0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet kullanım klavuzunda bahsettiğiniz yağ modeli yazıyordu.
Yüksel Bey ilginiz için teşekkür ederim şimdi linki inceledim, anladığım Ufuk Beyden yağı tedarik ediyoruz. O kolay iş de size bir sorum daha olacak. Aracınızın şanzıman yağ değişirken başındaydınız galiba. Usta yeni yağı nerden doldurdu. Boşaltma vanası aşağıda biliyorum da. Bilgilendirrseniz sevinirim.
Manuel corollada bosaltma tıpasının bıraz ustunde sankı bır dolum tıpası vardı .Sızdede oyle olabılır
Videonun işinize yaramasına sevindim BALAMİR Bey.Anladığım kadarıyla yağ değişimini kendiniz yapacaksınız ?
Evet kendim yapacağım. İlk defa olacak ama kuralına uygun yapabilirim. Aracımın motor yağını kendim değişirim hep.
Mercedes otomatik şanzıman yağ değişim videosu, adamlar temiz iş yapıyor.Otomatik şanzımanlar için yağ değiştirme sistemi Daimler AG'nin Mercedes ÖWS-ATM-M
Çok zor bir olay değil. Fakat yağ koyarken, çıkan yağı LT bazında hesaplayın, ona göre yağ eklemesi yapın.Zira şanzıman yağı tapasını açtığınızda şanzımandaki yağın tamamı boşalmaz. O yüzden çıkan miktar kadar ekleme yapın.Eğer şanzıman yağınız uzun süreden(+60.000 KM üzeri) beri değişmiyorsa, yağı iki kere değiştirmenizi öneririm, daha sağlıklı bir yöntem olur.
Aynen, temiz iş.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2014, 16:58:13Yüksel Bey şimdi faturalara baktım da aracın şanzıman yağ 120.000 km de değişmiş. Şuan araç 165.000 de. Çok eski sayılmaz ama zamanı geldi sanırsam değil mi? Çok hafif vuruntu hissetmemin sebebi budur diye düşünmüştüm.
44.000 KM olmuş fakat vuruntu hissediyorsanız, ilk aşamada yapmanız gereken yağ değişimidir. Benim aracımda vuruntu olmamasına rağmen değiştirdikten sonra geçişler iyileşmişti, araç kendini daha iyi öne atmaya başladı. Yağ, otomatik şanzımanlarda hayati önem taşıyor.Faturada konulan yağ tipi yazıyor mu ?
90000 için evet yetkili serviste değişmiş ve toyota kendi yağını koymuş. 120 000 de ise sadece şanzıman yağı diye yazılmış, özel servis adını yazmamış.
Peki 1998 Model Carina E için demi aynı yağdan kullanmak lazım
Google'da biraz gezindim, CARINA için Dexron II veya daha ileri teknolojili Dexron III yağları tavsiye ediliyor. Aracınızın şanzıman yağı kontrol çubuğunu çekerseniz, orada kullanmanız gereken yağın kodu yazar.
Yok şanzıman cubugumda hıc bır sey yazmıyor ve çubuk da yağ seviyesini gösterecek bir işaretde yok her çektiğimde çubuk yağla bulanmış oluyor ama neresinde olması gerektiğini anlamadım