0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimse alınmasın!!! Toyota sahibi birisi olarak yazıyorum. Bence;Almanlarda Mercedes ne ise Japonlarda Mazda aynı kalitededir.
Bence Lexus, Acura, İnfiniti gibi markalar dururken Mazda en lüks Japon olamaz.Ama Honda, Toyota gibi markalardan kaliteli olduğu hep söylenir. Bana kalırsa en iyi Japon Subaru'dur. Subaru'ya karşı hep ilgim, sempatim oldu nedense. [emoji4]
Lexus ve diğerleri premiuma doğru gidiyor. Nirvana falan [emoji4]Subaru güzelde onun egzozundan başka araba deposunu doldurur abi ya... [emoji2]
Japon subaru ama konfor prestij olarak bakarsak mazda subarunun karekökünü alır kenara bırakır. Ama performans devreye girerse olay çok değişir karşılaştırılma olmaz çünkü subarunun amacı safkan japon performansı.
Gittim Mazda 3'ü inceledim ve hastası oldum ama malesef dizeli gelene kadar alamam..Çünkü çok yol yapacağım bundan sonra eşimin rahatsızlığı için,hastanelere veya değişiklik olması açısından sürekli farklı yerlere gitmemiz lazım gezip dolaşmak için..Bu yüzden de dizel araç bakmam gerekiyor..Ya da eşimi ikna edebilirsem LPG takılabilen ilk gözağrım Avensis ama 2. el..Sıfır dizel araçlar çık fazla pahalı..2. el yeni kasa Avensisi 55000 e falan bulurum heralde
alman arabalariyla kiyaslamaya niye giriyosunuz ki mercedes mazda ayni kefede değil ki böyle bir kiyaslama olucaksa porche ile hangi japom arabasi kiyaslancaks subaru mu yapmayin lütfen
[emoji4]İnsanlara Mercedes deyince hani elini camdan dışarı sarkıtıp sakin bir şekilde yol alan konforlu sorunsuz bir araç gelir ya; Mazda benim için öyle bir skalada. Sanki biraz fanatiklik sezdim Okan Bey[emoji6]
Mercedes ve Porsche dışında alman arabalarını pek beğenmem.Ama bir Lexus'un Mercedes'ten veya bir Subaru'nun Porsche'den eksiği yoktur bence.Meselâ Nissan GT-R Audi'leri, BMW'leri rezil ediyor performansta. Japonlar istese Almanları yenebilirler ama muhafazakar davranıyorlar. Spor otomobilde Japonların yenemeyeceği tek marka Ferrari'dir. Çünkü adamlar arabalarını bunca yıllık F1 deneyimiyle tasarlıyor. Ferrari F430'un ayarları Michael Schumacher tarafından yapılmış mesela. Kısacası Almanlar çok abartılmış konumda şu anda. S- Class gibi modelleri hariç tutarsak bu Mercedes için de gerçerli. ( Bunu bir Mercrdes sever olarak söylüyorum)
doğrudur subaruyla porsche ayni kefede
Ekstrem modelleri hariç tutalım.Wrx Sti İmpreza'nın Boxster'dan eksiği nedir ki?Porsche severim ama iyice VW'in kopyası oldu artık.
Tabi orası öyle. Mesela Mazdanını içi bile Subaru'dan daha hoş duruyor. Ama ben Subaru'nun performansını takdir ettim hep.Yere göğe sığdırılamayan VW gibi bir marka alacağıma gider Subaru, Mazda falan alırım. [emoji4]