Gönderen Konu: 0 Km araca Ziebart yaptırmalı mıyım?  (Okunma sayısı 4962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
0 Km araca Ziebart yaptırmalı mıyım?
« : Ekim 21, 2008, 16:23:09 »
Merhaba, 0 Km aracım var. (Hatta aracım daha elime de geçmedi)
Bu arabaya Ziebart boya koruma sistemi uygulatmak istiyorum, bu konuda ki düşünceniz nedir?
Sizce Ziebart başarılı bir firmamıdır? Özellikle daha önce Ziebart müşterisi olmuş arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalanmak isterim,
herkese selamlar.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Toyota Club Türkiye

0 Km araca Ziebart yaptırmalı mıyım?
« : Ekim 21, 2008, 16:23:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 Km araca Ziebart yaptırmalı mıyım?
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2008, 16:33:13 »
Sayın Raymond Altan Harper,

Sorunuza mutlaka cevap gelecektir, Ziebart'a hiç gitmediğim için yardımcı olamayacağım, ancak kendinizi Tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz. Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2008, 17:51:48 »
  Selam.
 Ben boya korumasından ziyade (eminim bu konuda detaylı bilgiye sahip arakadaşlar vardır) özellikle şehirler arası yol yapıyorsanız motor kaputu ön kaplama tavsiye ederim oluşabilecek taş izlerine karşı. Kaportanın geneli için ise çok değişik kalitede cilalar piyasada mevcut. Ben kendim yaz ve kışa girerken bunları uygularım. Bu cilalardan kimileri hafif çizilmelere karşı bile koruyucu özellikler içeriyor. Sonuçta Ziebart'da ömür boyu garanti için kendine bağlayıcı bir prosedür işletiyor bildiğim kadarı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2008, 17:53:54 »
Sakıınnnn!!!.......  :o   Altan Bey, arabanız daha yeni, ilk olarak güle güle kullanın :) Gene de siz bilirsiniz ama böyle boya korumaların felan hiç de iyi gelmediğini duydum. Yerinizde olsam yaptırmazdım. Ayrıca yıkamaya götürecekseniz bile boyada kılcal çizikler bırakmayan ve doğru dürüst fırçasız yıkama yapan güvenli bir istasyona götürün. Selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2008, 22:45:36 »
bence ekstrada kaput koruma yaptırın, bu taş çarpmalarına karşı...benim bu taş çarpmalarından epey bir canım sıkıldı da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2008, 23:20:43 »
koruma yapak için yeni arabanın üzerindeki orijinal verniği kazıyıp çıkrıyorlar, o yüzden tavsiye etmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2008, 08:15:22 »
Anlaşılan o ki, Ziebart uygulaması çok gerekli değil, ticari bir yaklaşım ancak motor kaputu filmi ise fiziksel zararlara karşı kalkan vazifesi görüyor.
Zaten bende çoğu araştırmalarımda Ziebart uygulamalarından memnun kalmayanlarin yazılarini okumuştum.
Çok teşekkürler.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2008, 13:06:49 »
  Ziebart tı pek bilmem ama,yeni araç için boya koruma önemli bir unsurdur.Boya yeni ve taze oldugu için,her türlü çizilme ve olumsuz dış etkenlerden çok çabuk etkilenir.Boyanıza bir zırh giydirmiş olacaksınız.Evet Ziebart için pekte güzel şeyler yazılmadı bu sitede.Nereye yaptırırsanız yaptırın,aracınıza zaman ayırıp başında durun.Epey bir aradım ama geçmiş konular içinde vardı bulamadım.ALLAH KİMSEYİ ZİEBART A DÜŞÜRMESİN diye bir başlığıda vardı ama bulamadım..Kaput filminide şiddetle öneriyorum.Gerekli bir işlem.Kardeşim A4 var.Bursada yaptırmış.Kuş pisliği ve türlü kiri üstünde tutmuyor.Ve kolayda temizleniyor....Yinede siz bilirisiniz....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2008, 17:16:47 »
kesinlıkle yaptırılması gereken bir uygulamadır sonax olur 3m olur meguiars olur autoking olur vs vs uygulamasına guvendiğiniz bır yer olur  bursada olsanız sizi cok iyi işçilik yapan bir yere sizi yonlendirirdim, satarken size bi getirisi olmayacagı için gorunum açısından yaptırmakta fayda var ayrıca on kaputa cizilmez cam film cektirmezi şiddetle öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2008, 19:10:00 »
ziebertin en iyi tarafı arabanızı 1 ya da 2 yıl boyunca nasıl aldıysanız o şekilde muhafaza etmesidir.ben aldığım hafta götürdüm.iç dış ve motor bloğu koruması yaptırdım.ziebert ya da benzerleri sıfır araca tatbik edilirse çok daha iyi sonuçlar veriyor.bence getirip hem iç hem de dış korumasını yaptırın.maliyete değiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2008, 09:24:49 »
sakın götürmeyin."ALLAH KİMSEYİ ZİEBART A DÜŞÜRMESİN" başlığınında sahibiyim.çok mu çizildi,soldu yılda 1 kez pasta poliç çektirdiniz mi hiçbirşey kalmaz.
*kuş pisliği vs lekesine etkili derler iz bırakır.(hemen temizlemem gerekiyormuş ne anladım ben ozaman)
*belkide zamanında iyiydi ama işçilik şuanda çok vasat.
*arabanızı kimseye özelliklede bu tarz firmalara güvenip biryerlere gitmeyin.
*artık özellikle toyotaların motor kaputu öne eğimli değil.tampon taş gelen kısımları örtüyor.şeffaf folyoya dahi ihtiyaç duyulmayabilir.
*koltuk koruma vs hediye verirler boya korumanın yanında.tecrübemle sabittir koltuk koruma,motor koruma inanın boş şeyler.yaptırdım mı "evet" ,birdaha mı "asla"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2008, 15:33:23 »
Evet yani, çizik mizik ya da boyada soluma felan olsa bile pasta cila ile düzeltebilirsiniz, o kadar müğüm birşey değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2016, 16:08:09 »
konu oldukca eski, ancak kimsenin başına gelmesin diye yazmak zorundayım.

