Gönderen Konu: sıfır 1.33 life corollada 2 sorun  (Okunma sayısı 7323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
sıfır 1.33 life corollada 2 sorun
« : Temmuz 12, 2014, 19:29:45 »
arkadaşlar aracım 1.33 life modeli, henüz 10 gün oldu, 400 km de;

1. şehir içi dur-kalkların yoğun yapıldığı düşük devirlerde frene sert basınca sürtünme sesi geliyor,

2. rüzgarlı havalarda (normalde olmuyor) ve görece yüksek hızlarda hafif bir ıslık sesi gibi ses oluyor

plazanın satış müdürü arkadaşım olduğundan beni mekanik formen' i ile görüştürdü, araçla yola çıktık, frenden gelen sesi 1000 km ye kadar beklememi, muhtemelen balataların alışacağını fakat geçmezse 1000 km bakımında halledeceklerini söyledi, çok mantıklı geldi.

içeriye gelen ses ile ilgili, "sağ dikiz aynasının plastik aksamında hafif bir açıklık var, buraya rüzgar giriyor olabilir, ama bu ses gelmesi olayı çok fazla durum ile ilişkili olabilir, öyle kolay halledilmeyebilir, sabahtan aracı bırakın bir bakalım, tespit edip gidermeye çalışalım" dedi, her zaman olmadığından dolayı beklesem mi ? hemen versem mi bilemiyorum, forumu tüm ayrıntıları ile okudum, bahsi geçen sorunların büyük kısmı bende yok diye düşünürken, nazarım değdi :) keyfim de kaçtı...

Toyota Club Türkiye

sıfır 1.33 life corollada 2 sorun
« : Temmuz 12, 2014, 19:29:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır 1.33 life corollada 2 sorun
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2014, 00:14:54 »
Aracınız hayırlı olsun. Aracınız henüz yeni olduğundan balatalar daha alışmamıştır, zaten ilk 1000 km de dikkatli olmak lazım frenlerde tam etkili değildir, benim aracımda da  bu ses vardı sonradan gitti. O ıslık sesi gibi olan sesi bende ilk zamanlar duyuyordum ama çok dikkate almadım bu hususu. 1000km kullanıp ücretsiz kontrole kadar bekleyin, önemli bir şey olduğunu sanmıyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 118
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2014, 00:16:08 »
fren balatalarından gelen ses kronik bir sorun.Bende de aynı sorun vardı fren yaparken kamyon gibi ses yapıyordu.1000 bakımında söyledim temizlediler balata yüzeyini ama geçmedi.Arka fren balatalarını değiştirdiler yine ses kesilmedi.Ben de toyota müşteri hizmetlerini aradım tekrar bakacaklar.Fren yapmaya utanıyorum garç gurç diye sesler çıkarıyor.61000 tl verdim sorunlarla boğuşuyoruz.Bir daha 0 araç almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2014, 00:19:51 »
fren balatalarından gelen ses kronik bir sorun.Bende de aynı sorun vardı fren yaparken kamyon gibi ses yapıyordu.1000 bakımında söyledim temizlediler balata yüzeyini ama geçmedi.Arka fren balatalarını değiştirdiler yine ses kesilmedi.Ben de toyota müşteri hizmetlerini aradım tekrar bakacaklar.Fren yapmaya utanıyorum garç gurç diye sesler çıkarıyor.61000 tl verdim sorunlarla boğuşuyoruz.Bir daha 0 araç almam.

Çok hafif bir ses geldiği doğru ama komyon gibi tabir ettiğiniz sesi yapması normal değil. Fabrika çıkışı balataların üzerine bir madde sürüldüğü söyleniyor, bu madde gidene kadar ses yaptığı ancak belli km'den sonra normale döneceği de bir arkadaşın servisten aldığı bir cevaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2014, 00:30:47 »
Aracı ilk çalıştırdığınızda yaklaşık 500 mt. boyunca ses gelebilir. Balatalar asbestsiz çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2014, 00:37:09 »
daha önce auris balatalarında böyle sesler olmuştu ve servise gidip sorunlar çözülmüştü. bu arada yüksek hızda gelen ses için serviste ne yapabilirler çok merak ettim. yol testine çıkıp sorunu öyle tespit etmeleri gerekir ki bu da siz aracınızı bıraktıktan sonra büyük ihtimâl ile yola çıkıp yüksek süratlere ulaşacaklar anlamına gelir.

