Gönderen Konu: yokmu bu sorunla karsilasan daha oncede yazdim 2011 avensis bagajkismndan tkirti  (Okunma sayısı 2697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Arkadaslar daha oncede yazdim ama cevap alamadim aracim 2011 avensis elegant extra bagaj kismindan tikirti gicirti geliyor servis cogu avensiste var dedi bu sorun canimi epey skti yokmu basina gelen yardim ederseniz sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Merhaba benim aracımda 2011 model Avensis Elegant Extra sedan olanından, elhamdulillah bu şekilde bir tıkırtı sesi duymuyorum.

Bagajın içinden, yedek lastik haznesinde falan boşta kalmış bir malzeme olabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Servisteki arka taraf tozlandigi icin tikirti yapar dedi temizlenmesi lazim dedi tozunda ses yapacagi sacma geldi kendi yontemlerimle panzotun arasini acip hava tuttum sungerle yalitim yaptim slikon sprey siktim sorun hala duzelmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Benim mesaj uçmuş sanırım:)
Benim araçtada tıkırtı yok.Tozdan olacağını sanmam.Ama tampon arasına çamur vs girip tıkırdıyorda olabilir.
Kolay gelsin.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Bagajı boşaltınca da geliyor mu o ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Dediginiz herseyivdenedim nafile sesi kesemedim cok takintiliyim bu konuda baskasivolsa umursamaz ama bindigimiz arabada sahin dogan degil ki gelsin ne olacak diyelim  3 yasindaki araba sonucta araci ekspertize goturdugumde bagaji kontrol ettiklerinde bagaj kapagini kontrol ettiklerinden sonra gelmeye basladi bu ses sol arka panzotun oradan geliypr gibi incedn bi tikirti araba yurgudukce esniyomus gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Dediginiz herseyivdenedim nafile sesi kesemedim cok takintiliyim bu konuda baskasivolsa umursamaz ama bindigimiz arabada sahin dogan degil ki gelsin ne olacak diyelim  3 yasindaki araba sonucta araci ekspertize goturdugumde bagaji kontrol ettiklerinde bagaj kapagini kontrol ettiklerinden sonra gelmeye basladi bu ses sol arka panzotun oradan geliypr gibi incedn bi tikirti araba yurgudukce esniyomus gibi
Amortisör üst takozu olabilir mi acaba? Mesela bozuk yolda şiddetleniyor mu ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bizim arka koltuklar yatıyormu bilmiyorum. Eski aracımda yatıyordu, bir kol vardı çekince mandalı bırakıyordu, geçirmeden taktığımda bu tipte bir tıkırtı sesi geliyordu bende aramadık yer bırakmamıştım. Arka koltuklarda yada bu arada inip kalkan kolluk gibi bişi var oraya bir bakın belki oradandır.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Yakıt deposuna bişey kaçmış olabilirmi yada yada depo kemeri çözülmüş yada vidası gevşemiş? Döşemeyle şase arasına metal bişeyde kaçmış olabilir.Aklıma gelenler bunlar bagaj da gözle görünen bişey yoksa  :blink:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Furkan bey geçen sene aynı şeyi bende yaşadım. O ses arka koltukları  yatırıp baktığınızda koltukların kapandığı zaman geçtiği (ne denir bilmiyorum)  sağda ve solda birer tane kaporta ile bütünleşik demir çıkıntı var. Bunlar neden bilmiyorum esniyor. Zar zor oradan geldiğini tespit ettim servise götürdüm 3 saat o anlayışı kıt adamlara test ederek anlattım sonunda ikna oldular ve usta oraya çekiçle birkaç defa vurdu, tekrar denedik olmadı kesildi ses. Bence kesin budur.  Adamlar hep bagajda yada alt kısımda tas vardır diye sallıyor ama siz dediğim yeri mutlaka kontrol ettirin. Para almıyorlar bu tarz şeylere zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
bende hiç duymadım çok bozuk yola girdiğim halde.