2007 nyılında almış olduğum corollaya ziebart kaput kaplama filmi yaptımıştım.geçenlerde tazzikli suyla kendim yıkarken film bazı yerlerinden kalktı.

bende komple filmi çıkartmak istedim.ziebart maltepeyi aradım gelin çıkartalım dediler.

filmi çıkartınca renk farklı oluştu.kaputa yaım film kaplatmıştım şimdi kaputun yarısı koyu gri yarısı acık gri oldu...ayrıca film boya verniğini yemişmiş bazı yerlerde cizik duruyor.. !!!

yetkili şanslısın dedi bu film 2 yıl dayanır..  biz  bazı hallerde kazımak zorunda kaldık boya zarar gördü sen şanslıymışssın dedi.. :-\

ben bunu yaptırıken 2 yıl sonra gel çıkartalım kimse demedi..arabanın başına geleceklere biz karışmayız demedi..

yani boyayı korumak için yaptıracağımız ziebart film kaplamayı 2 yıl sonra ayrı üçret verip çıkartacağız. !!!  aman ha unutursanız boya kazınabilir...

arabamı alıp gidecektim durun bir işlem yapalım dediler.. polisaj makinası benzeri bir aletle kaputun üzerini, sözde temizlediler...bu seferde 3 cizik oluşltu..

bu ne dedim demin yoktu?   alet çalışınca olmuş keditırmığına  beziyor dedi... :yani film varken kedi tırmalamıştı, film çıkartıp o aletle temizleyince kedi tırmığı meydana çıkmıştı !!!

size indirimli film yapılım dediler.. kalsın dedim..
75 tl film çıkartma ücreti ödeyip çıktım.. ayrıca fiş vermediler..

şimdi kaputu boyatırsam  ikinci el fiyatı düşmüş olacak buda kaputu koruyayım  derken tam gayya kuyusuna düşmüşüm haberim yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2016, 16:48:49 »
Bende zibarta kaput filmi yaptırdım.Bir sene oluyor ve arabayı çok sık yıkarım.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Bence o kaput flimini iyi yapamamışlar.İşçilik zayıf kalmış.
Ben ön kaputa tümüne yaptırmıştım.Bu gibi konularda malzeme kalitesi ve işçilik çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2016, 17:56:59 »
Bende zibarta kaput filmi yaptırdım.Bir sene oluyor ve arabayı çok sık yıkarım.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Bence o kaput flimini iyi yapamamışlar.İşçilik zayıf kalmış.
Ben ön kaputa tümüne yaptırmıştım.Bu gibi konularda malzeme kalitesi ve işçilik çok önemli.

1 yılda sorun çıkmaz zaten, 2 yıl ömür biçmişer , benim gibi çıkartmak için 7 yıl bekmeyinde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2016, 18:45:35 »
Geçen arkadaşın 2012 Astrasından bir film söktük, kaput boyası birlikte geldi.

Bence çok gereksiz bir uygulama, böyle konulardan da riskli olduğu anlaşılıyor. Tavsiye etmiyorum. Onun yerine kristal kaplama yaptırın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2016, 18:49:02 »
1 yılda sorun çıkmaz zaten, 2 yıl ömür biçmişer , benim gibi çıkartmak için 7 yıl bekmeyinde..
Hakan hocam senin film aslinda kaliteliymis. Genelde 2 yil icinde filmin perti cikiyor. Sen 7 sene kullanmissin. Yarim filmde boya farkinin olmasida normal. Malum film olan kisim acik olan kisma nazaran daha az gunesten etkileniyor. O nedenle filmden ziyade duzenli boya koruma yaptirmakta fayda var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2016, 20:35:10 »
Hakan hocam senin film aslinda kaliteliymis. Genelde 2 yil icinde filmin perti cikiyor. Sen 7 sene kullanmissin. Yarim filmde boya farkinin olmasida normal. Malum film olan kisim acik olan kisma nazaran daha az gunesten etkileniyor. O nedenle filmden ziyade duzenli boya koruma yaptirmakta fayda var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet.. üste para verseler kaplatmam.. dediğiniz gibi boya koruma cila yaptırsaydık, yada hiç dokunmasaydık bu iş başımıza gelmezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2016, 20:50:33 »
sıfır araç alırken bütün bayiler bunu yaptırmamızı teklif ediyorlar.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2016, 20:53:30 »
Benim surekli goturdugum yıkamacı arkadaşım var. (Isim vermeyeyim de şimdi reklam olmasın.) Yazın vaktim olursa kendim cilalı şampuanla yıkarım vaktim yoksa da hemen hemen her hafta cilalı yıkatıyorum. Bu yuzden boya koruma yaptırmadım. Kaput filmini de bir arakadaş tavsiye etmişti ama vaktim olmadı. Yorumlara bakınca da işçiliği ve malzemesi sağlam yerleri tercih etmek gerekiyor ama ziebart boyleyse ........