Gönderen Konu: lpg yakıt değerleri  (Okunma sayısı 1904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
lpg yakıt değerleri
« : Temmuz 09, 2014, 11:09:52 »
Merhaba arkadaşlar

yeni kasa corolla benzın konusunda malum biraz kastı beni lpg ye geçmeyi düşünüyorum acaba forumda lpg ye geçenler varmı varsa 1,6 motor yenı kasa lpg yakıt degerleri şehir içi ne kadardır ve hangi marka lpg taktırmışlar fiyatları ne memunlarmı  yardımcı olursanız sevınırım

Toyota Club Türkiye

lpg yakıt değerleri
« : Temmuz 09, 2014, 11:09:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg yakıt değerleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2014, 11:25:47 »
Öncelikle aşağıdaki konuyu bir incelemenizi öneririm.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2014, 11:33:40 »
Lpg ile uğraşana kadar arabayı satıp dizel bir araç alın daha iyi naçizane tavsiyem bu olur .Birincisi aracın garantisi bozulacak başka sebepten çıkan arızalar daha lpg bağlanacak servis tarafından bir süre sonra araçta anormallikler başlayacak .Arabadan soğuyacaksınız satmak isteyeceksiniz harcadııgnız paranız ve vaktinizde cabası
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2014, 11:35:31 »
Lpg ile uğraşana kadar arabayı satıp dizel bir araç alın daha iyi naçizane tavsiyem bu olur .Birincisi aracın garantisi bozulacak başka sebepten çıkan arızalar daha lpg bağlanacak servis tarafından bir süre sonra araçta anormallikler başlayacak .Arabadan soğuyacaksınız satmak isteyeceksiniz harcadııgnız paranız ve vaktinizde cabası

Şimdi dizele geçmeye kalksa parasal olarak büyük zarar eder.  :( Lpg düşünülüyorsa daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2014, 12:45:50 »
Merhaba arkadaşlar

yeni kasa corolla benzın konusunda malum biraz kastı beni lpg ye geçmeyi düşünüyorum acaba forumda lpg ye geçenler varmı varsa 1,6 motor yenı kasa lpg yakıt degerleri şehir içi ne kadardır ve hangi marka lpg taktırmışlar fiyatları ne memunlarmı  yardımcı olursanız sevınırım

Merhaba, 2013 avensis sahibiyim. 2 aya yakın süredir Lpg ile kullaniyorum aracı.  Taktirdığım kit brc my11. Çok memnunum. Sehir içi maksimum 100 km'de 9-10 lt, şehirler arası 7 lt lpg tüketiyor Avensis. Sizin aracınızda bu değerler aradaki ağırlık farkı nedeniyle daha az olacaktır.  (Tahminen 8-9, 6-7 şeklinde.) Şu durumda yaklaşık % 35-40 kâr etmiş olursunuz benzine göre.  Nerdeyse dizel bir C sınifı araç kadar yakar arabaniz.
Benim araçtaki kitin maliyeti 1600-1700 +ruhsata işletme maliyetidir. Ayni kiti toyota yetkili servisi Garantiyi bozmadan 2600-2700 tl civarina takiyor burada(Adana) .Garanti bozulmasın derseniz düşünülebilir. Ben bunun yerine BRC firmasının anlaşmalı olduğu HDI sigirtadan motor garantisi yaptirdim. 3 yil için 190 tl. Aracınizdaki valvematic motor piyasada honda'nin vtec motoruyla birlikte lpg dönüşümüne en uygun motor. İçiniz rahat olsun.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2014, 14:12:56 »
Bahadır Bey çok teşekkür ederim aradığım cevap olmuş çok çok saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2014, 14:37:34 »
Bahadır Bey çok teşekkür ederim aradığım cevap olmuş çok çok saolun
Bir şey değil hocam, kolay gelsin, benzinli arabaya binmek zor iş :(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2014, 14:39:14 »
Şu devirde "LPG mi, benzin mi ?" hesabı yapmak bence anlamsız. Benzinli araca binmenin "ayrıcalık" olduğunu söyleyenlere ve belirtenlermeye çalışanlara şaşıyorum.

Aracı aldığımdan beri ZAVOLI kit var, önceki sahibi taktırmış. Benzin kullanımında veya LPG kullanımında fark hissetmiyorum.
LPG kiti kadar montajı yapan da önemli diye boşuna demiyorlar. Zaten VVT-I ve VALVEMATIC'ler bu konuda oldukça başarılı.

Aracım A/T şanzıman olduğu için şehir içi LPG'de 11.5 yakıyor, benzinde 10.5 LT yaksın.
LPG'de 2.80'den 32.2 TL, benzinde 5.15'ten 54,75 TL yakıyor. Araca ne kadar az binsek de, fark açık bence. Garanti falan düşünmeyin, işin uzmanı bir yerde dönüşüm yaptırdığınız zaman başınız ağrımaz.