bu arada ıslık sesinin kaynağı tamamen mekanik diye düşünüyorum. yani aracın plastik kaporta aksamından kaynaklanabilir. söylenildiği gibi hafif bir boşluk, çıkıntı veya tam kapanmayan cam, kapı fitilinin şeklindeki bozukluk gibi olasılıklardan biridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2014, 00:52:36 »
Arkadaşlar Ben 1200 km yol yaptım düzelmedi.Benim ses park esnasında hafif frenleme esnasında çıkıyor.İlk zaman bende de ses azdı gitgide sesin düzeyi arttı.Ben tekrar servise gideceğim bu sorun için açıkçası bıktım.Servisteki arkadaşlar ilgili ama ellerinden gelen bişey yok.Bakalım bayramdan sonra gideceğiz bu sefer ne yapacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2014, 01:18:57 »
o ses bendede var arasıra ıslık gibi geliyor araç giderken hafifçe fren pedalına dokununca ses kesiliyor aracım 4000 km anlamadım gitti birde jantlarda çok balata tozu oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2014, 02:13:33 »
o ses bendede var arasıra ıslık gibi geliyor araç giderken hafifçe fren pedalına dokununca ses kesiliyor aracım 4000 km anlamadım gitti birde jantlarda çok balata tozu oluyor

kendiniz açıklamışsınız zaten. auris başlığında aynı sorunlardan dolayı başlıklar açıldı. serviste çözümü çok basit ve ücret ödemeden çözebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2014, 02:18:51 »

Arkadaşlar Ben 1200 km yol yaptım düzelmedi.Benim ses park esnasında hafif frenleme esnasında çıkıyor.İlk zaman bende de ses azdı gitgide sesin düzeyi arttı.Ben tekrar servise gideceğim bu sorun için açıkçası bıktım.Servisteki arkadaşlar ilgili ama ellerinden gelen bişey yok.Bakalım bayramdan sonra gideceğiz bu sefer ne yapacaklar.
aynisi bendede var corolla 2007 arax.Serviste hep temizlenir duzelir sonra yine olur en fazla 1 ay.Hiz yuksek oldugunda oyle bir ses yok ama dusuk hizda garc gurc ince surtme sesi geliyor.Kronik bence
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2014, 17:59:51 »
fren yaparken gelen ses hafif öyle kamyon freni gibi değil ve balataların alışması için 1000 km beklemeyi düşünüyorum

öte yandan ıslık gibi olan ses, ancak yüksek hızlarda meydana geliyor, gaza - frene basmakla falan ilgisi yok, yani balatalara hava kanalı açılması ile vs. çözülecek iş değil, yüksek hızlarda özellikle rüzgarda oluyor, her zaman aynı yoğunlukta da olmuyor, ama bir takınca keyfinizi kaçıracak bir ses, bu arada ilk başlarda bende de oluyordu diyen arkadaşım ve diğer arkadaşlar zamanla bu sesin geçmesi mümkün mü ? yoksa işitme ve sinir sisteminin zamanla adapte olması durumu mu :)

muhtemelen 1000 bakımını beklemeden bir kurcalatacağım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2014, 18:13:24 »
fren yaparken gelen ses hafif öyle kamyon freni gibi değil ve balataların alışması için 1000 km beklemeyi düşünüyorum

öte yandan ıslık gibi olan ses, ancak yüksek hızlarda meydana geliyor, gaza - frene basmakla falan ilgisi yok, yani balatalara hava kanalı açılması ile vs. çözülecek iş değil, yüksek hızlarda özellikle rüzgarda oluyor, her zaman aynı yoğunlukta da olmuyor, ama bir takınca keyfinizi kaçıracak bir ses, bu arada ilk başlarda bende de oluyordu diyen arkadaşım ve diğer arkadaşlar zamanla bu sesin geçmesi mümkün mü ? yoksa işitme ve sinir sisteminin zamanla adapte olması durumu mu :)

muhtemelen 1000 bakımını beklemeden bir kurcalatacağım ...

Kaan Bey, ıslık sesi dediğiniz ses, aşağıdaki videodaki ses ise uzun yolda yapıyor balatalar ısınınca yapıyor kanal açılmak suretiyle düzeldiği söylendi arkadaşlar tarafından.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53465.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2014, 18:53:05 »
Kaan Bey, ıslık sesi dediğiniz ses, aşağıdaki videodaki ses ise uzun yolda yapıyor balatalar ısınınca yapıyor kanal açılmak suretiyle düzeldiği söylendi arkadaşlar tarafından.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53465.0

aytaç bey, sesi dinleyemiyorum, bozuk link hatası veriyor.

ama tüm yorumları dikkatlice okudum, benim duyduğum ses direksiyonu sağa sola çevirmekle değişmiyor ve frene hafif dokununca geçmiyor, aracın hızı düşünce geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2014, 18:57:42 »
aytaç bey, sesi dinleyemiyorum, bozuk link hatası veriyor.

ama tüm yorumları dikkatlice okudum, benim duyduğum ses direksiyonu sağa sola çevirmekle değişmiyor ve frene hafif dokununca geçmiyor, aracın hızı düşünce geçiyor

Dediklerinize göre tahminim bu ses olduğu yönünde videodaki sesi dinleyebilseydiniz iyi olurdu, birde aşağıdakine bir bakın.

