Gönderen Konu: Sıfır arabada koli bandı problemi!  (Okunma sayısı 3134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Sıfır arabada koli bandı problemi!
« : Temmuz 11, 2014, 08:21:49 »
Selam arkadaşlar,

Dün bir Seat bayisine gittim. Leon modelini almaya niyetlendim. Araç sıfır ancak ön cam ile tavan arasında iki köşede çapraz yapıştırılmış koli bandı var.  :(
Araç cam tavanlı bu arada. Bana gösteren elemana sordum nedir diye onlar öyle geliyor dedi. Ancak garajdaki diğer arabaların hiçbirinde yok. Güvenemedim, Içime sinmedi. İlk defa sıfır araba bakıyorum bilemedim. Aracı da opsiyonlatmıştım.

Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? Sizce almalı mıyım?

Toyota Club Türkiye

Sıfır arabada koli bandı problemi!
« : Temmuz 11, 2014, 08:21:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır arabada koli bandı problemi!
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2014, 08:28:41 »
Hakan Bey öncelikle hayırlısı olsun. Araca ait bir fotoğrafı yükleyebilirseniz çok net cevaplar alabilirsiniz. Şüphelenmekte de haklısınız açıkçası, çünkü uyanık olmakta fayda var. Başka bir bayiye gidip bu araçlara neden bu şekilde bant yapıştırılır diye sormanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2014, 09:24:04 »
Selam arkadaşlar,

Dün bir Seat bayisine gittim. Leon modelini almaya niyetlendim. Araç sıfır ancak ön cam ile tavan arasında iki köşede çapraz yapıştırılmış koli bandı var.  :(
Araç cam tavanlı bu arada. Bana gösteren elemana sordum nedir diye onlar öyle geliyor dedi. Ancak garajdaki diğer arabaların hiçbirinde yok. Güvenemedim, Içime sinmedi. İlk defa sıfır araba bakıyorum bilemedim. Aracı da opsiyonlatmıştım.

Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? Sizce almalı mıyım?

Sormak gerekir tabi, bandı çıkartıp incelersiniz o bölgeyi mutlaka bir açıklaması vardır. Bu şekilde göz göre göre de satmazlar yani .
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2014, 09:33:39 »
koli bandı değilde maskeleme bandı olabilir diye düşünüyorum. eleman derken o kısmı da anlayamadım. sizle ilgilenen pazarlamacıya neden sormadınız? didik didik bütün ayrıntılarını söylemek zorundalar. ortada bir cümle bırakamazlar. hasar söz konusu olduğunu zannetmiyorum çünkü hiçbir bayi öyle bir riskin altına girmez. öyle bir aracın satılıp sonradan alıcı tarafından fark edilmesi üzerine bayi büyük sıkıntı yaşar. yinede araştırmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2014, 09:45:00 »
Yorumlarınız için teşekkürler.

Foto cekmiştim ama yanımda değil koyamıyorum.

koli bandı değilde maskeleme bandı olabilir diye düşünüyorum. eleman derken o kısmı da anlayamadım. sizle ilgilenen pazarlamacıya neden sormadınız? didik didik bütün ayrıntılarını söylemek zorundalar. ortada bir cümle bırakamazlar. hasar söz konusu olduğunu zannetmiyorum çünkü hiçbir bayi öyle bir riskin altına girmez. öyle bir aracın satılıp sonradan alıcı tarafından fark edilmesi üzerine bayi büyük sıkıntı yaşar. yinede araştırmakta fayda var.

Elemandan kastım aracı hazırlayıp bana teslim edecek kişi yanımızda pazarlamacı da vardı ama servisten biri yoktu biraz geç vakitte gittiğim için. İşin garibi onlar da şaşkın çünkü onlarda ilk defa görmüş gibiler.

Bandın birini söktü orda ama altında birşey yok sanki camı tutturmak için yapılmış gibi geldi bana.
Bugün tekrar aradı servisle konuşup bana bilgi verecekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2014, 09:57:54 »
bu konuyu seat forumunda paylaştınızmı illa bu konuda bilgisi olan birisi vardır
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2014, 10:14:59 »
benimkinde de şöyle bişey vardı, bant gibi ama,

1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2014, 10:20:55 »
Alper Beyin eklediği resimler genellikle tüm sıfır araçlara yapılan bir uygulama. Araçları taşıma esnasında yoldan ve dış etkenlerden gelebilecek zararlara karşı aracı korumak için yapılan zararsız bir bant uygulaması.

Koli bandı camı tutturmak için özellikle yapıştırıldıysa burada taşıma esnasında bir sorun yaşandığı anlamı da çıkabilir. Belkide çok kolay sıradan bir açıklaması da olabilir. Ancak bildiğim kadarıyla kimi sıfır araçların bile bazı yerlerinde düzeltme ve boya olabilmekte. Nedeni taşıma esnasındaki küçük hasarlar olabilmekte. Bunu alıcıya söylemek satıcının insafına kalmış bir olay. Gerçekten bilgili ve ilgili olmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2014, 10:22:54 »
Problemli bir arabayı bu şekilde satıp risk alacaklarını zannetmem, açıklamasının olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2014, 10:30:44 »
Arkadaşlar,

Pazarlamacı az önce aradı aynen aktarıyorum:

"Aracın camında çok küçük bir çatlaktan dolayı cam değişmiş. Biz de bilmiyorduk yoksa size bu aracı göstermezdik."

