0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxster gerçek bir porsche değil bana kalirsa ki yabancilarda söyler porschenin bütün modelleri ekstrem hangisini haric tutcaksiniz panemera yi hangi mazda ile eşit tutabilirsiniz veya subaru
Keşke dediğiniz kadar kolay olsa, bende gider hemen subaru veya mazda alırdım, mazda mps, ve impreza wrx sti ın, sıfır fiyatlarına hiç baktınızmı, e250 coupe amg paket ten daha pahalı bu araçlar.
Boxster gerçek bir Porsche değilse nasıl ekstrem olabilir ki? [emoji4]Panamera'nın da Boxster'den farkı yok. Diesel versiyonu 3.0 TDİ VW motoru kullanıyor. Bu da ekstrem veya safkan değil. Cayyanne ve Yeni Macan'da bunlardan farksız.911 Carrera, Targa gibi modelleri hariç tutarsak ekstrem Porsche yok. En azından eskilerle kıyaslarsak. 959 gerçek Porsche ise Panamera nedir sorusunu bir çoğumuz sorarız.Nissan GT-R rahatlıkla Porsche'lerle kafa tutabilir. Eksiği yok hatta fazlası var.
nissan gt-r zaten var tek , ekstrem derken sadece motora mi bakiyosunuz siz panemaranin içine bir bakin isterseniz her açidan ekstrem demek istemiştim
Peki performans? Safkan sürüş keyfi?E250 Coupe C Serisi üzerine inşa edilmiş. Bu bile almamak için bir sebep.Mercedes veya Porsche düşmanı değilim. Ama alman araçlarının yüceltilip japonların yere gömülmesi hiç doğru değil.
Olay japonu yere gömmek değil, bu forumda çoğumuz japon sempatizanıyız, ama onu eleştirmekte en doğal hakkımız.son 3 kuşak sti ı da, e serisini de tatbik etme fırsatım oldu. Performans dediğiniz oldukça ucuz bişey, eg kasa civic alıp, 12-15 bin lira harcanarak, piyasada impreza bırakmayan çok insan var. Bütün amaç bu ise eğer. Sürüş dinamiği tabiki subaru da çok daha iyi, yol tutuşu, çekiş kontrol sistemlerinin sürücüye daha az müdahale etmesi ve 4 çeker oluşu ciddi keyifli. Ama bunun yanında 240 bin lira ödemenin yanında, hyundai ayarında bir iç konsola sahip oluyorsunuz. plastik kalitesi oldukça düşük, zaman içinde çabuk yıpranan, aksesuar fakiri bir araca sahip oluyorsunuz, ve 240bin lira ciddi bir servet.Gelgelelim, o sizinle yarışamayan, c serisi üzerine inşa edilen e coupe ye, o kişi verdiği paranın yanında, derece ayarlı elektrikli koltuğundan, flamingo rengi deri koltuklarına kadar bir aksesuara sahip oluyor, camları kapalı iken, dış dünyayla bağlantısını kesen huzurlu bir yolculuğa sahip oluyor. Buna ilaveten günümüz araçlarındaki en düşük sürtünme katsayısına sahip olmasıyla beraber, yüksek süratlerde +2yüz ivmelenmesi, kendisinden oldukça güçlü olan imprezadan daha iyi. çünkü arkadan itiş ve aerodinamik olarak rakipsiz. Bununla birlikte güvenlik konusunda da fersah fersah önde. Öncelikle şu unutulmamalı ki, impreza c segmenti bir araç, e serisi ise, e segmenti , yani arada 2 segment fark var, marka prestijide söz konusu olduğunda, farklı açıdan bakmak lazım.Benim eleştirim satış fiyatına, subarunun türkiyedeki fiyatı gerçekten çok komik, 2.elde ederide düşünüldüğünde, yakın zamana kadar 2005-07 araçlar 60 bine alınabiliyordu. 7 yılda , 180bin lira değer kaybı var, buna kıyasla mercedesin araçlarına bakıldığında, kayıp çok daha düşük, nedeni ise, aracın ticari ömrünü doldurmamış olması. Subaru maalesef 4-5 yıl sonrasında ciddi bir yorgunluk içine giriyor, oldukça bakımlı araçlar mevcut ama, onlar bile çok kısa periyotlarda , çok fazla kronik sorun yaşıyorlar.
Bu yazdıklarınız kesinlikle doğru. Atına imzamı atarım. [emoji4]Subaru belki daha keyiflidir ama 240 bin bayılınca insan ister istemez biraz şatafat ister.Mercedes zaten gördüğüm en komplike otomobilleri üretiyor. Konfor var, prestij var, sorunsuzluk var, sürüş keyfi vb diye bu liste uzar tabi. [emoji4]Bu arada Japonlar birkaç marka- model hariç iç tasarım yapma özürlüsü. [emoji4]
bunun en basit örneği wv ile toyota arasinda bile görebilirsiniz iç tasarimlarina bir bakin kokpitler cok farkli
Vw'in kokpitleri daha albenili duruyor. Jetta denen kalite yoksunu hariç.Toyota yeni Corolla ile tasarımı az biraz düzeltti derken bu sefer iç kısmı batırdı.Zaten Ae101'den sonra sürekli bir gerileme var Corolla'da. Auris'e daha çok önem veriyor Toyota. Sonu Windows XP gibi olursa hiç şaşmam. [emoji38]
toyotanin degistirmesi gereken çok şey var basta su halojen farlar iç tasarim gibi
Yeni Corolla'daki halojen far olayı çok saçma hakikaten.Eski kasada opsiyonel olarak Xenon alınabilirken yenisinde opsiyonel olarak bile yok. Toyota'nın yaptığı çok basit aslında. Ne de olsa adı Corolla diye teneke satsam bile Türk halkı bu arabayı bayıla bayıla alacak ben de niye ekstra maliyet yapayım ki deyip boş arabayı uçuk fiyatla satıyor. Mesela Auris İngiltere üretimi Corolla ise yerli. Auris'te buna ek olarak donanım avantajı olmasına rağmen Corolla yaklaşık 2000 tl pahalı. Niye Corolla alayım ki? [emoji4]
bi xenon olmasi lazim bir defa araci dolu gösteriyor çok eksikleri var
Onu geçtim mercekli far yok, cam tavan veya sunroof yok, arka bağımsız süspansiyon yok, koltuk ısıtma yok. Bunların hepsi Auris'te var ve daha ucuz. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Vallahı bılmeme.Dun 350 cdı mersedes ıle yol kenarona parketmıs romorka vurmuslar.Araba on tarafı hasat hava yastıgı acmıs.Icınde baba ıle ogulun burnu bıle kanamamıs.Eger bu corolla cıvıc avensıs yada jettada olabılır.Bunlardan bırı vursaydı allah korusun.