Gönderen Konu: 1.3 Corolla 1993 Model Rolanti Normal Mi?  (Okunma sayısı 2688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
1.3 Corolla 1993 Model Rolanti Normal Mi?
« : Temmuz 15, 2014, 23:21:54 »
Değerli forum üyeleri öncelikle herkese iyi geceler,

Ben foruma uzun zaman önce üye olup kendimi tanıtmıştım fakat ondan sonra forumda pek aktif olamamıştım aracım olmadığı için.

Artık aranıza 1993 model 1.3 corolla ile kesin dönüş yapmış bulunmaktayım.En kısa zamanda aracın fotoğraflarını da ekleyip düşüncelerinizi alacağım.

Soruma gelecek olursam; Sabahları veya motor soğukken aracı çalıştırdığımda çok düşük devirde çalışıyor araç LPG'li gaz ayarını yeni yaptırdım. Isındıktan sonra ise 850-900 gibi bir devirde çalışıyor.Bu durumda ise farları  açtığımda çok az ama belirgin bi şekilde rolantide düşme oluyor. Araç benim ilk aracım olduğu için normal midir değil midir bilmiyorum. Siz değerli forum üyelerine sormak istedim.Forumda da araştırdım fakat kesin bir sonuca ulaşamadığım için konuyu buraya açtım umarım çözümü bulabilirim. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.  :)
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Toyota Club Türkiye

1.3 Corolla 1993 Model Rolanti Normal Mi?
« : Temmuz 15, 2014, 23:21:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 Corolla 1993 Model Rolanti Normal Mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2014, 23:40:59 »
Araciniz hayirli olsun, karburatorunuzun temiz, ayarlarinin dogru, atesleme sisteminizin dogru calistigindan eminseniz, Idle Up valfinin dogru calistigindan emin olmalisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2014, 00:05:49 »
Araciniz hayirli olsun, karburatorunuzun temiz, ayarlarinin dogru, atesleme sisteminizin dogru calistigindan eminseniz, Idle Up valfinin dogru calistigindan emin olmalisiniz.

Teşekkür ederim. Karbüratöre bir baktırmak lazım sanırım. İyi anlayan birine götürüp baktırayım. Peki sizce çok sıkıntılı bir durum mu bu ?  Çözümü zor olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2014, 00:07:17 »
Yinede akünüzü ölçtürmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2014, 01:06:24 »
Yinede akünüzü ölçtürmenizi tavsiye ederim.

Akü benimde aklıma geldi sanırım araçtaki akü biraz eski o yüzden yapıyor olabilir dedim bende kendimce. Ama ilk çalışmada da yağtığı için değildir dedim. Tavsiyeniz üzerine aküyü kontrol ettireceğim.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2014, 17:34:03 »
Öncelikle hayırlı olsun. aynı sorun bende de var bu konuyla ilgili foruma yazmıştım. Genel olarak böyle olduğu söylendi. bende rolantiyi biraz yüksek olarak ayarladım 1 in biraz daha üstüne ayarladım. farları açınca ve kaloriferi 4 e getirince bayağı düşme oluyor. ama araba titreme yapmıyor şimdi. belki biraz fazla yakar.keşke başka bi çözüm bulabilsek...
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2014, 02:55:03 »
Öncelikle hayırlı olsun. aynı sorun bende de var bu konuyla ilgili foruma yazmıştım. Genel olarak böyle olduğu söylendi. bende rolantiyi biraz yüksek olarak ayarladım 1 in biraz daha üstüne ayarladım. farları açınca ve kaloriferi 4 e getirince bayağı düşme oluyor. ama araba titreme yapmıyor şimdi. belki biraz fazla yakar.keşke başka bi çözüm bulabilsek...

Teşekkür ederim. Akümün 45A olduğunu öğrendim ve sanırım birazda eski. Biraz zaman geçtikten sonra yeni akü alacağım fakat pek bir etkisi olacağını sanmıyorum yinede deneyeceğim. Normal sıcakkenki rolantiyi bende yükseltsem iyi olacak.Peki İlker abi aracınızın yakıtını öğrenebilir miyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2014, 09:19:56 »
Hayırlı olsun aracınız, normalde yeni araçlarda, far,klima vs. elektrikli aksam açıldığında rölantide yükselme oluyor.
Rölanti düşmesi iyi bir şey değil.  Eski araçlarda otomatik yakıt sistemi olmadığı için biraz gaza dokunmak veya stop etme sorunu varsa rölanti ayarını hafif açtırmaktan başka çözüm yok.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2014, 13:43:24 »
Hayırlı olsun aracınız, normalde yeni araçlarda, far,klima vs. elektrikli aksam açıldığında rölantide yükselme oluyor.
Rölanti düşmesi iyi bir şey değil.  Eski araçlarda otomatik yakıt sistemi olmadığı için biraz gaza dokunmak veya stop etme sorunu varsa rölanti ayarını hafif açtırmaktan başka çözüm yok.

Öncelikle teşekkürler.Stop etme sorunu yok.Arabayı uzun süre bekledikten sonra çalıştırdığımda da tek seferde alıyor fakat rolanti ısınana kadar çok düşük seviyede çalışıyor. ondan sonra sıkıntı kalmıyor ama far ve kalorifer ayarına anlam veremedim tabi.