0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota Protect var briaz pahalı ama 1 yıl bu denli olaylar için koruma sağlar.
Arabaya Toyota ProTect yaptırdım... Evin önü ve çevresi ağaçlık; bir sürü çam, kavak, çınar, selvi, akasya vs... Arabayı her yıkadığımda üzerinde küçük noktacıklar halinde reçinelere rastlıyorum. Arabayı ağaçlardan bir miktar uzakta yıkmama rağmen uçuşarak gelip yapışıyorlar. Çıkarmayı denedim mi (fazla güç uygulamadan çıkartmaya çalışıyorum) çıkmıyorlar ama bir sonraki yıkayışımda bir bakıyorum yok olmuşlar... Sanırım Toyota ProTect'in mahareti...Yalnız arabayı yıkama yöntemimi de vereyim; belki bir ilgisi vardır: Önce basınçlı suyla (öyle çok basınçlı değil) iyice ve uzunca kabasını alırım. Sonra Sonax turuncu şampuanla yıkarım. Duruladıktan sonra Sonax cilâlı şampuanla hızlıca yıkarım. İyice durulayıp, hemen peşinden güderi ve mikrofiber bez ile kurularım. İşte kurularken gördüğüm reçine noktalarına bir sonraki yıkayışımda rastlamıyorum... Zaten bir kısmı güderiye takılıp gidiyor, diğer kısmına ne oluyor bilmiyorum...
Araçlari agaçlardan uzağa park edelim en basitinden bi yere gidince yer ariyoruz agaç var yanda oraya koyuyoruz aklimiza bile gelmiyo ama reçine yagiyo bunlara dikkat etmek lazim sirf bu yüzden garajda agaç olan kisim gölge sürekli oraya arabayi birakmiyorum güneşin altina birakiriyorum bir gün agaçlara girişcem makasla ama sirf bu yüzden
ılık yıkama -> atas resinol -> kil
inşallah urfa da bulabilirim. Burda önüne gelen herşeye yağsız benzin veya gaz yağı sürüyorlar. Bulamazsak internetten sipariş edicez artık.