Gönderen Konu: 2014 Model Aurise LPG  (Okunma sayısı 3553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
2014 Model Aurise LPG
« : Temmuz 14, 2014, 23:11:16 »
Arkadaşlar Merhaba ;

2014 Model Toyota auris benzinli mi alsam yoksa dizel mi alsam çok kararsız kaldım.

Benzinli alıp bir müddet kullanıp LPG taktırmaya karar verdim.

2013-2014 Model aurisine LPG taktırıpda herhangi bir sıkıntı yaşayan var mı?

Paylaşırsa benim gibi LPG taktırmayı düşünenler için faydalı olur..

Vakit ayıran herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2014 Model Aurise LPG
« : Temmuz 14, 2014, 23:11:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Model Aurise LPG
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2014, 23:23:21 »
2012 model corollama 4500 km de taktırdım 30.000 km oldum şükür sıkıntı yok. İyi bir usta ve güzel bir kit ile sıkıntısız kullanırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2014, 01:29:25 »
Bence şu anda LPG çok mantıklı.

Dizel araçlar ekonomikler fakat mazot fiyatlarının benzin fiyatlarından çok da farkı yok.

Yani araba 3.5 lt mazot yaksa bile yine ekonomik değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2014, 01:34:53 »
Arkadaşlar uzun bir süre benzinli araç alayım garanti bitene kadar öyle kullanırım, sonra lpg takarım diye kendimi inandırmaya çalıştım, ama araç almaya gidince, ya dedim toyota 1.4 dizel 1.6 benzinli, 1.33 benzinli, ne bileyim hybrid derken bir sürü seçenek sunmuş, atıyorum Toyota 1.6 lpg li yok. bilmem anlatabildim mi belki de yanlış düşünüyorum saygılarımla.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2014, 01:52:19 »
Uzun süre olayı 10 bin km bile olmaz cebinizden çıktıkça benzin parası canınız sıkılır. Auris arabayı 10 sene kullanır mısınız bilemem ben kullanmam o yüzden 10 yıl kullanmayacağınız arabaya dizel almaya gerek var mı? Bence fazla fark verip dizel almaya gerek yok. Toyota dizel cimrilik beklemeyin. En iyisi 1.6 alıp lpg taktırmak dizelden her anlamda hesaplı... 1.33 araba almayın derim arada ahım şahım fark olduğu forumda sabit.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2014, 09:23:16 »
Arkadaşlar uzun bir süre benzinli araç alayım garanti bitene kadar öyle kullanırım, sonra lpg takarım diye kendimi inandırmaya çalıştım, ama araç almaya gidince, ya dedim toyota 1.4 dizel 1.6 benzinli, 1.33 benzinli, ne bileyim hybrid derken bir sürü seçenek sunmuş, atıyorum Toyota 1.6 lpg li yok. bilmem anlatabildim mi belki de yanlış düşünüyorum saygılarımla.

Aracı kısa sürede elden çıkarmayacaksanız 1.6 benzinli alıp lpg'ye geçebilirsiniz, fazla km yapmayacaksanız da dizel için o kadar fark vermeye değmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2014, 09:45:45 »
Bence şu anda LPG çok mantıklı.

Dizel araçlar ekonomikler fakat mazot fiyatlarının benzin fiyatlarından çok da farkı yok.

Yani araba 3.5 lt mazot yaksa bile yine ekonomik değil.

? yapmayın beyfendi nasıl ekonomik değil?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2014, 10:16:07 »

Ödediğiniz fiyat farkı, kredili ile alınıyorsa faiz maliyet farkı, yılda yapılan km, elden çıkarılma süresi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda bazı durumlarda dizel ekonomik olmaktan çıkıyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56116.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2014, 12:40:08 »
Ödediğiniz fiyat farkı, kredili ile alınıyorsa faiz maliyet farkı, yılda yapılan km, elden çıkarılma süresi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda bazı durumlarda dizel ekonomik olmaktan çıkıyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56116.0

