Gönderen Konu: motor yağı katkı maddesi  (Okunma sayısı 3207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '08
motor yağı katkı maddesi
« : Ekim 22, 2008, 22:53:27 »
arkadaşlar motor yağı katkısı bor power ı kullanan varmı söylenenlere göre yakıt tasarrufu yapıyormuş ve motor sesini düşürüyormuş bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız iyi olur selamlar.

Toyota Club Türkiye

motor yağı katkı maddesi
« : Ekim 22, 2008, 22:53:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: motor yağı katkı maddesi
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2008, 18:25:56 »
Bor Power aldım, yağ filtresi ile birlikte yağı deiştirmek suretiyle ilave ettim. aracın çalıştırmasıyla kalkması bir oluyor diyebilirsin. motor sesini iyice kısarak, 10 beygir gücü daha ilave etti. bunu yaşadım ama yakıt tasarrufunu bilemeyeceğim, fazla bir fark göremedim. yakıt tasarrufu için EKO66 şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2008, 18:29:52 »
Bor Power'in takliti çok, almak isterseniz orijinalini almaya dikkat edin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 18:31:00 »
10 beygir mi:S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2008, 02:16:55 »
yağ katkı maddeleri iyi olmuyor tortu oluşturuyormuş aşınmayı arttırıyormuş
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2008, 08:14:32 »
  Eğer kaliteli bir marka yağ kullanıyorsanız zaten bunlara katkı konması sakıncalı olabiliyor. Çünkü yağ yüksek sıcaklık altında katkı ile reaksiyona girip forum değiştirebiliyor ve bu da istenen bir durum değildir açıkçası motorun sağlığı açısından.
 10Hp. ek güç vermesi kusura bakmayın inanılacak gibi bir durum değil. Eğer öyle ise 4 kutu ekleyelim, hatta yağ kullanmayıp sırf bundan kullanalım 50Hp. arttırsın derim bu durumda. :) Eğer böyle bir etki yapma yeteneğinede sahipse o zaman ne araç üreticileri, ne de o yağ üreticileri hiç bir şey öğrenmemiş bir yüz yıllık ticari ve bilimsel geçmişlerinde demekki.
 Bu katkı maddelerini ancak sanayi tipi olarak tabir edebileceğim kalitesiz yağlarda belki (eğer içerikleri buna müsait ise) viskosite arttırma gibi etkileri olabilir bence. Ayrıca eğer motor rektifiye isteyecek bir duruma geldi ise belki kalınlığı ve ısı dayanıklılığı ile bu süreyi bir nebze erteleyebilir katkının içeriğine bağlı olarak tabikide. Daha fazlasını beklemek ise hayal olur bence.
 Ancak daha öncede söylediğim gibi kullanılan hiç bir kaliteli yağ markası katkıyı önermiyor ve özellikle katkı kullanmayın diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2008, 18:16:07 »
Hakan Bey sizi takdir eder ve her konuya verdiğiniz cevapları ilgiyle okurum. gayet bilgili ve düzeyli yazarsınız. ancak bu konuda ben sizinle aynı fikirde değilim. ilk verdiğiniz cevap konuyu açan arkadaşın Borpower ile ilgili sorusuna cevap olmamış çünkü nano teknolojide zaten sürtünmeyi en aza indirerek motor gücünde artışa ve yüksek sıcaklığı engeller. tabii 10 hp artırması bencede imkansız 1/2 beygir belki ancak biraz önce saydığım nedenlerden dolayı  yakıtta motor ömründe ve yağ değiştirme sürelerinde etkisi olduğu tartışmaya bile gerek görmüyorum arkadaşım 88 model kartalına uyguladık sonuç gayet iyi, son söylediğiniz  "Ancak daha öncede söylediğim gibi kullanılan hiç bir kaliteli yağ markası katkıyı önermiyor ve özellikle katkı kullanmayın diyorlar"  cümleye ise yanıtım  elbette diyecekler dünyada yılda 5 milyon ton yağ tüketiliyor bu katkı maddeleri nedeniyle viskozite seviyeleri erken bitmeyen ve uzun süre bozulmadan motorda kaldıklarını düşünsenize rantın ne kadar azalacağı, kaldıki siz kendileri böyle bir ürün üretir diye bir mantık yürütebilirsiniz. niye şu anki insanları söğüşleme mekanızmasına balta vursunki!
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2008, 20:29:02 »
  Adem bey o sizin temiz, bilgili ve düzeyli bakışınızdan da ileri gelmektedir bence. Zaen karşılıklı saygı korunup birliktelik de sağlandıktan sonra ve hele birde buna bilgi eklenince ortayada hep birlikte seviyeli bir paylaşım, sohbet ve yardımlaşma çıkıyor bence. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
 Konuya gelince, aslında sizinde söylediğiniz hiç bir nokta bana mantıksız gelmiyor. Ama ben her zaman direk kabul etmekten ziyade incelemek, test etmek ve sağlam bilimsel temellere dayanarak kabul etmenin iyi olacağını düşünüyorum. Aslında benim ortaya attığım görüşler ile sizin ve değişik arkadaşların attığı görüşler toplamında zaten bir yargıya varmaya çalışıyoruz ki keşke bilimsel ve profesyonel olarakta keşke ürünü test edebilsekte gerçekten faydası varsa ve zararı yoksa gönül rahatlığı ile kullanıp tavsiye edebilsek. Şimdi motor iç aksamında sürtünmeyi azaltmanın faydası tartışılmaz ve bu konuda kesinlikle siiznle hemfikirim. Ayrıca otomotiv motoru üretenlerde bir taraftan bu amacı güdmektedir. Yağ şirketlerini ise bende kesinlikle savunmuyorum çünkü eğer şu an satılan gerçekten çok kaliteli ve amaca yönelik yağ üretiyorlarsa o zaman neden yeni versiyon ürünler çıkarıyorlar. Yani illaki işin içinde ticari kaygılar var bencede.
 Bu tarz bir katkının motora yağına ilk eklenmesi ile motor yağında yüksek sıcaklıkta bir değişim yaratığ yaratmadığı incelenmeli, belli bir süre sonra özelliklerindeki değişimler (motor yağı ve katkı )incelenmeli, neden motor yağına katmak gerektiği sorulmalı (ayrı ve komple bir üründe olabilirdi motor yağı yerine) vb. daha sorular sorulabilir bence. Ayrıca mesela motor iç yapısında sürtünmeyi düşürerek motor yapısına ve silindir adedine vb. bağlı olarak sizinde belirttiğiniz düzeylerde (tabi tam ölçülmesi daha iyi olur) fayda sağlayabileceğine bende katılıyorum ancak şuda ayrı bir soru; motorda yüksek sıcaklığı engellemek bir noktaya kadar istenen bir durum olsada motoruların (standart tipte) ideal çalışma ısısının altında ya da üstünde olması da aslında istenen bir durum değildir. İdealden yüksek sıcaklık motor ömrünü (kimi parçaların)kısaltsada idealden daha düşük sıcaklık ise hem güç kaybına, hemde aşırı yakıt tüketimine neden olur. Ayrıca her motorun kendine göre piston ile silindir (segmanlar vb.) arasındaki mesafede farklıdır. Bu yüzden bu ürünlerin tüm bu ve daha da detay noktada motora ve yağa etkileri tek tek incelenmeli ve gerçek sonuçlar ortaya konmalı bence. Nano teknolojide Türkiye'nin dünyada iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum bu noktada üretim yönünden sorun olmaz bence (Nano teknoloji kullanarak Bor'a ne gibi bir işlem yaptıklarınıda bilmiyorum) ancak malesef bu tarz katkı üreten ya da yakıt ekonomisi sağladığını iddea eden firmalar sadece reklama öncelik veriyor. (bu biraz Amerikan firmalarının reklamlarına ve pazarlama stratejilerine benziyor zaten) Gerçek bilimsel verilerle ve her detaya girerek ürünleri tanıtmalarını tercih ederim.
 Mesela sizin Kartal marka araçtan elde ettiğiniz gibi veriler ve bunlar gibi daha bir çoğu ele alınıp bir veri tabanı oluşturulmalı ve bunun uzun dönem etkileride incelenmeli bana kalırsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2008, 00:04:00 »
kullanmanızı önermem. nedeni: subab lastiklerini bir süre sonra sertleştiriyor ve lastikler tam görevini yapamadığı için silindirlere yağ kaçağı başlıyor vede arabanız yağ eksiltmeye (yakmaya)başlıyor. deneyin görün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2008, 17:21:06 »
kullanmanızı önermem. nedeni: subab lastiklerini bir süre sonra sertleştiriyor ve lastikler tam görevini yapamadığı için silindirlere yağ kaçağı başlıyor vede arabanız yağ eksiltmeye (yakmaya)başlıyor. deneyin görün.

