Gönderen Konu: motorda güç kaybı  (Okunma sayısı 3328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
motorda güç kaybı
« : Temmuz 10, 2014, 10:54:21 »
merhaba arkadaşlar;
dün arabamın motor bloğu, turbosu ve vakum pompası değişti, değişimden sonra arabamda bariz güç ve tork kaybı oluştu, sıfır takılan turboda yüksek seviyede ıslık sesi geliyor, sebebi sizce ne olabilir. servise götürdüm; üzerlerinden atmak için normal dediler ama kendi aralarında konuşmalarından anormal birşeyler olduğunu anladım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. sizin torbodan da ıslık sesi geliyormu?

Toyota Club Türkiye

motorda güç kaybı
« : Temmuz 10, 2014, 10:54:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: motorda güç kaybı
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2014, 10:55:38 »
Turbodan hafif ıslık sesi gelmesi normal diye biliyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2014, 10:59:41 »
Yüksek düzeyde bir ıslık sesi kesinlikle normal değildir. Zaten alışılmışın dışında bir çekiş kaybı da turboda olağan dışı bir durum olduğunu destekler. Aracınız garanti kapsamındaydı yanılmıyorsam ve başka bir servise gitmenizde fayda görmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2014, 11:09:36 »
aracımın garantisi bitti. ancak motor bloğu, vakum pompası ve turbosu 2 gün önce değişti. yağ eksilttiği için hani şu kronik sorun varya... acaba yeni değişen parçanın garantisi varmı dır? var ise illaki yetkili servise mi gitmem gerek? burada başka yetkili servis yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2014, 11:10:47 »
Yeni takılanlarında parça garantisi olması lazım gösterin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2014, 11:18:37 »
aracımın garantisi bitti. ancak motor bloğu, vakum pompası ve turbosu 2 gün önce değişti. yağ eksilttiği için hani şu kronik sorun varya... acaba yeni değişen parçanın garantisi varmı dır? var ise illaki yetkili servise mi gitmem gerek? burada başka yetkili servis yok

Kesinlikle garantisi vardır. Siz o parçaya bir ücret ödediniz ve memnun değilsiniz. Şayet parçayı takan servisin, turboda sorun gerçekten var ise bunu kabul etmesi gerekir. Sesten ve çekişten rahatsız olduğunuzu, çekişinin eskisinden kötü olduğunu belirtin. Şayet sese normal derşer ise dizel bir corolla ya da auris in çalıştırılarak kıyas yapılmasını çalışanlara sormanızı ve ısrarcı olmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2014, 11:19:33 »
merhaba arkadaşlar;
dün arabamın motor bloğu, turbosu ve vakum pompası değişti, değişimden sonra arabamda bariz güç ve tork kaybı oluştu, sıfır takılan turboda yüksek seviyede ıslık sesi geliyor, sebebi sizce ne olabilir. servise götürdüm; üzerlerinden atmak için normal dediler ama kendi aralarında konuşmalarından anormal birşeyler olduğunu anladım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. sizin torbodan da ıslık sesi geliyormu?

Berkant bey geçmiş olsun diyeceğim ama görüyorum ki halen geçmemiş. aynı dertden muzdarip biri olarak bende 11 ağustosa gün aldım. Siz hangi il ve hangi serviste yaptırdınız sorabilirmiyi acaba? Ve abartılı bir ıslık sesi normal değil. Zaten değişimden öncede eski turboya kulağınızın aşikar olduğunu düşünerek farklılığı anında hissedeceğinizi düşüyorum.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2014, 11:32:56 »
denizli de ikamet etmekteyim burada bir tane yetkili servis var (yarımca otomotiv). ayrıca ben turboya ücret ödemedim, tsb ye istinaden garantiden değişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2014, 11:34:49 »
denizli de ikamet etmekteyim burada bir tane yetkili servis var (yarımca otomotiv). ayrıca ben turboya ücret ödemedim, tsb ye istinaden garantiden değişti

Ücret ödememeniz önemli değil garantiden değişen parçanın arızalı çıkması durumunda da yine değiştirmeleri gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2014, 11:36:39 »