benzinlide alsak kredi ile alacağız.
yani kampanyalara, dövize, kredi faizlerine bağlı olarak hangisinin alınacağı değişir.
Şu andaki farkı bilmiyorum ama ben aldığımda benzinlisi ile arasındaki fark 4500 TL idi. Lpg masrafını eklersen 2500 TL ye düşüyor. benzinle fiyatı aynı olsa bile arada yine 3-4 litre fark oluyor 100 km ' de . zaten çok km yaptığımız için dizel alınıyor. geçenlerde hesapladım 2.5 yılda arada farkı amorti etmiş ve kara bile geçmişim. şu anda diesel farkı çok fazla sanırım. ha birde motor ısınana kadar benzin de yakıyor. iş yerine 5 km uzaklıkta evi olan arkadaş ankarada kışın lpg' ye geçemeden işe geliyor. buda var. eski sistem gibi direkt lpg de çalışsalar daha güzel olur bence.

elden çıkarma konusunda; araba kar elde etmek için değil binilmek için alınır. hangi marka hangi modeli alırsanız alın ister benzin ister dizel ister lpg hepsi kaybettirir. uzun süre binecek birisi dizeli tercih eder kısa süre binip satmak istiyorsa benzinli yada lpg li alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2014, 12:47:10 »
benzinlide alsak kredi ile alacağız.
yani kampanyalara, dövize, kredi faizlerine bağlı olarak hangisinin alınacağı değişir.
Şu andaki farkı bilmiyorum ama ben aldığımda benzinlisi ile arasındaki fark 4500 TL idi. Lpg masrafını eklersen 2500 TL ye düşüyor. benzinle fiyatı aynı olsa bile arada yine 3-4 litre fark oluyor 100 km ' de . zaten çok km yaptığımız için dizel alınıyor. geçenlerde hesapladım 2.5 yılda arada farkı amorti etmiş ve kara bile geçmişim. şu anda diesel farkı çok fazla sanırım. ha birde motor ısınana kadar benzin de yakıyor. iş yerine 5 km uzaklıkta evi olan arkadaş ankarada kışın lpg' ye geçemeden işe geliyor. buda var. eski sistem gibi direkt lpg de çalışsalar daha güzel olur bence.

elden çıkarma konusunda; araba kar elde etmek için değil binilmek için alınır. hangi marka hangi modeli alırsanız alın ister benzin ister dizel ister lpg hepsi kaybettirir. uzun süre binecek birisi dizeli tercih eder kısa süre binip satmak istiyorsa benzinli yada lpg li alır.

Kredi faiz maliyet farkı derken dizel için alınan fazladan kredinin fazladan maliyeti kasttetim.  :) Araba elbette kar etmek için alınmaz. Buradaki mantık,  kardan ziyade aslında zararı minimize etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2014, 15:08:43 »
Dizeller çok az yakıt tüketiyor buna itirazım yok. Fakat dizel almak için yaklaşık 10 bin Tl ekstra para ödüyorsunuz. Ayrıca motorinin litre fiyatı LPG'den daha pahalı.

Yani 10 bin Tl ekstra ücret verip, birde üstüne daha pahalı yakıt alınarak ekonomi yapılmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2014, 00:09:25 »
Dizeller çok az yakıt tüketiyor buna itirazım yok. Fakat dizel almak için yaklaşık 10 bin Tl ekstra para ödüyorsunuz. Ayrıca motorinin litre fiyatı LPG'den daha pahalı.

Yani 10 bin Tl ekstra ücret verip, birde üstüne daha pahalı yakıt alınarak ekonomi yapılmaz bence.

10 tl konusunda haklısın fakat binmek isteyen kişi verir. daha pahalı yakıtı anlayamadım. mazot benzinden ucuz, fiyatları aynı olsa bile litre bazında yine kardasınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2014, 14:19:26 »
selam  15 gün önce auris 1.33 aldım aracım 530 km oldu ortalama yakıt tüketimi 6.2 ölçtüm şuan için lpg düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2014, 16:53:38 »
Ahmet Bey merhaba,

Uzun zamandır Auris 1,33 Life almanın peşindeyim ama iş durumları vs. nedeniyle bir türlü nasip olmadı...

