Gönderen Konu: Çocuk koltuğu uyum sorunu  (Okunma sayısı 2871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Çocuk koltuğu uyum sorunu
« : Temmuz 07, 2014, 12:33:37 »
Merhaba arkadaşlar,

Bir buçuk çocuğumu büyütmüş olan (Biri 7 yaşında, diğeri 3.5 yaşında) "Maxi Cosi Tobi" marka model çocuk koltuğunu yeni Verso Elegant 2014 aracımda kullanamıyorum. Koltuk halen sağlam olduğu ve en kaliteli  markalardan biri olduğu halde.

Nedenler;

1- Bu ISOFIX'li değil, yolcu kemeri ile bağlanan türden. ISOFIX kadar kolay olmasa da sağlam ve sorunsuz(du). Toyota Verso'da kemerin uzunluğu dolaştırıldığı yere yetmiyor, kısa geliyor.
2- Koltuk çok yüksekte kaldı. Adeta apartman gibi oldu. 3.5 yaş olunca kendi tırmanıp çıkmak ve kendi inmek istiyor koltuğuna haliyle, birinci sorunu çözebilirsem asansör yaptırmayı düşünüyorum   :lol:.

Önceki iki arabamdan biri 2000 Fiat Palio'ydu (2010'da sattım) Focus 2010'du (taze sattım) ve her ikisinde de bu sorunları hiç yaşamadım. Verso gibi koca bir araba aldım. Aslında aracın yüksekliği dışında ve bagajsız olarak ikisi çocuk olmak koşulu ile 7 kişi lüksü dışında pek bir koca'lığını da görmedim.

Bu ara bahsettiğim koltuk normal yolcu koltuğu (2. sıra), 3. sıra koltuklara çocuk koltuğunu sokamadım bile.

Toyota güzel, Verso güzel, Maxi Cosi güzel, Tobi güzel ama bir arada değil. Diğer model Toyota'larda durum nedir bilmiyorum.

Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim, yoksa çocuk koltuğu alırken aman dikkat  !!! derim.

Toyota Club Türkiye

Çocuk koltuğu uyum sorunu
« : Temmuz 07, 2014, 12:33:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Çocuk koltuğu uyum sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2014, 16:13:35 »
Bizde maxi cosi tobi kullaniyoruz. Onceki kasa ve yeni kasa corollada bu soylediginiz sorun yok
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2014, 23:53:47 »
Bizde maxi cosi tobi kullaniyoruz. Onceki kasa ve yeni kasa corollada bu soylediginiz sorun yok

Çok teşekkürler, önceki kasa derken önceki kasa Verso mu, önceki kasa Corolla mı? Verso'daki Easy Flat koltuk sisteminin gazabı mıdır diye düşünüyorum.

Bu akşam ISOFIX'li ama kendinden kemeri olmayan çocuk koltuğu aldım, eski çocuk koltuğumu bir online satış sitesinde satışa çıkaracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2014, 01:47:27 »
Bende ısofıxlı recaro var ama kemer nasıl yetısmıyor anlamadım.Standart olması lazım o makaranın.bır yerde yanlıslık var.Yada sızın emnıyet krmerı mekanızması arızalı.Dıger tarafta bır deneyın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2014, 08:49:42 »
Chicco tercih edin isofix olmayan modeli bile olsa 1 numara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2014, 08:59:47 »
Chicco tercih edin isofix olmayan modeli bile olsa 1 numara

Çocuk koltuğunda en iyisi Römer'dir. Denedim gördüm. :) Ayrıca Ncap tesetlerinde en çok kullanılan marka. Isofix en pratik ve en güvenli bağlama yöntemi, şaşmamak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2014, 10:28:10 »
Bende ısofıxlı recaro var ama kemer nasıl yetısmıyor anlamadım.Standart olması lazım o makaranın.bır yerde yanlıslık var.Yada sızın emnıyet krmerı mekanızması arızalı.Dıger tarafta bır deneyın

Ben de standarttır diye düşünüyordum ama bağlanış şeklini düşününce kemerle bağlanacak normal bir kişinin ihtiyaç duyacağından daha fazla kemer payı gerekiyor; Aşağıdaki linkte bağlama şekli var. Tahminen 200+ kiloluk bir kişinin ihtiyaç duyacağı kadar kemer payı gerekiyor.

