0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fren balatalarından gelen ses kronik bir sorun.Bende de aynı sorun vardı fren yaparken kamyon gibi ses yapıyordu.1000 bakımında söyledim temizlediler balata yüzeyini ama geçmedi.Arka fren balatalarını değiştirdiler yine ses kesilmedi.Ben de toyota müşteri hizmetlerini aradım tekrar bakacaklar.Fren yapmaya utanıyorum garç gurç diye sesler çıkarıyor.61000 tl verdim sorunlarla boğuşuyoruz.Bir daha 0 araç almam.
o ses bendede var arasıra ıslık gibi geliyor araç giderken hafifçe fren pedalına dokununca ses kesiliyor aracım 4000 km anlamadım gitti birde jantlarda çok balata tozu oluyor
Arkadaşlar Ben 1200 km yol yaptım düzelmedi.Benim ses park esnasında hafif frenleme esnasında çıkıyor.İlk zaman bende de ses azdı gitgide sesin düzeyi arttı.Ben tekrar servise gideceğim bu sorun için açıkçası bıktım.Servisteki arkadaşlar ilgili ama ellerinden gelen bişey yok.Bakalım bayramdan sonra gideceğiz bu sefer ne yapacaklar.
fren yaparken gelen ses hafif öyle kamyon freni gibi değil ve balataların alışması için 1000 km beklemeyi düşünüyorumöte yandan ıslık gibi olan ses, ancak yüksek hızlarda meydana geliyor, gaza - frene basmakla falan ilgisi yok, yani balatalara hava kanalı açılması ile vs. çözülecek iş değil, yüksek hızlarda özellikle rüzgarda oluyor, her zaman aynı yoğunlukta da olmuyor, ama bir takınca keyfinizi kaçıracak bir ses, bu arada ilk başlarda bende de oluyordu diyen arkadaşım ve diğer arkadaşlar zamanla bu sesin geçmesi mümkün mü ? yoksa işitme ve sinir sisteminin zamanla adapte olması durumu mu muhtemelen 1000 bakımını beklemeden bir kurcalatacağım ...
Kaan Bey, ıslık sesi dediğiniz ses, aşağıdaki videodaki ses ise uzun yolda yapıyor balatalar ısınınca yapıyor kanal açılmak suretiyle düzeldiği söylendi arkadaşlar tarafından.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53465.0
aytaç bey, sesi dinleyemiyorum, bozuk link hatası veriyor.ama tüm yorumları dikkatlice okudum, benim duyduğum ses direksiyonu sağa sola çevirmekle değişmiyor ve frene hafif dokununca geçmiyor, aracın hızı düşünce geçiyor
Dediklerinize göre tahminim bu ses olduğu yönünde videodaki sesi dinleyebilseydiniz iyi olurdu, ben dinleyebiliyorum bir daha deneyin isterseniz.IMG 1655
dinledim ama benim duyduğum ses daha hafif ve ıslık sesine benzer, ama bana önemli fikir verdi, sağ olun. bana söylenen plastik bir parça, aksam, örneğin sağ dikiz aynasının plastik aksamında açıklık var, araya rüzgar girmesi vs.. gibi nedenlerdi. bu durumda aldığım yere götürüp önce hiç birşey yapmadan onların çözümünü beklemek, olmadı bu forumdaki paylaşımlara binaen balataların temizlenmesini önermek olabilir, ne dersiniz ?
arkadaşlar bu balatadaki ses sorunu neden diğer araçlarda yok.Bu sorun toyotaya özelmi? Diğerleri halen balatada asbest mi kullanıyor?