Gönderen Konu: avensis 2005 (lpg+cam kaldirma modul+aynaları kapama+bagaj otomatik acilma)  (Okunma sayısı 6154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba arkadaslar yaklasik 8 ay once almis oldugum avensisimi bir cok degisiklikden gecirdim sizlerinde billgilerine tecrubelerimi aktariyim dedim

Araca lpg islemini yaptirdim hersey dahil 1500 ytl harcadim ruhsata islenmesi de dahildir
memnun kaldim ancak 2005 model 1.6 comfort donanımlı olan aracımda cok yuksek hizlara tirmanmak zor oluyor 180km den sonra yol bos olmalı ki ancak son degerlere ulasilabilsin depom 40 lt 30 lt aliyor gazi ve 280 km ortalama yol yapiyor arastirmalarımda lpg sistemlerinin markasından cok ustalıgınında onemli bir faktor oldugudur bunuda dikkate almanızı tavsiye ederim

cam kaldirma modulu ile ilgili sitemizde yapmis oldugum arastirmalarda ve kendi izlenimlerim ile toyota firmasinin alarmlarını yapan firma ile irtibata gectim cam kaldirma modulunu taktirdim memnunum burda dikkat etmeniz gereken en onemli husus devre korumalı olmasıdır yani elinizle cama mukavemet yaptiginizda durmasidir bunun sebebi cam motorlarınızı zorlayarak bozulmamasını saglamasıdır
aynaları kapama olayına gelince arkadaslar bu mumkun ancak sadece kapıyor yani acamiyorsunuz aracın icine binince ayna kapama tusuna hizlica ac kapa yaptiriyorsunuzki ben tavsiye etmiyorum aynalar zorlaniyor gibi geliyor tıkır tıkır ses yapiyor nedense

bagaj kapama yine bir cok alarm sistemleri firmasında bu ozellikde var ancak yine tavsiye etmeyecegim yapılan bir corolladan gordum zahmeti inanin cok fazla sadece alarmla olmuyor yani devre gerekiyor bagaj motorunun calismasi icin buda zor bir durum

sizlere asil soylemek istedigim ise artik bir cok elektronik firmasi bir suru urun yapiyor ornek vermek gerekirse  otomatik yanan farlar dan tutunda profesyonel alarm sistemleri sik anahtarlıklar hatta bazi sistemler aracinizi bile calistirabiliyor ancak elektronik bilgisi iyi olan biri olarak toyota aracimin gozuktugu kadar elektronik olmamasidir sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz mesela cruise control bizde tam 2500 ytl civari yapilirken opeller 150 ytl ye hersey dahil yapiyor sizlere sormak istedigim de bu arkadaslar sizler elektonik anlamda neler yaptiniz ne sonuclar aldiniz saygilar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
benim aklıma takılan birşey var bende 2007 model toyota corolla var camın arasına birşey sıkıştığı zaman cam tekrar geriye iniyo yani demek istediğim toyota bunu coroolaya koymuşta avensise koymamışmı ?
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
cihan bey düşünceleriniz ve yaptıklarınız güzel şeyler size katılıyorum cruise kontrol ve cam kaldırma modülü hakkında görüşlerinize katılıyorum ve avensis gibi bir araçta orjinalinde cam modülü olmaması büyük eksiklik gibi geliyor bana ki araç garantiliyse bu extraları nerdeyse artı bir özellik bile olsa yaptıramıyorsunuz kazasız yolculuklar diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
benim aklıma takılan birşey var bende 2007 model toyota corolla var camın arasına birşey sıkıştığı zaman cam tekrar geriye iniyo yani demek istediğim toyota bunu coroolaya koymuşta avensise koymamışmı ?

bu sistem avensiste de var fakat Cihan bey cam modülü taktırdıktan sonra bu özelliğin iptal olduğunu anlatmak istemiş sanırım...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
bu sistem avensiste de var fakat Cihan bey cam modülü taktırdıktan sonra bu özelliğin iptal olduğunu anlatmak istemiş sanırım...

bu sistem avensisin hangi modelınde var acaba?

benım avensısın kumandasından sadece kapılar kilitleniyo acaba kumandadan başka bişi yapılabilirmi?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
bu sistem avensisin hangi modelınde var acaba?

benım avensısın kumandasından sadece kapılar kilitleniyo acaba kumandadan başka bişi yapılabilirmi?

Kerem abi dediğin özellik yok arkadaşların demek istediği camı tek dokunuşla kaldırdığın zaman eğer önünde engel olursa durur hatta bir miktarda geri açılır cam modülü takıldıktan sonra bu özelliğin kaybolmaması için termik korumalı modül tercih edilmesi gerekir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Kerem abi dediğin özellik yok arkadaşların demek istediği camı tek dokunuşla kaldırdığın zaman eğer önünde engel olursa durur hatta bir miktarda geri açılır cam modülü takıldıktan sonra bu özelliğin kaybolmaması için termik korumalı modül tercih edilmesi gerekir .