Ücret ödemeseniz bile çalışmayan bir parçayı ya da sorunlu bir parçayı tsb olsun iyi niyet garantisi bile olsun aracınıza takmamaları gerekir. Yenisini talep ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2014, 11:39:58 »

İster parayla değiştirin ister garantiden değiştirin hatalı yada arızalı parça takma hakkını servise vermez. Hatalı olduğuna eminseniz ki eminsiniz ISRARINIZDA geri adım atmamanızı öneririm. Garantiden parça değişiminde arızalı parça takma yetki ve hakkı yok. !!!
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2014, 11:43:52 »
arkadaşımın aurisi var aynı motor, onun torbosun da ses yok, götürdüm servise gösterdim, baktılar ve ondada var ama çok çok az dediler. o araba 27000 km de oysa benim torboyu sıfır taktılar. biz yapacağımızı yaptık tekrar değiştiremeyiz bazı şeyler bizim elimizde değil dediler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2014, 11:45:50
parçanın arızalı olduğunu kabul etmiyorlar. motorun rodaj dönemi bitsin (1000 km. diye yazmışlar yağ kartına) izmir de ki yetkili servise götürmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2014, 11:46:12 »
arkadaşımın aurisi var aynı motor, onun torbosun da ses yok, götürdüm servise gösterdim, baktılar ve ondada var ama çok çok az dediler. o araba 27000 km de oysa benim torboyu sıfır taktılar. biz yapacağımızı yaptık tekrar değiştiremeyiz bazı şeyler bizim elimizde değil dediler.

Eğer bir sorun varsa çözmeleri lazım, böyle bir mantık olur mu? bir kere yaptık artık şansınıza, daha üst mercilere başvuru yapın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 10, 2014, 11:48:55 »

Toyota İletişim Merkezi

0212 354 0 354

Bu numaraya olanları bi anlatın derim Berkant bey

Tam da yeri gelmişken birde MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDEN BAHSEDİYOLAR  !!!

http://www.toyota.com.tr/about/news_and_events/musteri-memnuniyeti.tmex
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2014, 13:31:39 »

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2014, 11:45:50
parçanın arızalı olduğunu kabul etmiyorlar. motorun rodaj dönemi bitsin (1000 km. diye yazmışlar yağ kartına) izmir de ki yetkili servise götürmeyi düşünüyorum.

Berkant Bey, direkt olarak servis müdürü kimse onunla muhatap olun ve derdinizi lisanımünasip bir şekilde anlatın. Sorunu çözebileceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 10, 2014, 23:51:15 »
servise cırlayın.çünkü ıslık sesi normal değil turbo sorunlu görünüyor peşini bırakmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2014, 11:06:04 »
Berkant bey, yaptığınız görüşmeleri ve sonuçlarını merakla bekliyoruz. Umarım hallolmuştur. :saygi:
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2014, 16:28:27 »
henüz bir sonuç alamadım. şimdilik rodaj dönemi bitinceye (1000km.) kadar tekrar girişimde bulunmayı düşünmüyorum. rodaj dönemi bittikten sonra yağ değişimine gideceğim servise ve tekrar dile getireceğim. sonuçta sorunun parça takıldığından beri devam ettiğini biliyorlar, hala turbodaki ses'e ve güç kaybına normal diyecek olurlarsa, başka bir yetkili servise (izmir e) götürüp orada yaptırmayı düşünüyorum. ve bu işlem sonucunda servisten belgelerimi alıp toyota genel merkeze buradaki serviste çalışan ustaların bilgilerinin olmadığı veya yetersiz olduğu nu, onların yüzünden burada yetkili servis olmasına rağmen, kendi ilimden 250 km. uzakta ki servise yaptırmak zorunda kaldığımı beyan edeceğim. ilgili kişilere gerekli işlemi yapacaklarından eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2014, 16:40:58 »
ya servisi birbirine bir katsanız zaten sorun çözülür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2014, 20:08:50 »
dün servise tekrar gittim, carbon clean yapalım bir de dediler ve yaptılar, hiç bir değişiklik yok ve en önemlisi turbodan gelen ses le bir yerlerde sorun olduğunu benim bilmem.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 20:12:57
arabanın eski durumunu bilmesem demekki 1,4 dizel bu kadar gidiyormuş deyip konuyu uzatmazdım bile belkide ,