Gönderen Konu: Cam Kaldırma Modülü  (Okunma sayısı 5969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Cam Kaldırma Modülü
« : Temmuz 03, 2014, 16:53:40 »
Cam kaldırma modülü aldım. Ancak sanayiye gittim taktirmaya ustanın biri toyotaya olmaz dedi. Oteki dedi takarim ama sistemi bozar. Platin mi ne varmış onları yakarmis. Opel olsa beyne bağlı olduğu için sorun olmaz ama toyotada bilmem neye bağlı yakar dedi? Elektirikcinin bu dediği ne derece doğru? Zarar verir mi cidden?
"Say ki öldün; yalvardın, yakardın, sana bir gün daha verildi. Bugünü o gün bil, öyle yaşa."

Toyota Club Türkiye

Cam Kaldırma Modülü
« : Temmuz 03, 2014, 16:53:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Kaldırma Modülü
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2014, 21:43:02 »
Toyota'ya olmaz kismi yanlis, ancak kisa surede sol on cam dugme grubunuzun yanacagi dogru.

Bizim araclarimizda anahtarlama eksi kutup uzerinden yapilir, dolayisi ile uzerinde surekli akim tutabilir derecede kaliteli ve yuksek maliyetli parcalar kullanilir (bkz. Tokai Rika).

Cogu avrupa menseili araclarda anahtarlama arti uzerinden yapilir, dolayisi ile anahtarlama devresi (yada devreleri icin) ayri role ve kapasitor bulundurabilir, bu yuzden sorun cikarma olasiliklarida daha yuksektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2014, 22:45:55 »
yani ufuk bey siz cam kaldırma modüllerini tavsiye edermisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2014, 23:05:34 »
yani ufuk bey siz cam kaldırma modüllerini tavsiye edermisiniz?
Kullanmak cok zevkli ve pratik ama maalesef kullanilmasi biraz masrafli olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2014, 12:09:35 »
O zaman boşa aldım. :) kalsın taktirmayim. Geçenlerde yağmur yağdı araç cami açık kalmış islanmisti. Onun için almıştım :(
"Say ki öldün; yalvardın, yakardın, sana bir gün daha verildi. Bugünü o gün bil, öyle yaşa."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2014, 12:59:38 »
O zaman boşa aldım. :) kalsın taktirmayim. Geçenlerde yağmur yağdı araç cami açık kalmış islanmisti. Onun için almıştım :(

Lazım oran başka birisine satın, elinizde kalmamış olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2014, 21:50:44 »
Bence kesinlikle aracınızda bulunması gereken bir özellik. Kullanması çok pratik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2014, 00:06:00 »
İşte en çok kafayı taktığım konu Ufuk bey peki piyasada 2013 Auris için üretildiği söylenen cam modülleri de mi uymuyor..Bu konuyu derhal çözmek istiyorum.Kapılarla ve aynalarla  beraber şu camlar da kapansın lütfen.Hatta tavan da kapansa tadımdan yenmem :asikadam:
  Yani arabaya 10 gündür sahibim ve bunun 5 gününde tavan yüzünden 8 kat aşağı inmem gerekti unutuyorum ne yapim?
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2014, 01:48:10 »
Yasin bey toyotalar can bus sistemle caliaiyor buna uygun cam kaldirma modulu almak lazim bende arastieiyorum ama bildigim kadari ile sadece cenmax firmasinda var ve biraz tuzlu , sizin aldiginiz 30 40tl lik bisey sanirim , can busli olanlar 150 200 tl civariydi , bulabilirsem alicam bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2014, 18:01:11 »
Yasin bey toyotalar can bus sistemle caliaiyor buna uygun cam kaldirma modulu almak lazim bende arastieiyorum ama bildigim kadari ile sadece cenmax firmasinda var ve biraz tuzlu , sizin aldiginiz 30 40tl lik bisey sanirim , can busli olanlar 150 200 tl civariydi , bulabilirsem alicam bende
Yok mesut hocam ben almadım.Zaten o 30 40 tl lik şeyleri takmam yani sıfır arabanın elektrik tesisatına kesme-delme yaptırmam.sizin dediğiniz gibi canbus sistem bişey bulmak lazım..ha bu arada bu rahatlık için de 150 TL Veririm hele de tavan da kapanırsa hiç acımam..63500 Tl verdim arabaya bir 150 tl veririm en azından araba ozaman harbiden 63500 TL eder :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2014, 20:00:24 »
bugun bu isi yapan arkadasimin dukkanina gittim ve cenmaxta bu urunden kalmamis ama getiriyorlarmis , gelince haber verecekler ozaman gidip taktiricam hayirlisi ile :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2014, 20:50:25 »
bugun bu isi yapan arkadasimin dukkanina gittim ve cenmaxta bu urunden kalmamis ama getiriyorlarmis , gelince haber verecekler ozaman gidip taktiricam hayirlisi ile :)
Mesut hocam senin araba yarismiş.O elektrikçi arkadaşından bizim yeni kasa aurisler içinde bilgi alsan ayrıca tavan için de belki bildiği birşeyler vardır.Şimdi benim yıllardır gittiğim elektrikçime sormak istemiyorum çünkü o beni asla geri çevirmez işinde çok iyi olduğu için yapamayacağı bir şey yoktur.Ama dediğim gibi kesme-delme yaptıramam bu arabaya.Orjinal bir ürün bulmak lazım.Şimdi cenmax ı inceleyim bakalım takan eden var mı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2014, 21:46:16 »
auris yaris farketmez toyotalar dedim zaten ben model soylemedim , toyotalar can bus sistemle camlari kontrol diyor , bu modul benimde sizinde isine yarar