MAXI-COSI Tobi mounted in Nissan Qashqai (consumer presentation)

Benim Focus'ta da sonuna kadar gelirdi kemer. Diğer tarafı denemedim, bir ara bakarım ama buna sürücü arkasındaki koltukta ihtiyacım var zaten. Kemer de normal bir şekilde çekilip sonuna kadar hep aynı yerde  istisnasız düzgün ve kati şekilde bitiyor. Arızalı olsaydı bunu yapması çok çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2014, 12:13:11 »
Cybex CBX aldım, hem ISOFIX'li, hem de yeterince alçak, hem de güvenli (en azından crash testlerinin videolarını falan görebiliyorsun). Gereğinde 3. sıra koltuğa ISOFIX yerine kemer ile bağlama olanağı da bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2014, 12:42:37 »
Cybex CBX aldım, hem ISOFIX'li, hem de yeterince alçak, hem de güvenli (en azından crash testlerinin videolarını falan görebiliyorsun). Gereğinde 3. sıra koltuğa ISOFIX yerine kemer ile bağlama olanağı da bulunuyor.

Güle güle kullansın çocuğunuz :) Böylesi daha güvenli oldu bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2014, 11:53:16 »
Güle güle kullansın çocuğunuz :) Böylesi daha güvenli oldu bence.

Teşekkürler, yalnız 3. sıra koltukta ISOFIX yok, koltuk ISOFIX olmadan da kullanılacak şekilde çubukları içeri alınabiliyor ama güvenlik zaafı oluşturur mu bilemiyorum, üreticiye soracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2014, 07:49:01 »
Merhaba arkadaşlar,

Bir buçuk çocuğumu büyütmüş olan (Biri 7 yaşında, diğeri 3.5 yaşında) "Maxi Cosi Tobi" marka model çocuk koltuğunu yeni Verso Elegant 2014 aracımda kullanamıyorum. Koltuk halen sağlam olduğu ve en kaliteli  markalardan biri olduğu halde.

Nedenler;

1- Bu ISOFIX'li değil, yolcu kemeri ile bağlanan türden. ISOFIX kadar kolay olmasa da sağlam ve sorunsuz(du). Toyota Verso'da kemerin uzunluğu dolaştırıldığı yere yetmiyor, kısa geliyor.
2- Koltuk çok yüksekte kaldı. Adeta apartman gibi oldu. 3.5 yaş olunca kendi tırmanıp çıkmak ve kendi inmek istiyor koltuğuna haliyle, birinci sorunu çözebilirsem asansör yaptırmayı düşünüyorum   :lol:.

Önceki iki arabamdan biri 2000 Fiat Palio'ydu (2010'da sattım) Focus 2010'du (taze sattım) ve her ikisinde de bu sorunları hiç yaşamadım. Verso gibi koca bir araba aldım. Aslında aracın yüksekliği dışında ve bagajsız olarak ikisi çocuk olmak koşulu ile 7 kişi lüksü dışında pek bir koca'lığını da görmedim.

Bu ara bahsettiğim koltuk normal yolcu koltuğu (2. sıra), 3. sıra koltuklara çocuk koltuğunu sokamadım bile.

Toyota güzel, Verso güzel, Maxi Cosi güzel, Tobi güzel ama bir arada değil. Diğer model Toyota'larda durum nedir bilmiyorum.

Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim, yoksa çocuk koltuğu alırken aman dikkat  !!! derim.

barış bey kızımda sizinki gibi 3,5 yaşında .bahsettiğiniz koltuğa sitesi üzerinden baktım ama ban abartılı bir yükseklik de gelmedi..çocuk kendisi rahatlıkla inip binebilr gibi geldi...benim toraman büyüynce koltuğun kemerleri yetişmemeye başladı ve kızı sıkıyor boğuyordu adeta..bende sanayiden çıkma bir emniyet kemeri aldım ,koltuğu söktüm gititm bir ayakkabıcıya emniyet kemerinden koltuğun emniyet kemerine ek yaparak uzattım emin olun orjinalden daha iyi oldu:)) şimdi istediğim kadar sıkıyor isteidğim kadar gevşetebilyorum....kız kendisi inip çıkıyor:)9 o yerini bilyor koltuk olmazsa kıyameti kopartıyor:)) gerçi benim araç corolla ama versoda yer sorunu oluyormu ?? bilemedim??