rekor denemesi saat 20.00'de başladı. Alman pilot Harald Müller, kullandığı Toyota GT86 ile ilk denemesinde 241'inci turda benzinden kaynaklı yaşanan sorun nedeniyle başarısız oldu. Bunun üzerine Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Harald Müller'e bir şans daha verdi. Saat 21.40’da 2'nci denemesine başlayan Alman pilot, bu kez hiç bir sorun yaşamadı. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde ise Alman pilot Harald Müller, 84,13 kilometre ile ABD’li Johan Schwartz'a ait olan 'Dünya Drift Atma Rekoru'nu 144,12 kilometreye çıkardı ve hem kendisinin, hem de Türkiye'nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
Harald Müller'in otomobilini durdurmasının ardından Guinnes Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, otomobil içerisinde bulunan GPS cihazını kontrol etti ve rekorun 114,12 kilometre ile kırıldığını tescilledi. Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, “Bir Guinness hakemi olarak benim görevim rekor denemesini ve kurallar doğrultusunda yapılıp yapılmadığını denetlemektir. Kurallar gereği Guinness rekor denemesi yapılmıştır. Şu anki rekor 84.13 kilometre ile ABD’dedir. Büyük bir sevinç ile yeni bir dünya rekoru onaylıyorum. Yeni rekor 144.12 kilometredirö dedi. Alman pilot Harald Müller'i kutlayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dünya rekorunu kırdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Alman Pilot Harald Müller ise, "Turlar çok güzel geçti. Dünya rekoru kırdığım için çok mutluyum ve bunu Samsun’da yaptığım için ayrıca sevinçliyim. İlk turda benzinden dolayı arabada bazı sorunlar çıktı. Araba güç kaybetti. Maalesef birinci turda böyle bir tatsızlık yaşadık. Ama ikinci turda daha kaliteli benzin kullandık. Bu da bize başarıyı getirdi" diye konuştu. Konuşmaların ardından Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Alman pilot Müller’e Guinness sertifikasını verdi.
İlker AKTAŞ/SAMSUN-(DHA)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
:) iyi o zaman arabada sorun yok yani, kötü benzin var diyelim.

Peki benzini nereden almışlar yada kaliteli benzin hangisi acaba ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Araçta veya benzinde hata olduğunu düşünmüyorum, belkide sürücü kaynaklı bir sorundu ve yakıt gelmedi denmişte olabilir. Problem olsa daha sonraki denemede 144km yi nasıl katetti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Mantıklı düşünüldüğünde araçta sorun olsa bir daha ki denemede başarısız olurdu. Benzinde sorun olsa kalitesiz benzin koymak dünya denemesi için amatörce yaklaşım en başta yakıtın nereden geldiği bilinmeli sonra git kalitelisini al gel falan hikaye bence, kendi beceriksizliğini başka sebeplere yormuşlar. Birde ben alman olsam neden gt86'yı seçeyim bu iş için BMW M paketler boşunamı duruyor almanların arkadan itişli bir dünya ekolleri var.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Bence de kullanıcı hatası. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
ESP yi açık mı unuttu yoksa?
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
Aynen GT86'da sınırlı kayma die bişey var VSC sport olması lazım o modda unutmuş olabilir. :D
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti

:D :D alman japon kullanmayı bilmiyorum galiba, dediğin doğru olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
Buda GT86 ile başka bir rekor aylar önce konuyu ben açmıştım. ::)
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56488.0
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
Bu araç normalde de yüksek oktan benzin istiyor, belki de modifiyedir, öyle ise düşük oktanda ciddi güç kaybı olacağı doğrudur.

Bizim benzinden koydularsa gayet normal aslında olanlar. Etanol karışımı falan koymuşlardır sonra. Konusu vardı forumda, GT86 sahibi bir üyemiz ile oldukça detaylı işlenmişti bu konu diye hatırlıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Bazı araçlarda min 95 oktan Ron iken kimilerinde min 98 oktan Ron olabiliyor. Bu durumda da düşük oktanlı yakıt kullanımı performans kayıpları vs oluşabiliyor. Knock ike ilgili bir durum oluşuyor sonuçta. Zaten bazı ülkelerde Ron yerine Aki kullanılır ve oktan değerleri birimleri farklı şekilde ifade edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Anladığım kadarıyla aracın performansı belli bir noktadan sonra düşmüş.

Çok yüksek oktanlı benzin kuanmış olabilirler. Yüksek oktanın performansa etkisi fazla fakat belli bir noktadan sonra performans vermemeye başlıyor.

Bu arada bir Samsun'lu olarak gururlandım. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Anladığım kadarıyla aracın performansı belli bir noktadan sonra düşmüş.

Çok yüksek oktanlı benzin kuanmış olabilirler. Yüksek oktanın performansa etkisi fazla fakat belli bir noktadan sonra performans vermemeye başlıyor.

Bu arada bir Samsun'lu olarak gururlandım. [emoji4]
Enes'ciğim, oktanın yüksek olması ile performans arasında direk ilgi yoktur. Motorun üretim yapısına uymayan oktan değeri tam tersine performansı düşürür. Oktanda olay tamamen vuruntu ile ilgilidir, yani yakıtın ateşlemeden önce, basınç nedeni ile erken ya da ateşleme sonrası zor yanmasıdır. İdeali; tam ateşleme anında yakıtın alev almasıdır. Bazı araçlar her silindir için çift buji kullanır ve ilk alevlenme sonrası arda kalan yakıtın da tutuşturulması sağlanır.

Bu arada yakın zamanda, muhtemelen benzinlilerde de bujisiz motorlar görecegiz.