Gönderen Konu: Ağaç Reçinesi  (Okunma sayısı 6033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
Ağaç Reçinesi
« : Temmuz 15, 2014, 02:59:53 »
slmlar aracım fıstık ağacının altında kalınca ağacın reçinesi boya damlası gibi kaputun üzerine bir çok yere damlamış ve kurumuş. Bu reçineyi beyaz renk olan aracımın boyasına ve kaportaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim?

Toyota Club Türkiye

Ağaç Reçinesi
« : Temmuz 15, 2014, 02:59:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Ağaç Reçinesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2014, 03:02:14 »
Aracı iyice yıkayıp, kil uygulayın Münir Bey.
Kesin çözüm.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2014, 03:10:00 »
Münir bey aracınız rengi siyah ise hiç vakit kaybetmeyin derim. benim aracımın kaputunun bir çok bölgesini kuş pisliği kaplamıştı. önemsemedim 10 gün civari kaldı üzerinde. sonuç? verniğe kadar inmiş boyaya zarar vermek üzereydi. araca boya koruma pasta cila vs ne varsa yaptırdım. ancak benim verniklerim yandığı için kaputta yer yer duruyor izleri.

Size önerim boya koruma yaptırmayın yalandan yere çünkü benim hiç işime gelmedi. oysa ki sonax çalışanları biz bunları gideririz dediği için boya koruması yaptırmıştım. bir ton uğraştım tartıştım daha sonra sorunu çözemedikleri için çalışanlarla. kil güzel bir uygulama bence de. sorununuz çözüldüğü zaman isteğineze bağlı olarak boya koruma yaptırabilirsiniz tabiki de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2014, 03:14:28 »
Bir yerlerde Reçine için margarin sürme mi tavsiye edilmişti  :huh: :huh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2014, 03:39:45 »
Bir kere  aşiri derece de recineye maruz kalan araba gördüm ama hiç bu kadarini görmemeştim sizin dediginiz gibiyse boya gibi yagmişsa pasta cila yapan bir yere birakin  tavsiyem siz ugraşsanizda tamamen çikmayabilir kil pasta gerekli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2014, 04:06:30 »
Geçmiş olsun öncelikle.

Çok yanlış bilgiler var. Aracınıza ne malzemelerle ne sıklıkta koruma yaptırıyorsunuz ? Koruma sonrası araç bakımınız nasıl oluyor ? Bunlar çok önemli.

Benzer bir sorun antepte arkadaşımın başına geldi. Aracın üstü yeşil reçine ile kaplandı. Hiç bir şey çıkaramadı en son çare kil ile temizledi.

Kil cila ve ya pasta değildir. Boyanın üzerindeki kalıntıları temizlemek için yapılmış kimyasal bir çamurdur. Oyun haumuruna benzer. Boya üzeirne sinen trafik kiri dediğimiz duman kirliliği, reçine, sinek pisliği, böcek ölüsü, zift gibi bir çok maddeyi temizler. Araca doğru uygulandığında keisnlikle zarar vermez aşındırma yapmaz. Yalnnız aracınızın yılına ve üzeirndeki kire göre kil sertliği seçmeniz lazım. Yoksa yumuşak kil ve kirli bir araçla yarısında sıkılıp bırakabilirsiniz. Uygulama sonrası zaten araç canlı bir renge kavuşacaktır. Siz üstüne çok ciziğiniz yoksa cila ve koruma waxı atarsınız. sizi bir süre idare eder. Ama mümkün oldukça yaz kış arabayı ağaç altına çekmemeye çalışın.

Kil aynı zamanda kireç lekelerini de alır. cama da uygulanabilir.

Bu arada ağaç reçinesi ile kuş pisliğini bir tutmamak lazım. Kuş pisliği aşırı asidik bir özelliğie sahip olduğu için boya üzeirndeki verniği bozuk boya katmamnına kadarr zarar verebiliyor. Ağaç reçinesi o denli güçlü olamaz. Kuş pisliğini görür görmez silin. 10-20li ıslak mendil bulunsun arabada en güzel temizleme onunla olur.

Kuş pisliğinden korunmak için 6 ayda bir nasiol zr53 veya maddiyatınız el verirse seramik kaplama tavsiye edeirm. Toyota Protect var briaz pahalı ama 1 yıl bu denli olaylar için koruma sağlar.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2014, 10:18:59 »
Toyota Protect var briaz pahalı ama 1 yıl bu denli olaylar için koruma sağlar.

Arabaya Toyota ProTect yaptırdım... Evin önü ve çevresi ağaçlık; bir sürü çam, kavak, çınar, selvi, akasya vs... Arabayı her yıkadığımda üzerinde küçük noktacıklar halinde reçinelere rastlıyorum. Arabayı ağaçlardan bir miktar uzakta yıkmama rağmen uçuşarak gelip yapışıyorlar. Çıkarmayı denedim mi (fazla güç uygulamadan çıkartmaya çalışıyorum) çıkmıyorlar ama bir sonraki yıkayışımda bir bakıyorum yok olmuşlar... Sanırım Toyota ProTect'in mahareti...