delme olmazda kesme olmadan nasil baglantisini yapacaklar ? 

ebayda obd2 cihazlari var cam kaldirma modulu olarak ama 2 aydir arastiriyorum hep alman arabalarina uyumlu yaziyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • blackfear13
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2014, 22:19:47 »
benim aracımda var ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2014, 22:56:31 »
ben izmir tokullar yetkili serviste 100 tl ye taktırttım. yaklaşık  aydır kullanıyorum çok memnunum. öneririm.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2014, 23:16:41 »
ben izmir tokullar yetkili serviste 100 tl ye taktırttım. yaklaşık  aydır kullanıyorum çok memnunum. öneririm.
İsmail bey aslında servisle park sensörü pazarlığı yapmaktan onlara sormak hiç  aklıma gelmedi.En azından serviste delseler de kesseler de garantim bozulmaz..Daha detaylı anlatır mısınız kilitleme işi nasıl oluyor? Yani kumandaya uzun mu basıyorsunuz yoksa kapılar kilitlenince otomatik mi kapanıyor?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2014, 23:22:19
auris yaris farketmez toyotalar dedim zaten ben model soylemedim , toyotalar can bus sistemle camlari kontrol diyor , bu modul benimde sizinde isine yarar

delme olmazda kesme olmadan nasil baglantisini yapacaklar ? 

