Gönderen Konu: Dizel Corolla yakıt değerlerim.  (Okunma sayısı 1239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Dizel Corolla yakıt değerlerim.
« : Temmuz 03, 2014, 00:11:03 »
Merhaba dostlar. 29 haziran gecesi İzmir Aliağa'dan aracımın deposunu doldurdum (100 tl)depo da zaten yakıt vardı. Tüm yakıt verilerini ve km sayacını sıfırladım,  depodaki yakıtta gidilecek olan mesafeyi 691 km olarak gösterdi , memleketim Niğde'ye gece saat 22 30 da yola çıktık.Sabah memlekete geldiğimde (790 Km) ortalama yakıt değeri 4,8 gösteriyordu. Aynı gün merkeze gidip işlerimizi halledip biraz dolaşıp tekrar depoyu tam doldurdum. Göstergede 860 km yol yaptığım görünüyordu ve 186 liralık yakıt aldım.
Ertesi gün alabildiğine tozlu ve topraklı yoldan yaylaya gidip sonra yine aynı tozlu ve topraklı yoldan Ihlara  vadisine gidip geri geldik .  Bu yollarda yaptığım maksimum hız ise 40 km.Bir sonraki gün yani 2 temmuz sabahı İzmir'e dönmek için yola çıktık.Menemen' geldiğimde yakıt uyarısı geldi. 50 liralık yakıt aldım ve sayaçları tekrar kontrol ettiğimde katettiğim toplam mesafe 1800 küsür km ve ortalama yakıt ise 5 lt. gösteriyordu.yakıt aldıktan sonra ise gidilecek mesafe 275 km olarak gösteriyordu.
Yakıt değerlerini sizinle paylaşmak istedim.
Bu arada İzmir'e gelirken kılimamızı hiç kapatmadık ( 24 dereceye ayarlı )
Bu yolculuk sırasında aracı kendim kullandığım zamanlarda MANUAL moda alıp 100 - 110 km hızla 6. viteste kullandım.
Aracım 2011 Corolla Comfort ekstra. Şu an 64 bim km ye yaklaştı.Bir kaç gün sonra servise gidip kılima ve hava filitresini değiştirtip motorun yıkanmasını isteyeceğim.
O kadar toz toprak içerisinde yolda giderken çoooooook ince toprak kokusundan başka aracın içine en ufak toz zerresinin girmemesi beni çok
şaşırttı.ki toz toprak içinde giderken kılima yine hep açıktı.Canımı sıkan tek hadise direksiyondan gelen vuruntu sesleri oldu.Sanırım direksiyonu revizyona sokmam lazım , İzmir' tanıdığı olan var mı acaba  :rofl:

Teşekkürler corolla

Toyota Club Türkiye

Dizel Corolla yakıt değerlerim.
« : Temmuz 03, 2014, 00:11:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Dizel Corolla yakıt değerlerim.
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2014, 11:57:55 »
Bence yakıt değerleri gayet normal bu araç için sakin kullanımda ayrıca direksiyondan bozuk yollarda benim aracımdanda ses geliyordu
Kocaeli Kaya'da direksiyonu yağladılar falan şimdilik azaldı ama bu sorun kronik bi sorun herhangi bir tehlikede teşkil etmiyor takmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Corolla yakıt değerlerim.
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2014, 13:42:12 »
Yakıt değerleri bence de oldukça harika. Lakin direksiyon konusunda gayet ciddiyim.Araştırmalara başladım kesinlikle revizyon yaptırmayı düşünüyorum.