0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 hafta önce bende serviste fren hidroliğini değiştirttim. Ancak böyle bir sorun olmadı. Fren aynı sertlikte. Yağ ölçüm haznesini tekrar kontrol etmenizde fayda var. Fren tam dipte görevini yerine getirmeye başlıyorsa sorun var demektir, yumuşamanın sistemdeki hava ile alakalı olduğunu düşünüyorum.. Yağ ile birlikte eğer diskleri de değiştirdiyseniz bundan kaynaklanma ihtimali de var. Ancak çok hafif bir yumuşamanın bir önem arz edeceğini düşünmüyorum. İçiniz rahat etmiyorsa frenlerin tekrar kontrol edilmesini talep etmenizi öneririm.
Mustafa bey daha önce bende 98 model avensis vardı ondada bakımını yaptırırken fren hidroliğini değiştirtmiştim yanlış hatırlamıyosam ondada yumuşama olmuştu.Bu arada Firen hidrolik bidon kapağının üstünde dot : 4 yazıyor.
Aslında değişim eski hidrolik boşaltılmadan yapılmalı, aksi halde içerde hava kalması olayından kaçış olmaz.Bir yandan tekerden vakum ile hidrolik emilirken diğer yandan kaba hidrolik takviyesi yapılarak değişim yapılmalı.Bu şekilde tekrar değişim yapılmalıdır.Kaliper pimleride kontrol edilmelidir.
Evvelki bakımda benimde fren hidroliğim değişti frenler sanki biraz daha aşağıda tutmaya başladı.geçen gün ışıklarda bir şey dikkatimi çekti durdugum yerde frene basılı tuttuğumda fren pedalı hafif hafif aşağıya inmeye başladı benim sistemdede hava kalmış olabilirmi.