Gönderen Konu: OTOMATİK GERİ VİTES AYNASI  (Okunma sayısı 5103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
OTOMATİK GERİ VİTES AYNASI
« : Temmuz 01, 2014, 19:36:06 »
Arkadaşlar ne zamandır aklımda sorucam unutuyorum. Genelde lüks sınıf araçlarda gördüğümüz geri vitese takınca sağ ayna kendiliğinden aşağıya doğru iner. Bu sistemde çalışan 2011 aurise uyumlu yan ayna varmı? Varsa fiyat nedir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

OTOMATİK GERİ VİTES AYNASI
« : Temmuz 01, 2014, 19:36:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: OTOMATİK GERİ VİTES AYNASI
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2014, 23:01:42 »
Çok gerekli olduğunu düşünüyor musunuz?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2014, 23:14:09 »

eğer avensis kullanıyorsanız emin olun ilk gerekli şey bu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2014, 00:25:16 »

Geri görüş kameram ve park sensörüm olmasına rağmen, çok elzem olmasada dar yerlerde geri manevra ve park esnasında zaman zaman gerekli oluyor. Hepimizin aynası zaten elektrikli, bu sistem üzerine eklenerek çözüme kavuşulabilir. Yada 0 dan alınacak. Önemli olan uygun fiyatlanması. Ve uygun fiyatlı olursa neden takmayayım? Sonuçta işime yarar. Ha çok elzem mi? Tabii ki değil   ;)
Uzun lafın kısası Aytaç bey, benim aracın ilk sahibinde meydana gelen sağ arka kapı altı 10 cm kadar küççük bir sürtme mevcut ve el kadar boya vurulmuş.Belki bu sistem olsaydı o hasar olmayacaktı  :rofl:
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2014, 01:26:09 »
Fransız markalarda orta segment araçlarda c5 407 vs görülen hafızalı ayna die geciyor. Japonlar böyle şeylerle uğraşmaz uygun ayna bulabileceğinizi sanmıyorum.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2014, 01:48:09 »
Arkadaşlar ne zamandır aklımda sorucam unutuyorum. Genelde lüks sınıf araçlarda gördüğümüz geri vitese takınca sağ ayna kendiliğinden aşağıya doğru iner. Bu sistemde çalışan 2011 aurise uyumlu yan ayna varmı? Varsa fiyat nedir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
ust sinif araclarda degil wv de bile var jetta golf passat en boslarinda bile var diye biliyorum gerekli bi sistem
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2014, 01:49:08 »
araciniz çelik jantsa gerekli belki sizin için  gereksizdir ama ben ne kapi altini marşpiyeli süretmek isterim nede jantimi sürtmek kaldirima.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2014, 01:52:30 »
Toyota modelleri için uyumlu ayna olacağını sanmıyorum.Nedenine gelince bahsettiğiniz ayna için ek olarak sistem gerekli.
Geri vitese takınca aynayı bir şekilde aşağı doğru baktırabilirsiniz peki geri vitesten çıkarınca ne olacak  sorun orada başlıyor aynanın tekrar eski pozisyonunu bulması gerekir normal olarak.Bunun içinde ayna içersinde ve ek olarak araç içersinde ekipman yada ilave ecu olması gerekiyor vs vs
Bu nedenle gene en iyisi elle kumanda etmek.Bu arada ben görsel olarak çok hoş olmasına rağmen otomatik ayna kapatmanında pek gerekli olmadığını düşünüyorum nedeni ise aracı her kitlediğinizde aynalar kapancak geri geldiğinizde açılacak.Ayna kapatma gerekli olmayan yerlerde dahi bu olay tekrarlanacak.Bildiğiniz gibi aynalarında sonuçta mekanik ömürleri var ve fiyatlarda malum o nedenle gene en iyisi elle idare etmek.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2014, 02:17:51 »
Toyota modelleri için uyumlu ayna olacağını sanmıyorum.Nedenine gelince bahsettiğiniz ayna için ek olarak sistem gerekli.
Geri vitese takınca aynayı bir şekilde aşağı doğru baktırabilirsiniz peki geri vitesten çıkarınca ne olacak  sorun orada başlıyor aynanın tekrar eski pozisyonunu bulması gerekir normal olarak.Bunun içinde ayna içersinde ve ek olarak araç içersinde ekipman yada ilave ecu olması gerekiyor vs vs
Bu nedenle gene en iyisi elle kumanda etmek.Bu arada ben görsel olarak çok hoş olmasına rağmen otomatik ayna kapatmanında pek gerekli olmadığını düşünüyorum nedeni ise aracı her kitlediğinizde aynalar kapancak geri geldiğinizde açılacak.Ayna kapatma gerekli olmayan yerlerde dahi bu olay tekrarlanacak.Bildiğiniz gibi aynalarında sonuçta mekanik ömürleri var ve fiyatlarda malum o nedenle gene en iyisi elle idare etmek.
motor var içlerinde  motorlari ne kadar pahali olabilir ? Yada şöyle düsünün ben istanbulda oturuyorum sizi bilmiyorum kapimin onunde duran bir tane golf ben yemek yerken mutfaktan cama bakarken minibusun teki geldi golfun aynasina çarpti ayna komple gitti bu daha mi iyi kapi dosemesinin orda zaten ayari var istemediginiz zaman kapanmiyor  komple ayna kirilmasindansa 5 6 senede bir motor degistiririm daha karli ve bir donanimi var arabanin sonuçta bu artidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2014, 02:24:03 »
evet Okan bey sizin görüşünüzede saygım var tabiki dediğiniz doğru bende Istanbul'dayım maalesef bu konuda sorun çok yaşıyoruz.
Benim bahsettiğim gereksiz açılıp kapanmalar.İstemediğiniz durumda elle iptal etmekte tabiki bir tercih.
Bakırköy'den selamlar.
(Selamlar kısmı kötümü oldu ne :))))) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 02, 2014, 02:30:33 »
evet Okan bey sizin görüşünüzede saygım var tabiki dediğiniz doğru bende Istanbul'dayım maalesef bu konuda sorun çok yaşıyoruz.
Benim bahsettiğim gereksiz açılıp kapanmalar.İstemediğiniz durumda elle iptal etmekte tabiki bir tercih.
Bakırköy'den selamlar.
(Selamlar kısmı kötümü oldu ne :))))) )
istanbul okadar dert bir yer ki  bi yere gidip oturuyorum hemen kapinin onünde araba aklim arabada biri gelip sürterse diye  gereksiz açilip kapanmalar bencede motor ömrünü yiyebilir bizim arabada yok :) ama kapali garaji olan arkadasim var onda bu özelik var kapali garajda bile aynalari katliyo araba 
Bende beylikdüzündenim sizede selamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 02, 2014, 07:32:20 »
Fransız markalarda orta segment aaraçlarda c5 407 vs görülen hafızalı ayna die geciyor. Japonlar böyle şeylerle uğraşma uygun ayna bulabikeceğinizi sanmıyorum.
:olu: :(