IMG 1655

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2014, 19:03:26 »
Dediklerinize göre tahminim bu ses olduğu yönünde videodaki sesi dinleyebilseydiniz iyi olurdu, ben dinleyebiliyorum bir daha deneyin isterseniz.

IMG 1655

dinledim ama benim duyduğum ses daha hafif ve ıslık sesine benzer, ama bana önemli fikir verdi, sağ olun. bana söylenen plastik bir parça, aksam, örneğin sağ dikiz aynasının plastik aksamında açıklık var, araya rüzgar girmesi vs.. gibi nedenlerdi. bu durumda aldığım yere götürüp önce hiç birşey yapmadan onların çözümünü beklemek, olmadı bu forumdaki paylaşımlara binaen balataların temizlenmesini önermek olabilir, ne dersiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2014, 19:05:57 »
dinledim ama benim duyduğum ses daha hafif ve ıslık sesine benzer, ama bana önemli fikir verdi, sağ olun. bana söylenen plastik bir parça, aksam, örneğin sağ dikiz aynasının plastik aksamında açıklık var, araya rüzgar girmesi vs.. gibi nedenlerdi. bu durumda aldığım yere götürüp önce hiç birşey yapmadan onların çözümünü beklemek, olmadı bu forumdaki paylaşımlara binaen balataların temizlenmesini önermek olabilir, ne dersiniz ?

Bu ses uzun yolda belli bir hızdan sonra çıkyorsa servisin test sürüşünde çıkmayabilir ama siz yine de detaylı bir şekilde paylaşın bakalım ne yapacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2014, 02:04:55 »
arkadaşlar bu balatadaki ses sorunu neden diğer araçlarda yok.Bu sorun  toyotaya özelmi? Diğerleri halen balatada asbest mi kullanıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #17 : Temmuz 14, 2014, 09:16:52 »
arkadaşlar bu balatadaki ses sorunu neden diğer araçlarda yok.Bu sorun  toyotaya özelmi? Diğerleri halen balatada asbest mi kullanıyor?

Yeni kasalarda böyle bir sorun var görünüyor, bu kullanılan malzemenin asbestli olup olmamasından değil teknik uyumla alakalı bir durum ama çözülmeyecek büyük kronik sorunlar listesine alınacak gibi de değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2014, 00:56:26 »
videodaki sesin aynısı benim aracımdada var yüksek hızlarda duyuluyor fren pedalına hafifçe dokunduğumda ses kesiliyor garip bir olay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 18, 2014, 11:14:28 »
yüksek hızlarda özellikle rüzgarlı durumlarda olan ıslık sesinin nedenini buldum. daha önceden yazdığım gibi frene basmakla, direksiyonu çevirmekle falan değişmeyen ve eklerdeki videodaki sese benzemeyen bir sesti, klima açmakla kapamakla da değişmiyordu. 3 gün önce sağ kapı tarafından yine hafif ıslık benzeri ses geldi, ben de sağ camı açtım, ses kesildi, camı otomatik konsolundaki düğmeyi sıkıca yukarı çekerek iyice kapadım sonra olmadı, bu durumu 2 kere teyid edince şüphem kalmadı. sağ camdaki muhtemel mm lik boşluk ( ki ben göremiyorum) halledilince sorun kalmayacak gibi ..

1000 km bakımına kadar beklemek en doğrusu galiba, şimdiden 2 sorun var,  gidişat ve foruma bakılırsa başka sorunlarda eklenebilir :) hepsine toptan bir müşteri formu açtırıp, arabayı da 30 dakika falan değil de gerekirse yarım/tam gün bırakıp işleri halletttirmeyi düşünüyorum

bu arada önceki araçlarım 2. eldi, 2006 kasa civic 1.6 ve 2010 fluence 1.6 110 hp dizel modellerdi, her ikisinden sonra 1.33 life motoru bariz zayıf kalıyor. bunu bilerek aldım, ama bazen gençlik günlerimi hatırlayıpta gaza basınca araba bağırıyor ya, o zamanlarda üzülmüyor değilim :)