0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg ile uğraşana kadar arabayı satıp dizel bir araç alın daha iyi naçizane tavsiyem bu olur .Birincisi aracın garantisi bozulacak başka sebepten çıkan arızalar daha lpg bağlanacak servis tarafından bir süre sonra araçta anormallikler başlayacak .Arabadan soğuyacaksınız satmak isteyeceksiniz harcadııgnız paranız ve vaktinizde cabası
Merhaba arkadaşlaryeni kasa corolla benzın konusunda malum biraz kastı beni lpg ye geçmeyi düşünüyorum acaba forumda lpg ye geçenler varmı varsa 1,6 motor yenı kasa lpg yakıt degerleri şehir içi ne kadardır ve hangi marka lpg taktırmışlar fiyatları ne memunlarmı yardımcı olursanız sevınırım
Bahadır Bey çok teşekkür ederim aradığım cevap olmuş çok çok saolun
Şu devirde "LPG mi, benzin mi ?" hesabı yapmak bence anlamsız. Benzinli araca binmenin "ayrıcalık" olduğunu söyleyenlere ve belirtenlermeye çalışanlara şaşıyorum.Aracı aldığımdan beri ZAVOLI kit var, önceki sahibi taktırmış. Benzin kullanımında veya LPG kullanımında fark hissetmiyorum. LPG kiti kadar montajı yapan da önemli diye boşuna demiyorlar. Zaten VVT-I ve VALVEMATIC'ler bu konuda oldukça başarılı.Aracım A/T şanzıman olduğu için şehir içi LPG'de 11.5 yakıyor, benzinde 10.5 LT yaksın. LPG'de 2.80'den 32.2 TL, benzinde 5.15'ten 54,75 TL yakıyor. Araca ne kadar az binsek de, fark açık bence. Garanti falan düşünmeyin, işin uzmanı bir yerde dönüşüm yaptırdığınız zaman başınız ağrımaz.Uzun yolda 19 kuruş yakmanın keyfini yakalarsınız.
Yaptığın hesap doğru ancak, ileride aracın elden çıkarılma süresi ve yapılan km gibi unsurlar dikkate alındığında ilk başta avantajlı gibi görünen Lpg'nin avantajı kaybolabiliyor. İyi tartmak lazım.
Kite para vermediysen evet maça 1-0 önde başlıyorsun. Benim anlatmak istediğim özellikle sıfır araç için düşünenler ve 2-3 yılda bu aracı değiştirecek olaşu ar. Yapmış olduğum bir tablo vardı baktın mı hiç? ilginç sonuçlar çıkabiliyor