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 07:32:48
araciniz çelik jantsa gerekli belki sizin için  gereksizdir ama ben ne kapi altini marşpiyeli süretmek isterim nede jantimi sürtmek kaldirima.
kesinlikle  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 07:38:50
Kesinlikle ek sistem gerekli bu yüzden uygun fiyata olması lazım dedim  :D Otomatik ayna kapatmaya gelince şükür ki bizimkiler manuel kumanda edilebiliyor. Yoksa kışın ayna içi buzlanması nedeni ile sürekli dişli sıyırırdı motorları  :kötü: Ümit bey yorumlarınız için teşekkür eder cümlemize kazasız belasız sürüşler dilerim.  :)
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2014, 09:11:30 »
Bazılarına göre gerekli olabilir ancak, orjinalinde olmayan bu uygulama için ayna değiştirmek veya modul adapte etmek pratikte zor. Hayata kolay geçirilemeyecek uygulamalar için gerekli/gereksiz tartışması yapmanında faydası yok aslında. Yan ayna açısı geri yanaşırken aşağıya alınır manuel olarak halledilir her an her dakika da lazım olacak bir şey değil bence. Hazır olsa idi evet tercih edilebilirdi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 02, 2014, 11:38:28 »
Bence iyi fikir aslında, kontrol teorisine hakim bir elektronikçi lazım tasarım için, çünkü elektrik motor kontrolü kolay gibi görünse de zor bir alan.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2014, 12:34:40 »
aslında zor olmamalı

küçük bir chip geri vitese takınca ayna motorunu x ve y koordinatlarında belirtilen aralıkta tutmalı daha sonra geri vitesten atınca kendi yerine almalı

ayna motoruna takilacak küçük bir chip ve geri vites lambasından alınacak elektrikle olabilir aslında (sanki çok kola ya anlatıyorum bende :rofl: :rofl:)

kessin çinliler düşünmüştür ama araştırmak lazım 8-) ::)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 02, 2014, 12:51:02 »
Bence iyi fikir aslında, kontrol teorisine hakim bir elektronikçi lazım tasarım için, çünkü elektrik motor kontrolü kolay gibi görünse de zor bir alan.

