Gönderen Konu: Bisiklet Yol Bilgisayarı  (Okunma sayısı 1799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Bisiklet Yol Bilgisayarı
« : Temmuz 05, 2014, 12:57:07 »
düzenli olarak bisiklet kullanan ve bu spora gönül vermiş arkadaşlara bir sorum olacak. yeni alacağım bisiklet için hız, mesafe vb. anlık ve toplam bilgileri takip edebileceğim bir yol bilgisayarı almayı düşünüyorum. internette biraz araştırma yaptım fakat kesin olarak bir modele yönelemedim.

garmin ve sigma gibi markaları daha önce motorsporları gözetmenliğim zamanından biliyorum. güvenilir ürünler fakat garmin'in fiyatları oldukça yüksek. bu markalar dışında önerisi olan var mı ?

diğer bir husus da kablolu ve kablosuz ürünler var. açıkçası kablo techizatı ile uğraşmak istemiyorum çünkü zamanla toz, çamur ve su ile deforme olabilme ihtimâli var; ayrıca yaşadığım bölgedeki nem de bunda etkili olabilir.

herhangi bir önerisi olan ya da kullandığı üründen örnek verebilecek olan varsa sevinirim. ben aşağıdaki birkaç ürüne biraz yakınım fakat daha kullanışlı veya aynı ürünleri daha ucuza mal edebileceğim tedarikçi önerilerine de açığım.

http://www.bisikletcim.com/sigma-sport-kilometre-saati-bc-8.12-kablosuz

http://www.hepsiburada.com/liste/sigma-kilometre-bc-1212-sts-kablosuz/productDetails.aspx?productId=sporasl100280&categoryId=60002788

http://www.hepsiburada.com/liste/sigma-kilometre-bc-512/productDetails.aspx?productId=sporasl100276&categoryId=60002788

Toyota Club Türkiye

Bisiklet Yol Bilgisayarı
« : Temmuz 05, 2014, 12:57:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisiklet Yol Bilgisayarı
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2014, 14:33:55 »
Merhaba,
4 yıl 5500 km.dir Sigma 1009 (kablolu) kullanıyorum. 3000 km civarında pilini degistirdim. Gayet memnunum. Anlık ve maksimum hız, sifirlanabilir km ve süre, toplam km ve süre özellikleri var.
Düşük markaların kablosuz olanları manyetik alanlarda sapitiyorlarmis sanırım. Sigmanın kablosuz olanları (manyetik alandan etkilenir etkilenmediklerini bilmiyorum) pahalı. Bir de kablolu sistemler daha güvenilir geliyor bana. Enerji tüketimi de daha düşük. Kablosuz alırsanız hem saat hem de canttaki verici için pil kullanmanız gerekecek. Kabloyu da bir kere takıp elektrik bandiyla da sabitledikten sonra sorun yaşanmıyor.
yol veya fitness tarzı bir bisikletle performans sürüşleri de yapacaksanız kadans ve nabız özellikleri olanlardan da düşünebilirsiniz. 
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2014, 15:16:49 »
görüşleriniz için teşekkürler, kadans tipi düşünmüyorum o kadar teferruata gerek yok. zaten aşırı pahalılar. sigmanın iki tane kablosuz ürünü var baktığım ve bir tanesi yaklaşık 100 tl civarında. kabloya hem görüntü açısından hem de zamanla bağlantı yerlerinden veya tekerlek ile cihaz arasına alınabilecek darbelerden sorun çıkarma ihtimâline karşılık pek sıcak bakmıyorum. cihazın kendisinin sağlamlığından şüphem yok.

