Gönderen Konu: Bir kez daha TOYOTA diyorum.. :)  (Okunma sayısı 4816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir kez daha TOYOTA diyorum.. :)
« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2014, 06:25:46 »
fark ettiyseniz "daha niceleri" ve "gezmediğimiz kalmadı" şeklinde ibareler yazıyor. ayrıca iç mekan genişliği, şaft çıkıntısı gibi kavramlar kişilerin beklentilerine göre değişir. aksine bu tarz başlıklar, forum ortamında asıl polemikleri yaratmaktadırlar. saçma demeden önce tarafsız olarak düşünmeye davet ediyorum, bir toyota sever olarak.
Hakan bey pardon o ibareler gozumden kacmis.
Diger taratan saft cikintisi ic mekan genisligi gibi kavramlar beklentiye bagli tabi ama kimse ruhsatinda 5 kisilik yazan aracin 5. kisisinin eziyet gormesini istemez, bu araclarla bakkala degil yolculuga cikiliyor.
Biz bu araclari alirken pistlerde yarismak icin almiyoruz, emin olun herkes aracinin genis ve ferah olmasini ister.

Beklenti dediginiz sey aslinda feragat'tir.Kimisi tipini begendigi kimisi markasini begendigi, kimisi baska bir ozelligini begendigi icin feragat eder.

Bu arada bir Toyota sever olarak yeterince tarafsizim. Hatta sunu rahatlikla soyleyebilirim, toyota kullanicilarinin cogu fanatik degil mantik insanidir. Bizim kullanicilarin cogu en ufak sorunda sikayet eder, kabullenemez. Ama bi gidin belli markalara bakin sikayet edeni bile hemen linc ederler kendi icinde. Yada ne bilim adamin 0 aldigi arac bisuru sorun cikarmis, adam hala ben aracimi seviyorum cok guzel tipi var, cok guzel markasi var yada cok guzel farlari var diye sahiplenir :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2014, 06:25:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 04, 2014, 08:35:53 »
Samet bey guzel yerden yakalamissiniz , katiliyorum ustteki yorumunuza..
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2014, 09:01:21 »
Bende araç bakarken Opel ve clio 4 e bakmıştım. Toyota'yı incelemek için özellikle en sona bırakmıştım. Auris'in koltuğuna oturunca kendimi daha güvende hissettim ve almaya karar verdim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 04, 2014, 09:24:53 »
ortalıkmı karıştı noldu hani nerde napıyoz şimdi  :rofl:

Haydarları hazır edin... :D
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 04, 2014, 09:39:11 »
Haydarları hazır edin... :D

bize adres verin  :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 04, 2014, 09:43:56 »
Toyota dostları ;
    Mercedes, BMW, Passat, Jetta, Suziki Grand Vitara , Ford, Opel corsa / astra , Volvo s40 2.0T,volvo v50 kulandım. Uzun yol yaptım. şehir içinde aylarca bindim.

Kimisi ön konsola bakar araba alırken ; kimisi konfora, Kimisi güvenliğe, Kimisi araç testlerine, kimisi parça ucuzluğuna, kimisi az sorun çıkarmasına , kimisi de sadece dış görünüşüne. Aylarca jetta 1.9 tdi baktım. 6 tane çok beğendiğim aracı almadan teste soktum. Hepsi kötü kullanılmış arabalardı alamadım.

Bir tane renault fluence buldum. Heryeriden ses geliyordu bu ne biçim araba dedim. Araba 4.000 KM'de idi.

Ancak, markaları bindiğimiz ve nasıl kullanıldığını bilmediğimiz araçlarla kıyaslayınca böyle bir sonuç çıkıyor. Ben volvoya hayran kaldım. Arkadaşım farklı bir s40 ile istanbuldan geldi, bir daha binmem dedi.

Sonuç : renkler ve zevkler tartışılmaz. Şimdi toyota aldım. Amacım az yakması idi. konfor / performans / yakıt tasarrufu oranı bana uygun. Ben toyotayı seçtim. Çok sevdiğim bir dostum volvo v40'ı var. Arabaların bujilerini yalayarak temizleyecek kadar titiz. Arabayı çok beğendi ama almam dedi :)

uçsuz bucaksız tartışmalar. Digiturkte bbc'de top gear var. Adamların BMW 7.50'ye neden üretilmiş ne kadar gereksiz olmuş dediklerini duyduktan sonra, olay sadece beklenti <> Tatmin olayıdır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2014, 09:47:53 »
Toyota dostları ;
    Mercedes, BMW, Passat, Jetta, Suziki Grand Vitara , Ford, Opel corsa / astra , Volvo s40 2.0T,volvo v50 kulandım. Uzun yol yaptım. şehir içinde aylarca bindim.