Gelin diğer araçlarımıza bakalım diyor ama benim güvenim kalmadı açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2014, 10:33:20 »
Arkadaşlar,

"Aracın camında çok küçük bir çatlaktan dolayı cam değişmiş. Biz de bilmiyorduk yoksa size bu aracı göstermezdik."

Bu cam olayını fırsat bilip fiyatı aşağılara çekme şansınız var değerlendirebilirsiniz. Ama sıfır araç alıyorsunuz sonuçta başka araç bakmakta haklısınız bir şey diyemem bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2014, 17:54:49 »
Ben bu aciklamaya pek inanmadim. Bizde yeni farkettik falan. O sekilde olmaz. Bunu alici ilk anda goruyorsa o arac bayiye geldiginde bir suru gorevli yetkili insanlarin gozetiminden geciyor. Illaki gorulmustur. Buyuk bir salaga yatma olayi. Ben boyle dusunuyorum ama dedigim gbi sadece ongoru. Dusundugumun tam terside olabilir. Artik sizi aliciyi kandirip kandirmamak onlarin insafina kalmis.
Ayrica aytac bey in yorumuda gozardi edilmeyecek derecede. Yeni bir arac icin cok ciddi pazarlik yapilabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2014, 17:59:10 »
abicim sıfır araç alıyorsun ben olsam hiç yanaşmam bu saatten sonra..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2014, 03:54:07 »
Arkadaşlar,

olabilcek bir hasar taşima esnasinda benim icin pek önemli değildir sizin için önemlidir başka bir hasar gelirse asil satamazlar bu hasar üzerinden gidip indirim alabilirsiniz cam degişebilir kiralabilir ama okadar para veriyorum derseniz haklisiniz sizde  o araci değilde ayni özelikte başka araç bakabilirsiniz yada
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2014, 04:11:46 »
hasarlı hatta pert olmuş aracı düzeltip sıfır km olmasından dolayı satmışlardır türkiyede örnekleri vardır. adama sıfır araç alırken bile exptertiz yaptıracaklar bu gidişler. ufak hatadan dolayı cam değişmiş olamaz kardeşim.

sıfır araç alıyorsam sıfır olmalı...  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2014, 04:27:34 »
hasarlı hatta pert olmuş aracı düzeltip sıfır km olmasından dolayı satmışlardır türkiyede örnekleri vardır. adama sıfır araç alırken bile exptertiz yaptıracaklar bu gidişler. ufak hatadan dolayı cam değişmiş olamaz kardeşim.

sıfır araç alıyorsam sıfır olmalı...  :olmamış:
sizin fikriniz :)  peki ufak hasar değilde ne  bi camin degişmesine sebeb verebilir ?  Camda nokta iz olsa bile o cami degiştirmek zorundalar satamazlar ki kusurlu araci  cam bu  sonuçta aracin mekanik aksami veya yuruyen kaborta aksami değil tabi sifir araç alma mantigida şudur herşey orjinal olsun  benim aklimda soru işareti kalmasin  ozamanda başka  ayni arabadan dolusuyla var onu alirsin ki ben olsam orda ordan indirim koparirdim  mantikli düsünmek lazim  belki o hata yuzuden 3 4 asaği alcaksiniz para kolay kazanilmiyo ki araç ayni araç tek farki camin degişmiş olmasi o araci  emin olun bir başkasi bunu bilmeden alicak  ve ayni fiyata satcaklar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2014, 04:34:50 »
Valla indirim alabilirim diyorsunuz fakat bakın hemen örtbas hemen kıvırma, bayiilerden söz ediyoruz yedirmezler ki, isterseniz birgün çıkın kusurlu bir araç bulun kaç bin düşebileceksiniz görelim. Doğru aynı fiyata satılır adam farketmez bile hatta gönlü rahat olur fakat konu sahibi arkadaş görmüş bi kere ben olsam sürekli kafama takılır, para kolay kazanılmıyor fakat o bayiiye giren adam için de üç beş pek fark etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2014, 05:43:21 »
İlk defa sıfır araba bakıyorum bilemedim.  yaşınızı göremediğim için arkadaş diye hitap ediyorum. arkadaş o araç baştan senin içine sinmemiş. bence siz o araçtan uzak durun. sonuçta okadar para vereceksiniz, şüpheyle bineceksiniz. ben olsam başka bayi den alırım. o ilde yoksa, başka ilin bayisinden bakın derim.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2014, 11:34:07 »
hasar önleme amaçlı koruma bandı olabilir...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2014, 11:41:51 »
Kerem yukarıdaki cevapları okumadın galiba. İndirim yapıyorlar ise denemekde fayda var. Zira siz aldıkdan sonrada yolda taş gelip kırılmayacağının garantisi yok. Yine de siz bilirsiniz...