Yalnız arabayı yıkama yöntemimi de vereyim; belki bir ilgisi vardır: Önce basınçlı suyla (öyle çok basınçlı değil) iyice ve uzunca kabasını alırım. Sonra Sonax turuncu şampuanla yıkarım. Duruladıktan sonra Sonax cilâlı şampuanla hızlıca yıkarım. İyice durulayıp, hemen peşinden güderi ve mikrofiber bez ile kurularım. İşte kurularken gördüğüm reçine noktalarına bir sonraki yıkayışımda rastlamıyorum... Zaten bir kısmı güderiye takılıp gidiyor, diğer kısmına ne oluyor bilmiyorum...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2014, 10:20:53 »
Arabaya Toyota ProTect yaptırdım... Evin önü ve çevresi ağaçlık; bir sürü çam, kavak, çınar, selvi, akasya vs... Arabayı her yıkadığımda üzerinde küçük noktacıklar halinde reçinelere rastlıyorum. Arabayı ağaçlardan bir miktar uzakta yıkmama rağmen uçuşarak gelip yapışıyorlar. Çıkarmayı denedim mi (fazla güç uygulamadan çıkartmaya çalışıyorum) çıkmıyorlar ama bir sonraki yıkayışımda bir bakıyorum yok olmuşlar... Sanırım Toyota ProTect'in mahareti...

Yalnız arabayı yıkama yöntemimi de vereyim; belki bir ilgisi vardır: Önce basınçlı suyla (öyle çok basınçlı değil) iyice ve uzunca kabasını alırım. Sonra Sonax turuncu şampuanla yıkarım. Duruladıktan sonra Sonax cilâlı şampuanla hızlıca yıkarım. İyice durulayıp, hemen peşinden güderi ve mikrofiber bez ile kurularım. İşte kurularken gördüğüm reçine noktalarına bir sonraki yıkayışımda rastlamıyorum... Zaten bir kısmı güderiye takılıp gidiyor, diğer kısmına ne oluyor bilmiyorum...

Bazı inatçı reçineler yine de yapışıp kalabilir Zühtü Bey. Ayrıca seyahat esnasında ister istemez zift atıkları da bulaşabiliyor, en etkin ve pratik yöntemi kil uygulaması.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2014, 10:21:51 »
Araçlari agaçlardan uzağa park edelim  en basitinden bi yere gidince yer ariyoruz agaç var yanda oraya koyuyoruz aklimiza bile gelmiyo ama reçine yagiyo bunlara dikkat etmek lazim sirf bu yüzden garajda agaç olan kisim gölge sürekli oraya arabayi birakmiyorum güneşin altina birakiriyorum  bir gün agaçlara girişcem makasla ama sirf bu yüzden :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2014, 10:23:58 »
Araçlari agaçlardan uzağa park edelim  en basitinden bi yere gidince yer ariyoruz agaç var yanda oraya koyuyoruz aklimiza bile gelmiyo ama reçine yagiyo bunlara dikkat etmek lazim sirf bu yüzden garajda agaç olan kisim gölge sürekli oraya arabayi birakmiyorum güneşin altina birakiriyorum  bir gün agaçlara girişcem makasla ama sirf bu yüzden :D

Ağaçlar arabalarımızdan daha değerli Okan kardeş.  :) Şehrin beton yığınları arasında gölge bulamıyoruz bulduğumuz bir iki ağaç altından da reçineden şikayet ediyoruz biz insanoğluna yaranılmaz değil mi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2014, 10:25:55 »
ılık yıkama -> atas resinol -> kil
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2014, 10:31:38 »

Benim araba sürekli garajda. Bu reçineler yıkarken uçuşup geliyorlar. Ağaçtan uzakta olmak fark etmiyor; ağacın yakınlarındaysanız bir yolunu bulup kaportaya ulaşıyorlar...

Dostum ağaçlara kızma... İstedikleri gibi reçine üretsinler; boş ver... Bizim sağlığımız arabadan çok daha kıymetli ve sadece mübareklerin ürettikleri oksijen bile sağlımıza sağlık katıyor...

Sabah kalktım mı havayı ciğerlerime bir çekiyorum; ohhh, mis... Yağmurdan sonra ağaçların altında yürüyüş yapıyorum; o güzel yağmur, toprak ve ozon kokusunun verdiği hazzı tarif edemem... Tabi köyde olmanın avantajı bu; şehirdeyken böyle bir imkânım olmuyor...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2014, 12:54:04 »
Margarin ziftleri çıkarmak için.

Kuş dışkısını karışım halinde yapar bu yüzden oldukça etkili bir yıpratıcıdır ama beslenmesine ve dolayısı ile kuşun türüne göre değişik etkidedirler. Çok bekletmemek, kuru iken  zorlamamak ve iyice yumuşatmak lazım yıkama öncesi.

O fıstıklar da yenebilir sanırım.
Doğa iyidir, sevgisi de faydalı ve gereklidir. En zor şey de ağaç kesmek olmalıdır. Onlar canlıdır ve bizim için yaşıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2014, 22:14:27 »
ılık yıkama -> atas resinol -> kil

Bende bu 3 lüyü uyguluyorum gayet etkili oluyor resinol ve kil  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2014, 23:21:06 »
inşallah urfa da bulabilirim. Burda önüne gelen herşeye yağsız benzin veya gaz yağı sürüyorlar. Bulamazsak internetten sipariş edicez artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2014, 09:45:05 »
inşallah urfa da bulabilirim. Burda önüne gelen herşeye yağsız benzin veya gaz yağı sürüyorlar. Bulamazsak internetten sipariş edicez artık.

Kil'i kastediyorsanız, netten kil siparişi verebilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-clay-bar-boya-agdasi-kili-kiymetli-arac-boya-temizleme-851001/productDetails.aspx?productId=otm851001&categoryId=20035740

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 17, 2014, 01:50:51 »
neyseki oto yıkamada biraz tazyikli su,boya koruyucu  ve cila ile çıkardılar. toplamda iç dış yıkama reçine temizliği 20 tl mal oldu.