0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında çizikler çok küçük. Ama titizlik işte, eğer faydası olursa rötuş yapmak ya da yaptırmak istiyorum. Mesela bir de kaputun tam ucunda, farla birleştiği yerde taş sıçramasıyla oluşmuş iki küçük nokta var. Taş sıçraması olduğuna eminim çünkü serpinti gibi, fara da sıçrama olmuş...Aslında bütün bu hasarları yakından bakmadıkça fark etmek zor. Ama miyop olduğum için çok yakını büyüteç gibi görüyorum...
astara kadar inmiş çizik veya taş izi varsa rötuş yapabilirsiniz, böylece paslanma olmaz. Eğer o kadar derin değil ise hiç uğraşmayın.
tampon zaten paslanmaz, ve rötüş yapmaya değmez Bende onlarca taş izi vardı, geçen Ekim ayında tampon hasarlı kaza nedeniyle kaskodan değiştirdim, hepsi birden gitmiş oldu
Az önce iki Toyota yetkili servisine aracımın boya renginden rötuş boyası ve kalemi sordum. Ellerinde olmadığını, genel merkezde de bulunmadığını söylediler. Bu durum garibime gitti. Çünkü "Toyota Araç Bakım Ürünleri" broşüründe Toyota'nın orijinal rötuş boya ve kalemleri tanıtılıyor... Bir yerde bir terslik var ama nerede?Serviste görüştüğüm yetkililer ürünlerin ellerinde olmadığına ilâveten servise gittiğimde yardımcı olacakları belirttiler. Acaba bu ürünleri elde bulundurmamalarının nedeni müşteriyi servise çekme niyeti olabilir mi? Yoksa çok mu şeytanca düşünüyorum?..
Aslında garibime giden ürünün ellerinde olmaması değil... Temin edip edemeyeceklerini sorduğumda "hayır" cevabını almam beni şaşırttı... Koskoca Toyota servisi bu ürünü nasıl temin edemez ki?
İstanbul'da bir servisten soralım isterseniz?