Gönderen Konu: Airbag Işığı ?  (Okunma sayısı 5976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Airbag Işığı ?
« : Ekim 22, 2008, 08:59:00 »
merhaba arkadaşlar
benim aklıma takılan bir mevzu var. bende 2001 corolla var terra 1.4 .
satın aldığım beyefendi arabayı çalıştırırken dikkat etmen gerekn önemli bir ayrıntı var dedi o da kontağı açığ marşa basmadan biraz bekle airbag lambası sonsun sonra aracı çalıştır dedi. bende tamam iyi dedim ve oylede yapııyorum. geçen aracı çık kısa bir mesafe iilerletceğim için kontağı çevirdim marşa basdım baktım ki airbag ışığı arac çalıştıktan belli bir sure sonra yani normal suresinde sondu . acaba diyorum benim kontağı çevirmeden o ışığın sonmesini beklemem gereksiz mi???

toyota coralla 1.4 terra ac

Toyota Club Türkiye

Airbag Işığı ?
« : Ekim 22, 2008, 08:59:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
Ynt: Airbag Işığı ?
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2008, 10:45:00 »
otomobili satın aldığınız kişi airbag lambasının yanmasını dizellerdeki kızdırma lambasının yanması mantığıyla karıştırmış anlaşılan.

elektronik sisteme sahip otomobillerde çalıştırma sırasında sistemde herhangi bir arıza olup olmadığının tespiti için sistem komple check ediliyor. yani çalıştırmak için airbag lambasının sönmesini beklememenin otomobilin sağlığı için olumsuz bir hali yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2008, 10:49:48 »
arkadaşım airbagı tanıması lazım bencede hiç duymadınızmı kazalarda airbag patlamadı diye bi olay oluyo bazen  buda oonun nedenlerindne biri gibi geliyo bana  airbag araç için önemli birşey bence çalıştırıken bencede dikkat et derim ....
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2008, 11:15:43 »
dogru diyorusnuz ama araç çalıştıktan sonra hemen sonmuyorki bana gore otomatik olarak kendini hazırlıyor tabiki tahmini konuşuoyrum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2008, 11:18:21 »
arkadaşım airbagı tanıması lazım bencede hiç duymadınızmı kazalarda airbag patlamadı diye bi olay oluyo bazen  buda oonun nedenlerindne biri gibi geliyo bana  airbag araç için önemli birşey bence çalıştırıken bencede dikkat et derim ....

otomobilin airbagi açılmadı diye duyulan şeyler tamamen kazanın oluş şekliyle otomobilin darbeyi aldığı yerle alakalı.

otomobilin airbagi;

otomobil çalışıyorsa,
gösterge panelinde airbag ikazı yanmıyorsa,
yolcu airbaginin iptali yapılabilen otomobillerde airbag iptal edilmiş değilse,
koltuklarında algılama sensörü olan otomobillerde yolcu kısmında oturan bir yolcu var ise

airbagin açılmaması tamamen darbenin alındığı yere bağlıdır.
bu şartlar sağlandıkca airbagin açılmaması mümkün değil.

neyse konu dağılmasın. mikdat kardeş bence airbag ışığının sönmesini beklemene gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 12:03:48 »
eyvallah türker bey
sabahları işe giderken 5 saniye daha geç gideblirim  :D (lambanın sonmesini bekliyordum )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2008, 13:33:41 »
 beklemek gereksiz. Türker beyin de söylediği gibi sistem kendini check ediyo. Bu abs sisteminde de böyle. Beklemeye hiç gerek yok. Yalnız konrağı açıp 2-3 sn. beklemek de fayda var. çünkü bagaj deposundaki elektronik yakıt pompası kontağı açınca açılıyo ve yakıt borularına yakıt gönderiyo. zaten çok sessiz bi yerde kontağı açtığınızda bu sesi duyarsınız.
 bu sebepden beklemeniz kısmen faydalı olacaktır, ama airbag için beklemeye hiç gerek yok...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2008, 14:08:19 »
Benzinli otomobillerin bazılarında sarı nokta şeklinde ya da "serv" yazan ışığın genelde sönmesinin beklenmesi istenir. Bu ışıkla beraber bazı araçlarda hava yastığı ışığı da sönüyor aynı anda. Aslında beklemeniz gereksiz değil, çünkü bu ışıkla beraber (ışığın yanma süresi boyunca) araçta motor çalışmadan önce bazı elektronik aygıtların hazırlanması söz konusu. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2008, 17:10:56 »
ben airbag in sonmesini bekliyorum kızdırma rolesi uyarı ışıgı  olmadı için o ısık zaten bi 5 sn yanık kalıyor ki yeterli bir sure

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2008, 18:48:04 »
Bende abs ışığının sönmesini bekliyordum.demekki herkesin beklediği birşeyler varmış.ergün kardeşin dediği gibi iki üç saniye beklemek lazımmış en azından motor yeterli hava ve benzini alıyormuş o zamanda,doğru yada yanlış en azından ben öyle biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2008, 10:19:07 »
çok önemli bir işim varsa beklemiyorum ama elimden geldiğince beklemenin faydası var zararı yok.

*airbag açılması için darbenin airbag sensörlerine belirli açılar içerisinde gelmesi gerekir.ortalama önden 45 dereceye kadar gelen darbelerde airbag görevini yapar.açı olayı yan darbeler içinde geçerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2008, 20:41:49 »
beklemek gereksiz. Türker beyin de söylediği gibi sistem kendini check ediyo. Bu abs sisteminde de böyle. Beklemeye hiç gerek yok. Yalnız konrağı açıp 2-3 sn. beklemek de fayda var. çünkü bagaj deposundaki elektronik yakıt pompası kontağı açınca açılıyo ve yakıt borularına yakıt gönderiyo. zaten çok sessiz bi yerde kontağı açtığınızda bu sesi duyarsınız.
 bu sebepden beklemeniz kısmen faydalı olacaktır, ama airbag için beklemeye hiç gerek yok...
Ergün beye katılıyorum benim aracımda airbag olmamasına rağmen yakıtın motora gitmesi için 2-3 sn bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 17, 2010, 01:15:36 »
Bu konu hayli eskiymiş ama yeni farkettim.Ben de airbag ışığının sönmesini bekliyordum ama demek ki beklemeye de gerek yokmuş...
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Airbag adeti.
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2014, 18:00:37 »
Arkadaşlar ikinci el almış olduğum 2012 model 1.33 fun multidrive s aracımın internetten bulduğum e broşüre göre 4 adet hava yastığı olması gerekiyor. Ama koltuklarda air bag gibi bir ibare göremedim. Daha önce kullandığım araçların koltuklarında airbag etiketi vardı. Acaba benim aracım da sadece sürücü ve yolcu airbag mi mevcut.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2014, 18:52:42 »
Mehmet bey  ön direklerde. Srs airbag yazisi varmi.
Yada uretici donanimi degistirdi.ama toyotada guvenlik her donanimda stsndart
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2014, 10:45:33 »
Mehmet bey  ön direklerde. Srs airbag yazisi varmi.
Yada uretici donanimi degistirdi.ama toyotada guvenlik her donanimda stsndart
tuncay bey ilginiz için teşekkürler. Yaptığım detaylı inceleme sonucu Koltuk üzerinde olmasa da koltuk kızagının yan tarafında srs air bag yazısı yazdıgını fark ettim :D[/size]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2014, 14:12:49 »
Toyolarda genellikle asagi yukari sirt ayari yapan yandaki kolun ustunde yaziyor.Neyse malzemeden calmamislar
2011 d4d Corolla