almışken bir defa alacağım için sağlam olsun istiyorum. bu arada cihazın pil türü nedir ? kendi özel lityum iyon pili mi var yoksa kalem pil ile mi çalışıyor ? bir de ışık olayı mevcut mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2014, 15:35:27 »
Benim kullandığım modelde ışık yok, gece sürüşlerinde görmek sıkıntı oluyor. Pil ise bir adı var mi bilmiyorum ama her yerde bulunabilen yaklaşık 2 cm çapında 1,5-2 mm. kalınlığında saat pili tarzında. Kolay bulunuyor, kablolu uzun süre gidiyor (2 yil, 3000 km) kablosuz daha çok harcar ama 1000 km rahat gider diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2014, 15:46:40 »
pil standart tak-çıkar tarzı ise sorun yok fakat ışıklandırma önemli aslında. biraz daha araştırmam gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2014, 17:44:37 »
Bende 2 yıldır Sigma 1009 kullanıyorum.
Bu yıl pili bitti 3500 Kmde hüç sorun yaşamadım.
Ama şimdi alsam kadansmetresiz almazdım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2014, 19:32:53 »
ahmet bey ve emre bey, sigma 1009'un çalışması kalem pil ile mi oluyor yoksa lityum iyon pil ile mi ? benim baktığım ürünlerin hepsi lityum iyon pilli gördüğüm kadarıyla. kalem pilden iyidir sürekli takıp çıkarmakla uğraşmak yerine diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2014, 19:41:45 »
1 TL büyüklügünde 3voltluk Lİ-İ pil var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2014, 20:01:12 »
1 TL büyüklügünde 3voltluk Lİ-İ pil var.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2014, 13:03:19 »
Bir sigma kullanıcısı daha geldi aynı şekilde bende yaklaşık 2 yıldır 3000km civarı sigma 509 kullanıyorum daha öncesi markasız bir ürün kullanmaktaydım ışığı vardı ama malesef ışık pil ömrünü abartısız %80 azaltıyor (tabi sık kullandıgınızı varsayarsak).
Ayrıca kablosuzda da pil ömrü malesef kabloluya göre oldukça vasat.

Kablonun görüntü vs kopma vs riskine gelince hiç o tarz bir sorunla karşılaşanı görmedim. Görsel olarakta bisikletin rengine göre fren kablolarından gayette güzel kamufle olabiliyor çok sırıtmadan.

Örnek açısından video:

Sigma Sport BC 509 mounting video

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2014, 13:23:55 »
Garmin daha çok askeri alanda kullanılan ve profesyonel bir gps ve yol bilgisayarıdır ve biraz profesyoneldir. Sigma bu konuda gayet başarılı ve çin üretimidir. Ancak bulabilirseniz spanninga markasını öneririm. Orjinal Hollanda üretimi bir üründür ve fiyatı da makuldür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2014, 13:37:29 »
yorumlar için teşekkür ederim. kablolu-kablosuz şu anda çok fark etmiyor benim için fakat ışık önemli çünkü özellikle ramazan aylarında hava karardıktan sonra kullanmak durumundayım ve farı kaska değil de gidona yerleştireceğim için ışıksız olanı okumam güç olacak. aynı zamanda çalıştığımı düşünürsek sonbahar-ilkbahar arasındaki zamanda her kullanışımda hava karanlık olacak. sigma'da arka plân aydınlatması olan 16.12 kodlu ürün var piyasada genelde kablosuz olanı mevcut, kablolu olanını bulabilirsem alabilirim fakat bulamazsam da mecburen kablosuz-kadanssız olanını almak zorundayım gibi duruyor.

decathlon'da fiyatı 139 tl olarak gözüküyor. bir sürü yere baktım fakat genellikle 180-190 tl civarında fiyatlar. almışken bir defa alacağım için daha sonra pişman olmak istemiyorum. bu konuda yine fikirlere açığım.

(ekleme) kablolu olanı da hepsiburada'da 117 tl etiketiyle satılıyor. 2009 serisi olan cihazları (509,1009,1609) bulmak çok zor. içlerinden sadece 1609'da ışık var. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2014, 17:49:01 »
Gece sürüşlerinde hız ve km. bilgisinden daha çok vites bilgisine ihtiyaç duyuyordum (Epeydir bisiklete binemiyorum, gece sürüşü yapmayalı ise 1 yıl oluyor). Hangi viteste olduğunu görememek daha kötü. Km. saatinin ışıklı olması çok da işinize yaramayabilir yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 10, 2014, 20:09:26 »
Gece sürüşlerinde hız ve km. bilgisinden daha çok vites bilgisine ihtiyaç duyuyordum (Epeydir bisiklete binemiyorum, gece sürüşü yapmayalı ise 1 yıl oluyor). Hangi viteste olduğunu görememek daha kötü. Km. saatinin ışıklı olması çok da işinize yaramayabilir yani.

vitesin kaçta olduğunu görmek pek işime yaramıyor. en önemlisi yolu görmek, bunun için far siparişimi verdim bisiklet ile beraber. ikincisi de ihtiyaç duyduğum anda tempoyu kontrol etmek için hızı, süreyi ve mesafeyi görmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2014, 19:07:25 »
sayın ilgili forum üyelerine bir sorum olacak. özellikle sigma kullanıcılarına. cihazı ilk defa açarken derin uyku modunda açılıp ayarlar ekranına geçmesi gerekiyordu fakat ben açtığımda doğrudan fonksiyonel ekrana geçti. hâliyle bisiklet tekerlek çapını giremedim. bunu nasıl hâlledebilirim aynı sorunu yaşayan var mı ?

edit: sorunu hâllettim.