ben bizim araçlardaki(2001 VVT-I motorlu Corolla)  yağ sarfiyatının kullanılan yakıtının kalitesizliğinden dolayı sekmanların bu sebepden motorun yağ sarfettiğini duymuştum. Yani sarfiyatın yanma odasında değil de silindirin içinde olduğunu söylemişlerdi bana. Yanlış bilgi mi verdiler acaba Hasan bey???
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2008, 10:39:54 »
arkadaşlar bu ürünü kullanmadım ama TGRT Haber'de bir otomobil programı var orada firma yetkilisi çıkıp açıklamalar yapıyor. Ürünlerinin TUV sertifikalı olduğunu tüm Avrupa ülkelerinde satılabilir olduğu tescillenmiş. Yani Avrupanın tüm dünyaca tanınan kalite standart belgesini hiç bir işe yaramayan bir ürüne verip özellikle de Türk yapısı bir ürüne verip Avrupalı vatandaşların aldatılmalarına izin vermezler diye düşünüyorum. Ayrıca "bu ürün 320 CDI sıfır bir mercedeste TUV tarafından test edilmiş ve ürünün emisyon oranlarını düşürdüğü anlaşılmıştır." deniyor firma yetkilisi tarafından. Bilmiyorum abartıldığı kadar olmasa da mutlaka faydası olduğunu düşünüyorum. Yalnız firma yetkilisi mercedeste yapılan testlerde şu kadar güç artışı şu kadar yakıt tasarrufu sağlandı demiyor sadece emisyon oranlarının düştüğünden ve avrupanın bu ürüne bayıldığından bahsediyor. Yani çevreci ve koruyucu bir ürün olabilir ancak ne kadar güç ve tasarruf sağlar orasını bilemiyorum. Çünkü ürün yağ değişiminde ekleniyor ve yağ değişimi hiç bir katkı koymasanda tasarruf ve performans artışı sağlar diye düşünüyorum, özellikle de yaşlı araçlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2008, 14:20:42 »
Hamit KIRBEL arkadasım 10 beygir mi veriyor enteresan yaa o kadar kolay mı nasıl olcunuz acaba 10 beygiri cok merak ettim.. ayrıca zarar oldugunu duydum kıvımlı oldugundan yag pompasını zorladıgını ve zarar verdigini biliyorum oyuzden ben kullanmıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2008, 00:38:46 »
ismail bencede 10 beygir artmasına imkan yok gibi bu durumun :)
eSeR KaŞıK