0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakıkaten ıyı ustaymıs
Körük neyse de hani sonra yırtılırr elan gene değişir şanzıman yağınızı mutlaka mobil 75/90 tam sentetikle değiştirin .Bir daha o usta bozuntusunun önünden dahi geçmeyin 1 kg lık kutularda satılır yanlış bilmiyorsam efsane kasa 2 kutu alıyor .Ben en son 30 tl den almıştım 1 kg lık kutusunu .Bunun dışında yag koyarsanız vitesleriniz dişli geçer hele soğukta vitese girip çıkmaz araba 30-40 km geçen mesafelerde şanzıman ısındığında vitese geçeme ve vitesten çıkma sorunları yaşarsınız.
Ya yok 80/90da kullan okadar bırsey olmaz herhalde
Lafının ustune laf olmaz ustam
Şanzıman yağı kesinlikle 75/90 mobil olmadı. Gecen yıl bende şanzıman yağını değiştirdim ustanın Tavsiyesi üzerine ve çok önemsemediğim için 80/90 mı 85/90 mıydı tam hatırlamıyorum Farklı bir yağ koydurdum. 2-3 ay gitmeden şanzıman dağıldı ve indirdirmek zorunda kaldım Şanzımancı tamir eden usta Bizim araçlarım şanzımanlarınım sıkı dişli yapısı Olan şanzımanları olduğunu 75/90 dan başka yağı ile tam yağlama yapamadıklarını Belirti. Benim şanzımanın da içinde en sonunda bulunan bir bilya var. Bu bölge en sonda olduğu içinEn az yağlanan yer benim o bilya yağsız kalmış ve dağılmıştı Bu yüzden mutlaka doğru şanzıman yağını kullanmanızı tavsiye ediyorum