Merhaba forumzade arkadaşlar.
Bir kaç hafta önce yurt dışında bulunan ablam bana kullanmam için tomtom XL navigasyon cihazı getirdi.Cihazı açmak istediğimde açılış ekranı takılıp kalıyor. Bende tomtom servisini aradım sonunu izah ilettim güncelleme yapılması gerektiği söylediler ki güncelleme işlemini telefondan beraberce yapmamıza rağmen aynı sorun devam etmekte. Bu konuda bana yardım edebilecek arkadaş var mı acaba ? Zira cihaz torbanın içinde atıl durumda duruyor.
Cihazınızda SDCARD kullanıyormusunuz? Cihazınızı hiç bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile tomtom cihazları pek sık arızaya geçmezler. Eğer SDCARD kullanıyorsanız cihazınızdan çıkartın ve birde o şekilde açılış yapmasına bakın. RESETleme düğmesi varsa birde onu deneyin.
Cihazda sd kart yuvası yok. Resetleme işlemi ise açma kapama düğmesine 10 saniye basılı tutarak yapılıyor. Zaten ilk ekran görüntüsü geldiğinde donduğu için mecburen resetleyerek kapata biliyorum. İlgine çok teşekkürler arkadaş.
Ve nihayet cihazımı çalıştırmayı başardım arkadaşlar. Tüm içeriği silip yeniden yükleme yaptım ve normale döndü. Şimdi ise güncel bir Türkiye haritası lazım. Tomtom kendi sitesinden 184 liraya satıyor. Acaba elinde güncel harita olan var mı ?
Bu harita paylaşımı legal bir işlem değil
Buradan yaptığımız bir çok paylaşım da legal olmasa gerek ama siz böyle düşünüyorsanız konu siline bilinir.
bunu bilgisayarınızdaki windows gibi kabul edin nasılki windows bilgisayara özelse navigasyonda içinde aynı durum geçerlidir murat bunu demek istemiş o navigasyon uzmandır yazılım farklı birşeydir
paylaşımı yasaktır yasak olan birşeyin bu sitede yayınlanmasına izin verilmez
zaten tomtoma harita yüklemekte kolay değildir her cihazın haritasına cihazın ıd numarası eklemek gerekir amatör kişinin yapacağı iş değildir
umarım ifade edebilmişimdir
kısacası internette araştrın bilen birine yaptırın buradan size hayır yok
Herhangi bir tartışmaya girme gibi bir niyetim yok. Konu siline bilir demiştim zaten. Bilmem başka bir lisanda yazmama gerek var mı ?