Kimisi ön konsola bakar araba alırken ; kimisi konfora, Kimisi güvenliğe, Kimisi araç testlerine, kimisi parça ucuzluğuna, kimisi az sorun çıkarmasına , kimisi de sadece dış görünüşüne. Aylarca jetta 1.9 tdi baktım. 6 tane çok beğendiğim aracı almadan teste soktum. Hepsi kötü kullanılmış arabalardı alamadım.

Bir tane renault fluence buldum. Heryeriden ses geliyordu bu ne biçim araba dedim. Araba 4.000 KM'de idi.

Ancak, markaları bindiğimiz ve nasıl kullanıldığını bilmediğimiz araçlarla kıyaslayınca böyle bir sonuç çıkıyor. Ben volvoya hayran kaldım. Arkadaşım farklı bir s40 ile istanbuldan geldi, bir daha binmem dedi.

Sonuç : renkler ve zevkler tartışılmaz. Şimdi toyota aldım. Amacım az yakması idi. konfor / performans / yakıt tasarrufu oranı bana uygun. Ben toyotayı seçtim. Çok sevdiğim bir dostum volvo v40'ı var. Arabaların bujilerini yalayarak temizleyecek kadar titiz. Arabayı çok beğendi ama almam dedi :)

uçsuz bucaksız tartışmalar. Digiturkte bbc'de top gear var. Adamların BMW 7.50'ye neden üretilmiş ne kadar gereksiz olmuş dediklerini duyduktan sonra, olay sadece beklenti <> Tatmin olayıdır bence.

Söylediklerinize katılıyorum. Maddiyat-Zevk-beklenti-tatmin bu hususlar herkese göre değişkenlik gösterdiğinden araç memnuniyetleri sabahlara kadar tartışılabilir. Açılan bu başlığın yine marka karşılaştırması ve gerginliklere yol açmamasını temenni ediyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2014, 09:51:31 »
aynı  temenni ile objektif bir bakış açısı ile keyifle gülerek yapılacak güzel bir sohbet olmasını umuyorum.sadece sohbet amaçlı umarım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2014, 10:03:31 »
Arkadaşım Mercedes c180 2013 model araba aldı. Ve otomatik şanzumanda hata oldu. üç sefer yolda kaldı. Şimdi Mercedes kullanmayanlar bu çok kötü diye düşünebilir. Ama arkadaşım yine mercedes aldı. Sorun her arabada yaşabilir ve bir arabada sorun yaşandı diye bu markanın tüm arabalarına kötü diyemeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2014, 10:39:55 »
benim toyotada en sevdiğim (manuel araçta) vites geçişlerindeki rahatlık/hissiyat ve o tok "tık" sesi  :) sonrasında gaz pedalına verdiği tepki, tüm bunların direksiyonun yumuşaklığı ile bileşimi:) bir yorumda aracın ruhu var demiş bir arkadaş; bence bu hissiyatı dile getiriyor. Ve ben bu hissiyatı kendi sınıfındaki rakiplerini kullandığımda bulamıyorum.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 04, 2014, 10:43:02 »
konu yine her zamanki gibi "kaynımda şu var" ve "bir araç alırken herkesin beklentileri" durumuna geldi. aynı şeylerin defalarca yazılmasından nasıl da haz alıyoruz.

"bu başlıklar yüzünden" derken bunu kastediyordum. aynı şeylerin yüzlerce kez dile getirilmesini geçtim, insanların birbirinden farklı görüşlerini savunurken ortalık karışıyor. bir sonuca da varılmıyor, varılamaz.

bu yüzden "x marka/model araç çok iyi ya, şundan bundan iyi, böylesine binmedim" şeklinde bir yazı ile başlık açıp bırakmak yerine yazdıklarımızı destekleyecek karşılaştırmalı bilgilerle altını doldurabilelim. bu şekilde yoruma açık kapıları en aza indirmiş oluruz, kimse de birbirini üzmez.

sıkılmadınız mı bu durumdan ? ben çok sıkıldım. bir tek ben isem, forum üyelerinden af dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 04, 2014, 11:08:05 »
Her otomobilin bir müşteri kitlesi vardır bu beklentiyle alakalı bir durumdur .Kimisi sorunsuzluk sever kimisi direksiyona oturdumu güven hissi ister.Kimisi konfor ön planda tutar kimisi için bastımı fırlasında diğer kıriterle çok önemli değildir.

Şahsi fikrim olarak ben Toyota da : Sorunsuzluk ,Konfor , Serilik , Az da güven hissi buluyorum .Bu da benim için gayet iyi anlamına geliyor.

Ha bu diğer markalar kötülemek için değil bu benim kriterim olduğu için .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 04, 2014, 16:33:52 »