Uzun yolda 19 kuruş yakmanın keyfini yakalarsınız.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2014, 14:45:23 »
Şu devirde "LPG mi, benzin mi ?" hesabı yapmak bence anlamsız. Benzinli araca binmenin "ayrıcalık" olduğunu söyleyenlere ve belirtenlermeye çalışanlara şaşıyorum.

Aracı aldığımdan beri ZAVOLI kit var, önceki sahibi taktırmış. Benzin kullanımında veya LPG kullanımında fark hissetmiyorum.
LPG kiti kadar montajı yapan da önemli diye boşuna demiyorlar. Zaten VVT-I ve VALVEMATIC'ler bu konuda oldukça başarılı.

Aracım A/T şanzıman olduğu için şehir içi LPG'de 11.5 yakıyor, benzinde 10.5 LT yaksın.
LPG'de 2.80'den 32.2 TL, benzinde 5.15'ten 54,75 TL yakıyor. Araca ne kadar az binsek de, fark açık bence. Garanti falan düşünmeyin, işin uzmanı bir yerde dönüşüm yaptırdığınız zaman başınız ağrımaz.

Uzun yolda 19 kuruş yakmanın keyfini yakalarsınız.

Yaptığın hesap doğru ancak, ileride aracın elden çıkarılma süresi ve yapılan km gibi unsurlar dikkate alındığında  ilk başta avantajlı gibi görünen Lpg'nin avantajı kaybolabiliyor. İyi tartmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2014, 14:57:32 »
Yaptığın hesap doğru ancak, ileride aracın elden çıkarılma süresi ve yapılan km gibi unsurlar dikkate alındığında  ilk başta avantajlı gibi görünen Lpg'nin avantajı kaybolabiliyor. İyi tartmak lazım.
Elden çıkartmada daha kolaylık oluyor AYTAÇ abi, kişiden kişiye göre değişir.
Ben kite para vermedim, o yüzden karım var.

Fakat benim gibi yıllık 7-8.000 KM şehir içi KM'yi rahat yapacak birisi için (3 ayda 4.700 KM yaptım, 2550 KM'si şehir içi) kesinlikle ederim.

Benzinde şehir içi KM'de 0.54 kuruş yakarken, LPG'de 0.32 kuruş yakıyorum.
Eğer benzinde kullanmam gerekseydi 0,54 x 2.550 = 1.215,00 TL
LPG'de kullanıyorum ve sonuç; 720.00 TL

2.550 KM'de kar; 495,00 TL

Yıllık ortalama kar; 2.000,00 TL. Varsın 15 gün geç satayım veya 3 yılda bir(zor bir ihtimal) bana subap sorunu açsın.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2014, 15:00:15 »
Kite para vermediysen evet maça 1-0 önde başlıyorsun. Benim anlatmak istediğim özellikle sıfır araç için düşünenler ve 2-3 yılda bu aracı değiştirecek olanlar. Yapmış olduğum bir tablo vardı baktın mı hiç? ilginç sonuçlar çıkabiliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2014, 15:10:46 »
Kite para vermediysen evet maça 1-0 önde başlıyorsun. Benim anlatmak istediğim özellikle sıfır araç için düşünenler ve 2-3 yılda bu aracı değiştirecek olaşu ar. Yapmış olduğum bir tablo vardı baktın mı hiç? ilginç sonuçlar çıkabiliyor ;)
Aytaç bey haklısıniz, kısa vadede anlamsız lpg dönüşümü.  Zaten 2000 tl olan kit masrafını çıkarmak için en az 17-18 bin km yol yapmak lazim. Lpg taktirdiysaniz eğer, o arabaya şöyle ağiz tadiyla 4-5 sene veya 100000 km binmek lazım ağız tadıyla. Benim avensis 5. Aracım son 7 yilda. Diğer bütün araclarim lpg'li idi. Sadece avensis ve önceki corolla'ma ben taktirdim lpg. Ama bütün araçlarimı üstundeki kit masrafını karşilayacak şekilde sattim. Binip ucuza gezmek benim kârım oldu :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.4 d4d touch mmt
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2014, 20:53:34 »
2010 model 1.33 corolla şehir içi ortalama 7-7,5 şehirler arası 6-6,2 litre yakıyor.yani şehir içi 35 kuruş yakıyor kilometrede.Sizin yakıt oranınız ve kilometre fiyatınız ne?tüplü olduğunda şehir içi ve şehirler arası kaç kuruşa düşüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '20
  • 39 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2014, 18:18:01 »
Arkadaşlar bende 2014 corolla 1,6 advance var brc marka tüp taktım yakıt değerleri şu şekilde
Şehiriçi: km'ye 27 kuruş
Şehirler arası: km'ye 20 kuruş yakıyor. Çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim
TODAY TOMORROW TOYOTA