%10 isterim  :islik:  :asikadam:  :asikadam: :rofl: şaka bi yana sıfır almak yerine var olan tesisatların üzerinde çalışmak lazım. çok ama çok zor bişey olmadığını düşünüyorum.bir sensör ( geri vitese geçtiğini ve geri vitesten çıktığını algılayan) ve bir beyin (sensöre göre aynaya emir yollayan). Tabii ki işin üstadları daha iyi bilir benim nacizane fikrim bu  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 12:54:01
aslında zor olmamalı

küçük bir chip geri vitese takınca ayna motorunu x ve y koordinatlarında belirtilen aralıkta tutmalı daha sonra geri vitesten atınca kendi yerine almalı

ayna motoruna takilacak küçük bir chip ve geri vites lambasından alınacak elektrikle olabilir aslında (sanki çok kola ya anlatıyorum bende :rofl: :rofl:)

kessin çinliler düşünmüştür ama araştırmak lazım 8-) ::)

ali bey, alper beyide ekip başı yaptıkmı biz bu işi çözeriz  :rofl: :rofl:  :alkis: :tamam: :tamam: :tamam:
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 02, 2014, 13:16:18 »
ayna içindeki motorlar step mi DC mi bilmiyorum ama feedback olmadan geri normal pozisyonu tutturmak imkansız gibi birşey. Bu yüzden kulağa basit gelir dedim ama yaz okulunda kontrol sistemleri dersi almış biri olarak inanın ki koaly bir konu değil. Zor geçtim dersi de zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2014, 13:28:49 »
ayna içindeki motorlar step mi DC mi bilmiyorum ama feedback olmadan geri normal pozisyonu tutturmak imkansız gibi birşey. Bu yüzden kulağa basit gelir dedim ama yaz okulunda kontrol sistemleri dersi almış biri olarak inanın ki koaly bir konu değil. Zor geçtim dersi de zaten :)

:) siz yaparsınız Alper bey alt yapınız var.  :D Biraz zaman ve doğru ekipmanla olmayacak bir iş değil bence.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 02, 2014, 13:48:47 »
Otomatik kapanan aynalar her daim kapanmak zorunda değil, bunun tuşu olan araçlar mevcut, gerekirse ayna kapatılabiliyor araç içinden, gerekirse araç kilitlenince kapanıyor vs. Sadece; iyş niyetke, yardım olsun diye, dur aynanı açayım diyenleri uyarmak gerekiyor.

Eski kasalardan veri E serisi Mercede'lerde bahsi geçen; geri vitese takınca sağ aynanın(trafiğin sağdan aktığı ülkeleede) belli bir açı ile sağ, alt tarafı gösterecek  şekilde hareket etmesi ve manevra sonrası asıl pozisyonunu alması, özellikle geniş ve koltuk pozisyonu alçak araçlarda büyük bir konfor ve güvenlik donanımı bence. Bahsettiğim aracın sistemi uygulama için araştırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Temmuz 02, 2014, 14:11:04 »
Ayna içindeki motorlar dc motor.Ayrıca dediğiniz gibi pozisyon bildirimi gerekli tabiki bu pozisyonu aklında tutacak ve geri vites uyarısı alınca alt noktaya yada istenilen noktaya cekip geri vites bilgisi kaybolunca geldiği pozisyona dönecek bir sistem gerekli.Olay biraz robotics e giriyor.Aynayı alt noktaya almak bu hali ile cok kolay camlarda olduğu gibi akım ölçümü ile kolayca aşılır ancak geldiği pozisyona dönmek için kesinlikle ölçüm,pals vs verecek bir duyargaya ihtiyaç var.Bahsş geçen yazılım bir microcontroler ile kolayca yazılabilir ancak ayna içine yerleştirilecek pozisyon sensörleri çok zor.
Biz en iyisi orjinalliği bozmadan elle devam edelim.
Bakırköy'den selamlar :)))