0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok gerekli olduğunu düşünüyor musunuz?
Arkadaşlar ne zamandır aklımda sorucam unutuyorum. Genelde lüks sınıf araçlarda gördüğümüz geri vitese takınca sağ ayna kendiliğinden aşağıya doğru iner. Bu sistemde çalışan 2011 aurise uyumlu yan ayna varmı? Varsa fiyat nedir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Toyota modelleri için uyumlu ayna olacağını sanmıyorum.Nedenine gelince bahsettiğiniz ayna için ek olarak sistem gerekli.Geri vitese takınca aynayı bir şekilde aşağı doğru baktırabilirsiniz peki geri vitesten çıkarınca ne olacak sorun orada başlıyor aynanın tekrar eski pozisyonunu bulması gerekir normal olarak.Bunun içinde ayna içersinde ve ek olarak araç içersinde ekipman yada ilave ecu olması gerekiyor vs vsBu nedenle gene en iyisi elle kumanda etmek.Bu arada ben görsel olarak çok hoş olmasına rağmen otomatik ayna kapatmanında pek gerekli olmadığını düşünüyorum nedeni ise aracı her kitlediğinizde aynalar kapancak geri geldiğinizde açılacak.Ayna kapatma gerekli olmayan yerlerde dahi bu olay tekrarlanacak.Bildiğiniz gibi aynalarında sonuçta mekanik ömürleri var ve fiyatlarda malum o nedenle gene en iyisi elle idare etmek.Keyifli sürüşler dilerim.
evet Okan bey sizin görüşünüzede saygım var tabiki dediğiniz doğru bende Istanbul'dayım maalesef bu konuda sorun çok yaşıyoruz.Benim bahsettiğim gereksiz açılıp kapanmalar.İstemediğiniz durumda elle iptal etmekte tabiki bir tercih.Bakırköy'den selamlar.(Selamlar kısmı kötümü oldu ne )))) )
Fransız markalarda orta segment aaraçlarda c5 407 vs görülen hafızalı ayna die geciyor. Japonlar böyle şeylerle uğraşma uygun ayna bulabikeceğinizi sanmıyorum.
araciniz çelik jantsa gerekli belki sizin için gereksizdir ama ben ne kapi altini marşpiyeli süretmek isterim nede jantimi sürtmek kaldirima.
Bence iyi fikir aslında, kontrol teorisine hakim bir elektronikçi lazım tasarım için, çünkü elektrik motor kontrolü kolay gibi görünse de zor bir alan.
aslında zor olmamalıküçük bir chip geri vitese takınca ayna motorunu x ve y koordinatlarında belirtilen aralıkta tutmalı daha sonra geri vitesten atınca kendi yerine almalıayna motoruna takilacak küçük bir chip ve geri vites lambasından alınacak elektrikle olabilir aslında (sanki çok kola ya anlatıyorum bende )kessin çinliler düşünmüştür ama araştırmak lazım
ayna içindeki motorlar step mi DC mi bilmiyorum ama feedback olmadan geri normal pozisyonu tutturmak imkansız gibi birşey. Bu yüzden kulağa basit gelir dedim ama yaz okulunda kontrol sistemleri dersi almış biri olarak inanın ki koaly bir konu değil. Zor geçtim dersi de zaten