Gönderen Konu: corolla direksiyon sorunu  (Okunma sayısı 3261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla direksiyon sorunu
« : Temmuz 08, 2014, 19:02:10 »
Selamün aleyküm arkadaşlar,
2 ay önce 2006 model corolla terra sedan d4d aracımı satın aldım. Arabaya alıştıktan sonra direksiyonla ilgili hoşuma gitmeyen birşeyler olduğunu fark ettim. Tümsekli yollarda direksiyon çekme yapıyor. Yani yoldaki engebeleri çok fazla hissettiriyor. Daha önce clio kullandım. O bu kadar hissettirmiyordu. Corolla kalitesine güvendiğim için bu bana garip geldi. Ayrıca soğuk asfalt ya da tırtıklı yollarda direksiyon vurma yapıyor. Yani sağa ya da sola (belirli bir yönü yok) ani 10-15 derecelik tepme hareketleri sergiliyor. Bu aracın yönünü değiştirmiyor ama resmen direksiyonla boğuşuyorum bahsettiğim türden yollarda. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Toyota Club Türkiye

corolla direksiyon sorunu
« : Temmuz 08, 2014, 19:02:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla direksiyon sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2014, 19:15:18 »
Ön düzende rot, rotil gibi elemanların elden geçmesi lazım gibi gözüküyor.

Ama acil dediginiz çok kötü bir durum çünkü.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2014, 19:43:25 »
Düz yollarda dediğim tepme problemi yok. Hatta hiçbirşey hissettirmiyor. Ama iyi oturmamış soğuk asfalt yollarda sağa sola tepiyor. Stabilize yollarda falan direksiyonda takırdama sesi de var. Peki ne kadar masraf ederim acaba gerçi göstermeden anlaşılmaz heralde değil mi?
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2014, 00:33:34 »
bahsettiğiniz soruna benzer sıkıntıyı 2001 corollamda yaşadım. Ustaya götürdğümde direksiyon pimine plastik kaynak yapılcak demişti. geçen sene 120 liraya yaptırmıştım sorun ortadan kalkmıştı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2014, 01:17:01 »
Once rot balans ayarona baktırın.Toyotalarda on duzen kolay kolay bozulmuyor.Arac sureklı dag tepe.cukur gezmedıyse
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2014, 18:14:58 »
Rot balans yaptırdım bakalım. Usta birşey yok ön düzende dedi. Teşekkürler arkadaşlar.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2014, 23:18:26 »
Rot balans yaptırdım bakalım. Usta birşey yok ön düzende dedi. Teşekkürler arkadaşlar.

Eğer direksiyondaa hafif bir boşluk varsa benim bahsettiğim sıkıntının olması büyük bir olasılık
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2014, 10:48:21 »
Ben COROLLA'nın direksiyonu kadar rahat, bir o kadar da konforsuz(nasıl cümleyse artık !) direksiyon görmedim.

Dediğiniz sıkıntılar bende de mevcut. Parke taşlı yollarda rampa aşağı seyir halindeyken direksiyonda tıkırdamalar mevcut.

Bizim kasalar dahil, zaman zaman üst kasa COROLLA'larda bile duyduğumuz 2-3 tane kronik sorundan bir tanesi. Önceden bildiğim için garip gelmiyor da, sebebin kaynağı ne ? İşte onu kimse çözebilmiş değil.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2014, 10:53:13 »
Ben COROLLA'nın direksiyonu kadar rahat, bir o kadar da konforsuz(nasıl cümleyse artık !) direksiyon görmedim.

Dediğiniz sıkıntılar bende de mevcut. Parke taşlı yollarda rampa aşağı seyir halindeyken direksiyonda tıkırdamalar mevcut.

Bizim kasalar dahil, zaman zaman üst kasa COROLLA'larda bile duyduğumuz 2-3 tane kronik sorundan bir tanesi. Önceden bildiğim için garip gelmiyor da, sebebin kaynağı ne ? İşte onu kimse çözebilmiş değil.

Parke yollarda gelen sesler diğer marka araçların çoğunda da var zaten Yüksel. Diğer forumlara bakarsan Vw, ford,renault aklıma ilk gelennler. Bu direksiyon tekniği ile ilgili genel bir sorun gibime geliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2014, 11:08:25 »
Parke yollarda gelen sesler diğer marka araçların çoğunda da var zaten Yüksel. Diğer forumlara bakarsan Vw, ford,renault aklıma ilk gelennler. Bu direksiyon tekniği ile ilgili genel bir sorun gibime geliyor.
Abi, ticari CONNECT'te bile ayı yolda o tıkırtıyı ve çıkan sesleri duymadım. O yüzden garip geliyor.