Mahmut bey detaylı anlatım için teşekkür ederim şimdi anladım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
sene taaa 2008        ... :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
sene taaa 2008        ... :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

sene 2008 veya daha önce olabilir .. forumların amacı bilgi paylaşımıydı bildiğim kadarıyla değiştiyse adminler beni bi uyarsın.. ben toyotamı yeni aldım ve aranıza yeni katıldım bu tarz konular muhakkak daha önce gündeme gelmiştir ama ben ve benim gibi arkadaşların bilgiye ihtiyacı olduğu zamanlarda foruma yazamazsınız siz yenisiniz tavrı hiç hoşuma gitmiyor.. geçen gün aynısı lastık ebatları ve fıyatları adlı konu başlığı altında oldu halbuki o konu daha önemli sonuçta 2 ile 4 yıl arasında lastiklerimizi değiştiriyoruz  ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
arkadasım konu güncel değil.eski konulara böle mesaj yazarak güncellersen konu kirliliğinden geçilmez.forumlar paylaşma yeri doğru çöpteki konuları çıkarma yeri değil.Bu konularda zamanı  geçtikçe çöpe gidiyor.Ozaman güncel yeni açılan konular  gözden kaçıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
cihan bey önce sizi bir tanısaydık, profil bilgilerinize veya tanışma mesajınıza rastlayamadım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
arkadasım konu güncel değil.eski konulara böle mesaj yazarak güncellersen konu kirliliğinden geçilmez.forumlar paylaşma yeri doğru çöpteki konuları çıkarma yeri değil.Bu konularda zamanı  geçtikçe çöpe gidiyor.Ozaman güncel yeni açılan konular  gözden kaçıyor

güncel konular nerde tuncay bey?
sırf bu muhabbet yüzünden soğudum valla forumdan ...
oysaki bi kaç arkaads vardı konu eskı yenı fark etmeden yardımcı oldular..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
kerem bey  bukadar alınganlık yapacak bir durum değil.sizin eski konuları okumanızı  engellemeye de çalışmıyorum.Bu bütün forumlarda böledir.eski konulara yaptıgınız yormlar yüzünden konu kirliliği olacaktır.Soğumayla ne alakası var.ön yargıyı yıkalım ...

cihan bey önce sizi bir tanısaydık, profil bilgilerinize veya tanışma mesajınıza rastlayamadım...
oğuz adam 2008 de yazmış konuyu.sen 2008 tanışma mesajlarına bak kardeş.Adam da ortada yok mesajıda
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
bu konuda ki tek düşünce aracın elektronik aksamıyla nekadar oynarsanız okadar arıza yaptırırsınız.
       zaten toyota bu sebeble sorunsuz bir araçtır nekadar elektronik okadar risk.opel astra cdtı dizel kullanan arkadaşlarım aracın heryerinde elektronik sensörler olduğunu ve sürekli arıza yaptğını söylerler durur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
kerem bey  bukadar alınganlık yapacak bir durum değil.sizin eski konuları okumanızı  engellemeye de çalışmıyorum.Bu bütün forumlarda böledir.eski konulara yaptıgınız yormlar yüzünden konu kirliliği olacaktır.Soğumayla ne alakası var.ön yargıyı yıkalım ...
oğuz adam 2008 de yazmış konuyu.sen 2008 tanışma mesajlarına bak kardeş.Adam da ortada yok mesajıda

yahu ne bileyim ben...
buaramoda oldu zaten durup durup konuhortlatmak...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Eski konuları yeniden hortlatmak bence kirlilik değil tam tersine gereksiz defalarca konu açılmasını engeller.Sonuçta araba denilen aracın birçok konusunun muhabbeti aynıdır.Yani defalarca konu açmak yerine bir konu altında gitmek daha iyi.O yüzden güncel olamayan konulara yorum yapmak o kadarda kötü birşey değildir.tıyorum önümüz kış illaki kar lastikleriyle ilgili konu olacaktır.Bunu tek yada bir kaç başlıktan okumak var elli tane farklı başlıktan okumak ve kafası karışmak var.Karar sizin.Kerem beyin serzenişine hak veriyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Eski konuları yeniden hortlatmak bence kirlilik değil tam tersine gereksiz defalarca konu açılmasını engeller.Sonuçta araba denilen aracın birçok konusunun muhabbeti aynıdır.Yani defalarca konu açmak yerine bir konu altında gitmek daha iyi.O yüzden güncel olamayan konulara yorum yapmak o kadarda kötü birşey değildir.tıyorum önümüz kış illaki kar lastikleriyle ilgili konu olacaktır.Bunu tek yada bir kaç başlıktan okumak var elli tane farklı başlıktan okumak ve kafası karışmak var.Karar sizin.Kerem beyin serzenişine hak veriyorum.

Can bey benimle aynı fikirde olduğunuzu en azından benim gibi düşünen insanlar olduğunu görmek güzel..

forum a bakarsak
far sensörü
lpg
cam otomatiği
farlar
alarm
lastikler
gibi konu başlıkları altında olması gektiği halde açılmış bir sürü konu yeni konu var. Oysa ki sorun aynı arabalar 10 yılda bir kasa değiştiriyor sadece.. Daha hızlı değişen ise bizler yani yeni toyota kullanıcıları yada toyotasını toyota ile değiştirenler

SAYGILARIMLA..