0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar uzun bir süre benzinli araç alayım garanti bitene kadar öyle kullanırım, sonra lpg takarım diye kendimi inandırmaya çalıştım, ama araç almaya gidince, ya dedim toyota 1.4 dizel 1.6 benzinli, 1.33 benzinli, ne bileyim hybrid derken bir sürü seçenek sunmuş, atıyorum Toyota 1.6 lpg li yok. bilmem anlatabildim mi belki de yanlış düşünüyorum saygılarımla.
Bence şu anda LPG çok mantıklı.Dizel araçlar ekonomikler fakat mazot fiyatlarının benzin fiyatlarından çok da farkı yok.Yani araba 3.5 lt mazot yaksa bile yine ekonomik değil.
? yapmayın beyfendi nasıl ekonomik değil?
Ödediğiniz fiyat farkı, kredili ile alınıyorsa faiz maliyet farkı, yılda yapılan km, elden çıkarılma süresi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda bazı durumlarda dizel ekonomik olmaktan çıkıyor.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56116.0
benzinlide alsak kredi ile alacağız.yani kampanyalara, dövize, kredi faizlerine bağlı olarak hangisinin alınacağı değişir.Şu andaki farkı bilmiyorum ama ben aldığımda benzinlisi ile arasındaki fark 4500 TL idi. Lpg masrafını eklersen 2500 TL ye düşüyor. benzinle fiyatı aynı olsa bile arada yine 3-4 litre fark oluyor 100 km ' de . zaten çok km yaptığımız için dizel alınıyor. geçenlerde hesapladım 2.5 yılda arada farkı amorti etmiş ve kara bile geçmişim. şu anda diesel farkı çok fazla sanırım. ha birde motor ısınana kadar benzin de yakıyor. iş yerine 5 km uzaklıkta evi olan arkadaş ankarada kışın lpg' ye geçemeden işe geliyor. buda var. eski sistem gibi direkt lpg de çalışsalar daha güzel olur bence.elden çıkarma konusunda; araba kar elde etmek için değil binilmek için alınır. hangi marka hangi modeli alırsanız alın ister benzin ister dizel ister lpg hepsi kaybettirir. uzun süre binecek birisi dizeli tercih eder kısa süre binip satmak istiyorsa benzinli yada lpg li alır.
Dizeller çok az yakıt tüketiyor buna itirazım yok. Fakat dizel almak için yaklaşık 10 bin Tl ekstra para ödüyorsunuz. Ayrıca motorinin litre fiyatı LPG'den daha pahalı.Yani 10 bin Tl ekstra ücret verip, birde üstüne daha pahalı yakıt alınarak ekonomi yapılmaz bence.
Ahmet Bey merhaba,Uzun zamandır Auris 1,33 Life almanın peşindeyim ama iş durumları vs. nedeniyle bir türlü nasip olmadı...2014 yılı başında 43.000 TL'ye alamadığım araç şu an 46.950 TL, pazarlık marjı nasıldır acaba? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben 2 ay önce corolla 1,6 Benzinli aldım, 2000 km benzinle bindim, yakıt çok fazla değil aslanda ort 40 krş ama her benzin alışımda Lpg olsa %40 kardasın fikrine dayanamadım, Atiker sıralı Obd taktırdım ancak ruhsata işletmedim. 600 km oldu şimdilik sıkıntı yok. Artık benzin ibresi sabit duruyor