ebayda obd2 cihazlari var cam kaldirma modulu olarak ama 2 aydir arastiriyorum hep alman arabalarina uyumlu yaziyor
Yani sanırım kablo kesmeden direk soketlere takarak beki bişeyler yapılıyordur diye sordum..Aslında kesilir de kablo sorun değil de,dışarda bu işi yapınca yarın bir gün bir elektrik arızasında garantim patlar diye çekiniyorum..Yoksa kablo nihayetinde kesilir de lehim de olur ek de yapılır v.s..Şimdi bir de telefon geldi Toyota mıçılardan protect boya koruma gelin yapalım diye :-[ Hoppalaaa  Cam modülü+park sensörü+boya koruma+kauçuk paspas+bagaj havuzu derken sıfır arabanın üstüne bir araba parası daha dökecez herhalde..LPG yi söylemiyorum daha :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2014, 19:58:47 »
İsmail bey aslında servisle park sensörü pazarlığı yapmaktan onlara sormak hiç  aklıma gelmedi.En azından serviste delseler de kesseler de garantim bozulmaz..Daha detaylı anlatır mısınız kilitleme işi nasıl oluyor? Yani kumandaya uzun mu basıyorsunuz yoksa kapılar kilitlenince otomatik mi kapanıyor?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2014, 23:22:19
Yani sanırım kablo kesmeden direk soketlere takarak beki bişeyler yapılıyordur diye sordum..Aslında kesilir de kablo sorun değil de,dışarda bu işi yapınca yarın bir gün bir elektrik arızasında garantim patlar diye çekiniyorum..Yoksa kablo nihayetinde kesilir de lehim de olur ek de yapılır v.s..Şimdi bir de telefon geldi Toyota mıçılardan protect boya koruma gelin yapalım diye :-[ Hoppalaaa  Cam modülü+park sensörü+boya koruma+kauçuk paspas+bagaj havuzu derken sıfır arabanın üstüne bir araba parası daha dökecez herhalde..LPG yi söylemiyorum daha :rofl:
Ben uzun süredir bu modülü bekliyordum. en sonunda Toyota merkez tarafından onaylanması sonrasında ellerinde olduğunu duyunca hemen taktırttım. yanlış hatırlamıyorsam fiyatı da 100 tl işçilik dahil idi. aslında daha öncede 2001 model toyotama taktırtmıştım. 10 yıl kullandım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.
zaten soketleri hazır sadece yerine monte ediyorlar. delme kesme filan olmuyor. çalıştırmak için uzaktan kumandada kapatmaya basmanız yeterli. tabiki bu arada 4 camında motorlu olması gerekiyor. uzaktan kumandaya bastığınızda ilk önce yolcu tarafı kapanıyor kapandığında zannediyorum sıkışma kontrolü sonucu tam olarak kapandığını anlayınca, ön yolcu arkası yolcu camı sonra sürücü arkası cam ve en son sürücü camı kaldırarak dolaşımı tamamlamış oluyor. ben çok memnunum önceki 2001 modele taktırdığımda da önce sürücü tarafından kapanmaya başlıyordu bunda tam ters, bunu sordum yazılımı böyle dediler. bende orjinali bozmadım. zannediyorum markası cenmax mış. ama burada garanti bozulmuyor ve ehil ellerde montajı yapılıyor. servis garantili olduğundan sorun yaşamazsınız.
bu arada ben ayrıca Toyota protect ve hıza duyarlı-20 km geçince- kapı kilitleme modülü yaptırttım bütün hepsi çok güzel oldu tavsiye ederim. :alkis:
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2014, 22:46:27 »
inşallah adanadaki servislerde bulabilirim yarın ilk işim aramak olacak..bu arada bu gün basınçlı suya attım parayı uzaktan uzaktan yıkıyorum arabayı biri geldi bağıra bağıra ''abiii yolcu camın açık'' diye..Haaa dedim demekki neymiş bu alet şartmış.. durduk yere cam kapatma modülü için reklam filmi çektik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2014, 15:32:06 »
Ben uzun süredir bu modülü bekliyordum. en sonunda Toyota merkez tarafından onaylanması sonrasında ellerinde olduğunu duyunca hemen taktırttım. yanlış hatırlamıyorsam fiyatı da 100 tl işçilik dahil idi. aslında daha öncede 2001 model toyotama taktırtmıştım. 10 yıl kullandım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.
zaten soketleri hazır sadece yerine monte ediyorlar. delme kesme filan olmuyor. çalıştırmak için uzaktan kumandada kapatmaya basmanız yeterli. tabiki bu arada 4 camında motorlu olması gerekiyor. uzaktan kumandaya bastığınızda ilk önce yolcu tarafı kapanıyor kapandığında zannediyorum sıkışma kontrolü sonucu tam olarak kapandığını anlayınca, ön yolcu arkası yolcu camı sonra sürücü arkası cam ve en son sürücü camı kaldırarak dolaşımı tamamlamış oluyor. ben çok memnunum önceki 2001 modele taktırdığımda da önce sürücü tarafından kapanmaya başlıyordu bunda tam ters, bunu sordum yazılımı böyle dediler. bende orjinali bozmadım. zannediyorum markası cenmax mış. ama burada garanti bozulmuyor ve ehil ellerde montajı yapılıyor. servis garantili olduğundan sorun yaşamazsınız.
bu arada ben ayrıca Toyota protect ve hıza duyarlı-20 km geçince- kapı kilitleme modülü yaptırttım bütün hepsi çok güzel oldu tavsiye ederim. :alkis:

Mehmet Bey, aracınızda oto alarm var mı? Daha önce cam kaldırma ve 20km+ oto kilit olması için oto alarm takılması gerekiyor demişti, bir yetkili servis
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Eylül 29, 2014, 00:43:04 »

Merhaba,
Acaba hangi Toyota servisinde 100 TL ye yaptırdınız acaba? Bu arada malzeme ellerinde hazır var mıydı ? Yoksa sipariş üzerine vb. getiriyorlar ?