Pazartesi günü ön takım kontrolü yaptıracağım zaten, şüphelendiğim bazı yerler var. Belki tıkırtının büyüklüğü, ön takımla alakalıdır.
Gelişmeleri paylaşırım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2014, 11:11:37 »
Abi, ticari CONNECT'te bile ayı yolda o tıkırtıyı ve çıkan sesleri duymadım. O yüzden garip geliyor.

Pazartesi günü ön takım kontrolü yaptıracağım zaten, şüphelendiğim bazı yerler var. Belki tıkırtının büyüklüğü, ön takımla alakalıdır.
Gelişmeleri paylaşırım.

Evet, ön takım kontrolü yaptırmanda fayda var. Zaten baktırmadığın bir orası kaldı her halde. :) Senin aracı satarsan haberim olsun Yüksel sıfırladın aracı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2014, 11:59:45 »
Evet, ön takım kontrolü yaptırmanda fayda var. Zaten baktırmadığın bir orası kaldı her halde. :) Senin aracı satarsan haberim olsun Yüksel sıfırladın aracı.
Evet, artık küçük şeyler kaldı abi.  :) Büyük, kafa kurcalayan sorunların hepsini titizlikle hallettik çok şükür.

Abi, daha önce de dedim ya; bu aracın maddi karşılığı yok. O kadar emekten sonra,  gönlümde Rolls Royce muamelesine görüyor.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2014, 14:18:15 »
:rofl: yüksel ışık.
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2014, 14:36:25 »
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2014, 01:13:49 »
Eğer direksiyondaa hafif bir boşluk varsa benim bahsettiğim sıkıntının olması büyük bir olasılık

Evet hafif bir boşluk da var dediğiniz gibi.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 01:17:48

Arabayı gösterdiğim usta bu kasada bu sorunun olduğunu, kafama takmama hiç gerek olmadığını falan söyledi. Ama pek tatmin olmadım. Mutlaka çözümü vardır böyle bir sorun varsa. Hem aynı kasa aynı model bir sürü araç var ve hepsinde böyle bir problem yok.
Yüksel Bey, bu sorunu çözdüğünüz zaman paylaşırsanız harika olur.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2014, 02:55:43 »

Arabayı gösterdiğim usta bu kasada bu sorunun olduğunu, kafama takmama hiç gerek olmadığını falan söyledi. Ama pek tatmin olmadım. Mutlaka çözümü vardır böyle bir sorun varsa. Hem aynı kasa aynı model bir sürü araç var ve hepsinde böyle bir problem yok.
Yüksel Bey, bu sorunu çözdüğünüz zaman paylaşırsanız harika olur.
Ali Bey, ilk etapta masrafsız olarak yapabileceğiniz şey okuduğum kadarıyla direksiyon milinin civatalarını sıktırmak.
Sonrasında yine geçmezse tornalık bir işlem oluyormuş fakat ilk önce teşhis koymak gerek.

Benim tıkırtılar da kaliper pimlerinden geliyormuş. Direksiyondan şüphelenmiştim.
Neyse ki kaliper pimlerini yağlayınca geçti.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2014, 03:49:41 »
E12 kasalarda direksiyon direksiyon kutusu problemli diyorlar ama bizdede var e12 ben hiç daha hissetmedim ya bizde öyle bişey yok yada ben müziğin sesini çok açiyorum  :D ki bizim semte her yer kasis tümsek çok sert girdigimde oluyo çok nazik davrandigimda  ama şu bir gerçek  direksiyon  yeteri kadar sertleşmiyor hizlaninca çok hafif kaliyor bu  bir problem bana kalirsa  ve 2006 model meganin direksiyonu bile daha rahat geliyor çevirmesi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2014, 09:50:38 »

Benim aracımda da hafif bir boşluk ve uzun yolda çukurlara girdiğimde araçta hafif sapma oluyordu. Hatta stabil yollarda direksiyon aşırı titreme yapıyordu. Ustama danıştığımda birşey olmaz ama çukura girdiğinde sağa sola kaçar dedi. O vakit maddi sıkıntım oşduğu için ve zamanım olmadığı için hiç elletmedim O şekilde yaklaşık 2yıl kullandım bir sorun yaşamadım. En son başka arızalarda çıkınca(motor arızası) ustama onuda aradan çıkart dedim. Ve 2yıl çile çektiğimi fark ettim daha önce yaptırmadığıma pişman oldum.