Gönderen Konu: 2008 HONDA CRV 4 MEVSİM LASTİK Mİ ? YOKSA YAZ KIŞ AYRI LASTİK Mİ ?  (Okunma sayısı 5582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Merhaba forum dostlarum 2010 otm. corollamı sattım. 2008 otm. honda crv aldım üzerindeki lastikler 2011 16 hafta çıkışlı yani anlayacağınız ömrünü doldurmuş sayılır lastik ölçülerim 225 ' 60 ' 18  sizce 4 mevsim bir lastik alıp geçeyim mi yoksa yaz ve kış olarak ayrı ayrı mı alayım ? Araç hafiften suv olunca lastik fiyatları baya bir yükseliyor tavsiyeleriniz nelerdir ? 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Kışın Kışlık lastik kullanmak her zaman için daha mantıklıdır, Allah korusun, lastik yüzünden başınıza bir iş gelip, hem canınızı hem malınızı tehlikeye atmak var işin ucunda, Ankara'da kış şartları malum zaten, ben kesinlikle kışın Kışlık lastik kullanmanızı öneririm...
Ayrıca artık kış lastiği yasal olarak da bir zorunluluk...
Aracın lastik ebatı büyük olduğundan fiyat biraz fazla olacaktır tabi...

Bu arada aracınız hayırlı olsun, bana göre CR-V'nin en güzel kasası, hele bir de güne renk+bej döşeme olunca harika oluyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
Kışın Kışlık lastik kullanmak her zaman için daha mantıklıdır, Allah korusun, lastik yüzünden başınıza bir iş gelip, hem canınızı hem malınızı tehlikeye atmak var işin ucunda, Ankara'da kış şartları malum zaten, ben kesinlikle kışın Kışlık lastik kullanmanızı öneririm...
Ayrıca artık kış lastiği yasal olarak da bir zorunluluk...
Aracın lastik ebatı büyük olduğundan fiyat biraz fazla olacaktır tabi...

Bu arada aracınız hayırlı olsun, bana göre CR-V'nin en güzel kasası, hele bir de güne renk+bej döşeme olunca harika oluyor...
Teşekkür ederim Oğuzhan bey corollamı ağlaya ağlaya sattım diyebilirim beni hiç üzmedi aile içi nüfus artışı olacağı için mecburen sattım elimde corolladan  kışlık mıchelin ler kaldı ne yapacaksam artık honda ya takamayız .....Crv siyah içi bej çok çok memnunum 3 oda 1 salon kocaman bir şey sedan bie araçla karşılaştırırsak kullanması çok keyifli.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Merhaba forum dostlarum 2010 otm. corollamı sattım. 2008 otm. honda crv aldım üzerindeki lastikler 2011 16 hafta çıkışlı yani anlayacağınız ömrünü doldurmuş sayılır lastik ölçülerim 225 ' 60 ' 18  sizce 4 mevsim bir lastik alıp geçeyim mi yoksa yaz ve kış olarak ayrı ayrı mı alayım ? Araç hafiften suv olunca lastik fiyatları baya bir yükseliyor tavsiyeleriniz nelerdir ? 

Ankara'da ikamet ettiğinizden dolayı yazlık-kışlık takım almanızda fayda var. Kışlıkları yazın, yazlıkları da kışın alırsanız daha az maliyetli olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ankara da kışlık lastik her an lazım olabilir kış şartlarında. Tavsiyem kışlık lastik alın.
Crv uzun zamandır hedefimdeki araç. Konu dışı ama yakıt, yol tutuşu vs nasıl. Birde özel değilse ne kadara aldınız ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Farklı yıllarda yaşadığım tecrübe,

Her ikisindede aynı karlı dağa tırmanış;

Bende 4 mevsim lastik ve çekiş kontrol yok 2006 Corolla- Arkadaşta Yazlık lastik ve çekiş kontrol var C5= Tırmanılabilen yer aynı.

Bende Kışlık lastik ve çekiş kontrol var Hybrid- Arkadaşta 4 mevsim lastik, 4x4 çekiş kontrollü Ssangyong Cip = Tırmanılabilen yer daha yüksek ama aynı.