bagaj halısı altındaki bijon ya da çekme anahtarı ses yapıyor olabilir koltukları yatırdıysanız tam kilitlenmemiş olabilir başka da aklıma bir şey gelmiyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Murat bey allah ragzi olsun sizden galiba sesi kestim dediginizi yaptim.koltuklari yatirdim iki tane cikinti demir varsagda solda ikisinede bibkac defa vurdum teste ciktim ses duyamadim.birde arka koltukda oturup deniycem buyuk ihtimal ses kesildi o denirden gelnesi cok sacma  insallah bidaha duymam o lanet sesi :) cok tesekkur ederim servisteki de bana dedi bagaji ko*mple sokucez temizliycez halbuki alakasi yokmus :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat bey allah ragzi olsun sizden galiba sesi kestim dediginizi yaptim.koltuklari yatirdim iki tane cikinti demir varsagda solda ikisinede bibkac defa vurdum teste ciktim ses duyamadim.birde arka koltukda oturup deniycem buyuk ihtimal ses kesildi o denirden gelnesi cok sacma  insallah bidaha duymam o lanet sesi :) cok tesekkur ederim servisteki de bana dedi bagaji ko*mple sokucez temizliycez halbuki alakasi yokmus :)

Geçmiş olsun :) İki Muratta aynı şeyden bahsetmiş ben ilk bahsedenim üstüme aldım :) Allah cümlemizden razı olsun  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Vurdugum demiri biraz yiprattim ama olsun ses kesildi ya o bana yeter :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Eski yntem demekki avensiste de çzüm oluyor. 2 tane patlatınca adam oluyor  :rofl:
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Daha oncede bahsettigim bu tikirti sesi yine gelmeye basladi murat guner bey in dediklerini yaptim ses kesilmis gibiydi bozuk yolda yine ses geliyor panzot bolgesinden tikurti sesi nasil kesicem bu sesi psikolojimi bozdu bu ses :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Daha oncede bahsettigim bu tikirti sesi yine gelmeye basladi murat guner bey in dediklerini yaptim ses kesilmis gibiydi bozuk yolda yine ses geliyor panzot bolgesinden tikurti sesi nasil kesicem bu sesi psikolojimi bozdu bu ses :(

Servisten birileri ile test sürüşüne çıkın, mümkünse arkada otursun bu arada kulağı orada olsun bu şekilde kesin tespit yapılabilir belki.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun.
Ses metalik mi, plastik tarzı mı? Bagajdan mı, çamurluk dolaylarından mı? Arka koltuklar yatıkken bagajdan geliyor mu?
Bagajı, uygun bir yerde, hiçbir şeyi gözden kaçırmadan boşaltmak ve denemek lazım. Sonra, bagaj kilidinin ve arka koltuk bağlantıları, hoparlörler ve bagajda bulunan dışa doğru tek yönlü flaplı havalandırmaya(bagajın rahat kapanmasını sağlayan) bakılması lazım. Davlumbaz içine taş bile girmiş olabilir bir ihtimalle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Suanda memleketteyim istanbulda servise goturdum teste ciktik kaportacida bindi arabaya bana arka taraf tozlandigi icin tikirti yapar dedi  araba genis oldugu icin esniyor dedi cogu avensisde oldugunu soyledi temizleriz fakat daha sonra tozlaninca yine ses gelir dedi bana sacma geldi tozun ses yapacagi ve bir muttet sonra ses yine gelir dedigi icin yaptirmadim buraa murat guner bey in dedigini yaptim.koltugu yatirdim sagda solda iki adet demir cikinti var ikisinede biraz vurdum ses kesilmis gibiydi veya arkaya oturmadigim icin duyamadim bugun araci abime verdim arkaya oturdum bozuk yolda baya bi tikirtama sesi geliyor duz asfaltta okaar ses yok o demirlere vurmadan once arac kimildasa bile geliyordu o ses bu demirlerden geliyor bana kalirsa yagladim sprey sktim yine nafile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Suanda memleketteyim istanbulda servise goturdum teste ciktik kaportacida bindi arabaya bana arka taraf tozlandigi icin tikirti yapar dedi  araba genis oldugu icin esniyor dedi cogu avensisde oldugunu soyledi temizleriz fakat daha sonra tozlaninca yine ses gelir dedi bana sacma geldi tozun ses yapacagi ve bir muttet sonra ses yine gelir dedigi icin yaptirmadim buraa murat guner bey in dedigini yaptim.koltugu yatirdim sagda solda iki adet demir cikinti var ikisinede biraz vurdum ses kesilmis gibiydi veya arkaya oturmadigim icin duyamadim bugun araci abime verdim arkaya oturdum bozuk yolda baya bi tikirtama sesi geliyor duz asfaltta okaar ses yok o demirlere vurmadan once arac kimildasa bile geliyordu o ses bu demirlerden geliyor bana kalirsa yagladim sprey sktim yine nafile

Bu test esnasında bagaj boş muydu? stepne dahil her şeyi çıkarmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.