0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizde maxi cosi tobi kullaniyoruz. Onceki kasa ve yeni kasa corollada bu soylediginiz sorun yok
Chicco tercih edin isofix olmayan modeli bile olsa 1 numara
Bende ısofıxlı recaro var ama kemer nasıl yetısmıyor anlamadım.Standart olması lazım o makaranın.bır yerde yanlıslık var.Yada sızın emnıyet krmerı mekanızması arızalı.Dıger tarafta bır deneyın
Cybex CBX aldım, hem ISOFIX'li, hem de yeterince alçak, hem de güvenli (en azından crash testlerinin videolarını falan görebiliyorsun). Gereğinde 3. sıra koltuğa ISOFIX yerine kemer ile bağlama olanağı da bulunuyor.
Güle güle kullansın çocuğunuz Böylesi daha güvenli oldu bence.
Merhaba arkadaşlar,Bir buçuk çocuğumu büyütmüş olan (Biri 7 yaşında, diğeri 3.5 yaşında) "Maxi Cosi Tobi" marka model çocuk koltuğunu yeni Verso Elegant 2014 aracımda kullanamıyorum. Koltuk halen sağlam olduğu ve en kaliteli markalardan biri olduğu halde. Nedenler;1- Bu ISOFIX'li değil, yolcu kemeri ile bağlanan türden. ISOFIX kadar kolay olmasa da sağlam ve sorunsuz(du). Toyota Verso'da kemerin uzunluğu dolaştırıldığı yere yetmiyor, kısa geliyor.2- Koltuk çok yüksekte kaldı. Adeta apartman gibi oldu. 3.5 yaş olunca kendi tırmanıp çıkmak ve kendi inmek istiyor koltuğuna haliyle, birinci sorunu çözebilirsem asansör yaptırmayı düşünüyorum .Önceki iki arabamdan biri 2000 Fiat Palio'ydu (2010'da sattım) Focus 2010'du (taze sattım) ve her ikisinde de bu sorunları hiç yaşamadım. Verso gibi koca bir araba aldım. Aslında aracın yüksekliği dışında ve bagajsız olarak ikisi çocuk olmak koşulu ile 7 kişi lüksü dışında pek bir koca'lığını da görmedim.Bu ara bahsettiğim koltuk normal yolcu koltuğu (2. sıra), 3. sıra koltuklara çocuk koltuğunu sokamadım bile.Toyota güzel, Verso güzel, Maxi Cosi güzel, Tobi güzel ama bir arada değil. Diğer model Toyota'larda durum nedir bilmiyorum.Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim, yoksa çocuk koltuğu alırken aman dikkat derim.