Buzlu zamanlarda araç kullanılacaksa kesinlikle Kış lastiği alınmalı. Zaten neler yaşanacağı görüleceği için atlatılan ilk risk ile lastikler kendini hemen amorti edecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Aracınız hayırlı olsun. Benimde hayalimdeki/ hedefimdeki aractir [emoji4]

Bende Ankara gibi bir yerde kislik lastik tavsiye ederim. Buzlanması ve yokuşları cok olan bir sehir sonuçta. Kısın arac kullanma yoğunluğunuzda önemli. Pek kullanmam derseniz is değişir bence
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
4 mevsim diye bir lastik yoktur. yazlık ve kışlık lastik vardır. birer takım yazlık ve kışlık almanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
Ankara da kışlık lastik her an lazım olabilir kış şartlarında. Tavsiyem kışlık lastik alın.
Crv uzun zamandır hedefimdeki araç. Konu dışı ama yakıt, yol tutuşu vs nasıl. Birde özel değilse ne kadara aldınız ?
Yasin bey öncelikle kesinlikle almaya değer bir araç CRV önceden de belirttiğim gibi corolla mı ağlaya ağlaya sattım ailecek çok ama çok alışmıştık sevmiştik dediğim gibi nüfus artacağı için değiştirdim...Kısaca tanıtayım crv yi 2.0 motor 150 bg otomatik full bir araç yakıt  şehir içi 9.0 şehir dışı 8.0 tabi ki kullanımınıza da bağlı hoyrat kullanırsanız yakıyor ama normal sürüşte şehir içinde 9.0 geçemedim fiyat olarak 2010 corollamı otm comfort 43000 km 41 bin TL sattım crv 61 bin TL aldım 120000 km araç dediğim gibi full ek olarak cmbs güvenlik paketi var...www.youtube.com/watch?v=zngmHaGjObE

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2014, 22:35:58
Tüm forum dostlarıma teşekkür ederim ....Anlaşıldı kışlık yazlık ayrı alacağız alacağız da şu benim 205 .55.16 mıchelin lastikleri bir satsak   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
Farklı yıllarda yaşadığım tecrübe,

Her ikisindede aynı karlı dağa tırmanış;

Bende 4 mevsim lastik ve çekiş kontrol yok 2006 Corolla- Arkadaşta Yazlık lastik ve çekiş kontrol var C5= Tırmanılabilen yer aynı.

Bende Kışlık lastik ve çekiş kontrol var Hybrid- Arkadaşta 4 mevsim lastik, 4x4 çekiş kontrollü Ssangyong Cip = Tırmanılabilen yer daha yüksek ama aynı.

Buzlu zamanlarda araç kullanılacaksa kesinlikle Kış lastiği alınmalı. Zaten neler yaşanacağı görüleceği için atlatılan ilk risk ile lastikler kendini hemen amorti edecektir.
Tekin bey lastik olayı tamam yazlık kışlık ayrı alacağım gelelim 08 crv triger sorununa internette araştırdım epey ama bulamadım aracım 120 bin km trigeri zincir mi ? Kayış mı ? Değiştirmeyi düşünüyorum trigeri acaba değişim periyotları nedir ? Engin bilginiz den bir tutam saçarsanız teşekkür ederim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Tekin bey lastik olayı tamam yazlık kışlık ayrı alacağım gelelim 08 crv triger sorununa internette araştırdım epey ama bulamadım aracım 120 bin km trigeri zincir mi ? Kayış mı ? Değiştirmeyi düşünüyorum trigeri acaba değişim periyotları nedir ? ...

İlk girdiğim yabancı bir forumda Zincir olduğundan bahsediliyor.
Doğal olarak ses gelmedikçe değişim yapılmıyordur. Yinede emin olmak için yetkilinize sorun.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
İlk girdiğim yabancı bir forumda Zincir olduğundan bahsediliyor.
Doğal olarak ses gelmedikçe değişim yapılmıyordur. Yinede emin olmak için yetkilinize sorun.
Teşekkür ederim.