Gönderen Konu: Otomobil Satışlarındaki Düşüş  (Okunma sayısı 1225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Otomobil Satışlarındaki Düşüş
« : Temmuz 03, 2014, 12:25:47 »
Otomotivde yılın ilk 6 ayında pazar yüzde 25 daraldı. Satışlar geçen seneye göre ilk 6 ayda 100 bin adede yakın geriledi.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,85 azalarak 286.861 adet olarak gerçekleşti. 2013 yılı ilk altı ayında 381.743 adet toplam pazar gerçekleşmişti.

Otomobil satışları 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,71 azalarak 225.773 adete geriledi. 2013 yılı ilk altı ayında 292.106 adet satışa ulaşılmıştı.

Hafif ticari araç pazarı 2014 yılı ilk altı ayında geçen yıla göre yüzde 31,85 oranında azalarak 61.088 adete geriledi. Geçen yıl 89.637 adet satış gerçekleşmişti.

DARALMANIN SEBEPLERİ
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre büyüme oranının beklentiler üzerinde gelmesine rağmen; kur ve faiz oranlarındaki yükselişlerin satışların düşmesinde etkili olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca otomobil ÖTV oranlarındaki artış, BDDK’nın kredi işlemlerine yönelik getirdiği sınırlamalar, Özel sektör yatırımlarındaki yavaşlama, otomotiv pazarında önemli ölçüde daralmaya yol açtığı belirtildi.
ODD 2014'ün ikinci yarısında seçim süreci, makro ihtiyati tedbirler, merkez bankası'nın sıkı para politikası, jeopolitik gelişmeler ve ABD, Avrupa merkez bankalarının para politikalarının sektör üzerinde etkili olmaya devam edeceği vurgulandı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26733123.asp

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2014, 12:30:42
Bu rakamlar ikinci el fiyatlarındaki artışın nedenlerini de gözler önüne seriyor.

Toyota Club Türkiye

Otomobil Satışlarındaki Düşüş
« : Temmuz 03, 2014, 12:25:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Satışlarındaki Düşüş
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2014, 12:39:07 »
Geçen sene 64 bin Full olan Corolla bu sene 74-75 bin lira olunca insanlar tabi bir düşünür. Ev mi alıyım araba mı diye? 75 bin liram olsa hemen ev alırım... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2014, 13:15:06 »
Devletin  Özel Tüketim Vergisini artık ciddi manada elden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. ÖTV'yi kaldırarak belki farklı bir etiket adı altında ancak çok daha düşük bir vergilendirmeye gidilebilir. Ya da bir çok farklı yöntemler ile hafifletilebileceğini düşünüyorum. Gerçekten orta düzey gelire sahip olan insanların sırtına çok ağır bir yük olmakta.  Bildiğim kadarıyla bu vergi geçici olarak dönemin hükümeti tarafından konulmuştu ancak hala güncelliğini artırarak korumakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2014, 13:25:56 »
Satış daralması beklenen bir etkiydi, firmalar buna göre pozisyon almışlardı, şu aşamada KDV kalkar ÖTV yine kalkmaz. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2014, 13:29:30 »
Satış daralması beklenen bir etkiydi, firmalar buna göre pozisyon almışlardı, şu aşamada KDV kalkar ÖTV yine kalkmaz. :)

Bir vergi türünün kaldırılması ülkemiz literatüründe yer almıyor biliyorum ancak bazı gerçekleri de belirtmemiz gerekmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2014, 18:22:41 »
ÖTV'nin kalkması... Yok canım... Olur mu öyle şey...

Ülkemizin fedakâr işadamlarının iş hacimlerini genişletmeleri gerek, genişletmeleri için nakit gerek, nakit için devletten kredi almaları gerek; ha bir de, kredilerin karşılıksız olması gerek... Bütün bunların gerçekleşmesi için de vatandaştan KDV almak gerek, ÖTV almak gerek; ama yetmez, bütün bunlara da düzenli ve periyodik zamlar eklemek gerek...

Yoksa döner mi bu çark, gelişir mi bu ekonomi? Amma ve lâkin ekonomimiz geliştikçe nedense bana hiç yaramıyor... Fakat sermayedarları sermayeleri artıyor, katlanıyor o başka...

Benim paramın hiç önemi yok... Yeter ki ekonomimiz büyüsün, işadamlarımız fedakârca genişlemeye devam etsinler... Bileşik kaplar nazariye yahu; bir kabın seviyesinin yükselmesi için diğerlerinden tırtıklaması gerek... Gerçi bizim kaplar oldukça şaibeli ya, her neyse...

Ekonomi sana canım feda...  >:( >:( >:(
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2014, 19:19:40 »
En son piyasa böyle olduğunda ötv yi kaldırdılar. 2. el piyasası berbat durumdaydı. Çoğu kişi zarar etti. Sıfır alanlarda şuan aldığı fiyata rahat satabiliyor aracını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2014, 19:24:41 »
dizel yaris bile 56 bin olmuşken bırakalımda daralsın otomobil piyasası gerçekten yazık 20 30 liralık araçlara  servet ödüyoruz
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2014, 19:48:46 »
lanet bir civata takımı bukadar pahalı olmamalı. bakın ben okul okudum, 80 bin liraya araba almam için 120 bin kredi ödemeliyim. ayda 2000 tl ye gelir !!  insaf be, başka bişey demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2014, 21:07:12 »
yapilacak sey belli araba almayacagiz.Sifir mantiksiz.Onlarda satamadiklari icin 2.yila dert yanacaklar.Bekleyip gorecegim.Soylenecek çok soz varda neyse....
Toyota Corolla 2007 MMT