2014 yılı başında 43.000 TL'ye alamadığım araç şu an 46.950 TL, pazarlık marjı nasıldır acaba? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2014, 16:57:16 »
Ahmet Bey merhaba,

Uzun zamandır Auris 1,33 Life almanın peşindeyim ama iş durumları vs. nedeniyle bir türlü nasip olmadı...

2014 yılı başında 43.000 TL'ye alamadığım araç şu an 46.950 TL, pazarlık marjı nasıldır acaba? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

46.950 kampanyalı fiyat zaten, 1.33 lerde kar marjıda çok az fazla indirim yapacaklarını sanmam, trafik sigortası,park sensörü, alaşım jant falan zorlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2014, 17:29:43 »
Benim aracım 2006 benzinli Corolla yıllarca lpg li araca da bindim ve şunu gördüm kesinlikle hiçbir aracın orijinal yakıt sistemi değiştirilmeden kullanılmalı .Bilmiyorum hep bana mı denk geldi ama ben Lpg olayından verim alamadım .Lafın özü benzinli alacaksan benzinli bin .Yok bana tasarruflu olacak az yakacak çok kaçacak diyorsan dizel
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2014, 17:41:49 »
8senedir 2002 corolla sol sedanda lpg kullanıyorum ve babama 2012 corollada da var şuan.bundan önceki arabalarını zaten sölemiyorum.lpg işi iyi araştırma ister.taktırıcagınız usta taktırıcagınız markadan daha önemlidir.arabayı delik deşik etmicek orjinal malzemeler güzel işçilik ile takacak ve taktırıcagınız markayı tanıcak bilicek o markanın motajını fazlasıyla yapmış biri olmalı.iyi bir işçilikle takılmayan tüp ifleri vadelerde sıkıntılar açabilir.ama güzel bir işçilikle takılırsada aracınızdan inanılmaz keyif almaya başlarsınız.ben 8 senedir şurasında şu sıkıntı var diye gitmedim hiç sananyiye sadece filtre degişimine gidiyorum oda arasıra.yakıt olarakda fazlasıyla ekonomik oluyor.eger araçtan hiç inmiyorsanız dizel mantıklıdır ama yılda 10bin km gibi ve daha altı yapıyorsanız bence dizele çok girmeyin derim.benzinin fiyatlarıda ortada.en mantıklısı lpg oluyor.gönül rahatlıgıyla iyi araştırıp takabilirsiniz bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 22200
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2014, 17:39:43 »
Haftasonu 1.6 benzinli almaya gittim, sonrasında dizele çevirdim olayı. Lpg taktıracaksınız 2.500.tl gibi bir harcama yapacaksınız, acaba uyumlu olacak mı, oldu mu, arıza yapacak mı diye sürekli düşüneceksiniz. Satma aşamasına geldiğinizde lpg li aracı benzinliden daha fazla paraya satamayacaksınız.
Dizel aldığınızda uyum, garanti sorununuz olmayacak, satarken de değerinde satacaksınız,vb...
İletişim Sanattır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 2650
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2014, 11:08:09 »

Ben 2 ay  önce corolla 1,6 Benzinli aldım, 2000 km benzinle bindim, yakıt çok fazla değil aslanda ort 40 krş ama her benzin alışımda Lpg olsa %40 kardasın fikrine dayanamadım, Atiker sıralı Obd taktırdım ancak ruhsata işletmedim. 600 km oldu şimdilik sıkıntı yok. Artık benzin ibresi sabit duruyor :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2014, 11:25:43 »
Ben 2 ay  önce corolla 1,6 Benzinli aldım, 2000 km benzinle bindim, yakıt çok fazla değil aslanda ort 40 krş ama her benzin alışımda Lpg olsa %40 kardasın fikrine dayanamadım, Atiker sıralı Obd taktırdım ancak ruhsata işletmedim. 600 km oldu şimdilik sıkıntı yok. Artık benzin ibresi sabit duruyor :alkis:

Hayırlı olsun, ruhsata bir an önce işletirseniz iyi olur. Bakalım kaç km yapacaksınız, lpgyi ne kadar sürede amorti edeceksiniz.