Gönderen Konu: Olmayacak bu kadar şeyin çıkması normal mi ?  (Okunma sayısı 2083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Olmayacak bu kadar şeyin çıkması normal mi ?
« : Haziran 29, 2014, 02:03:33 »
Merhabalar aracımızla ilgili bu günlerde değişik duygulara büründüm..Jant vs. attım kafama göre güzelleştiriyorum derken 5 senedir bizde olan corollamız henüz 77 bin km de rölantide anormallikler araç yüklü olunca özellikle rampa cıkarken yüklenilmesi halinde gösterge panelinin oralardan vıyık vıyık gıcık bir ses gelmesi öte yandan direksiyonu sağa sola çevirirken lak lak ses yapması ve şu aralar sürekli kontrol etmek zorunda kaldığım bu zamana kadarda toyotadan hiç duymadığım su eksiltme problemi..İzmit özel servis ZİRVE otoyu bilenler bilir işçilikleri çok sağlam kaliteli dostlukları olan esnaf iki abimize gidiyorum sürekli hiçte şikayetci olmadım aksine can sıkıntısına çay kahve içmeye gittiğim bir yer oldu..
Fakat daha bu km deki aracımızda bu problemlerin başgöstermesi canımı çok sıktı..
-Ustalar devirdaimin değişeceğini söylediler bunların çoğunda aynı sıkıntı varmış..
-Direksiyon kutusu bi önceki kasalarda kronik bir problem biliyorum ama bu sorun bizdede çıktı sanırım..
-Gösterge paneli tarafından gelen sesin motor ve şanzıman takozlarından olduğunu söylediler teste çıktık baktık ağırken yüklenildiğinde motorun kendini geri itmesi fln filan onlardan kaynaklanıyormuş nedenini pek anlamadım..
-Bir diğer sorun en büyük problem gibi duran subaplar rölantideyken arada sırada devir yükselip akabinde sıfıra kdr inip baya titretebiliyor aracı..aracın ilk sahibi daha 3 bin kmde iken tüp taktırmış aracımız 2007 model biz 45 binde aldık 5 senedir bizde düzenli rutin bakımlar lpg bakımları hepsi tam yapıldı şuan araç 77 binde bütün bu işlemlerin maliyeti nerdeyse ötv için sayılacak eski bir araba parası değerine denk geliyor..(4500 tl )
Bu problemleri yaşayan var mıdır ? Sizce ne yapmalı ? Toyotadan hiç beklemediğimiz sıkıntıları yaşamak(mmt şanzumanı saymıyorum bile onu es geçtik artık) büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bizi..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Olmayacak bu kadar şeyin çıkması normal mi ?
« : Haziran 29, 2014, 02:03:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Olmucak bu kadar şeyin çıkması normal mi ?
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2014, 11:49:08 »
Merhabalar aracımızla ilgili bu günlerde değişik duygulara büründüm..Jant vs. attım kafama göre güzelleştiriyorum derken 5 senedir bizde olan corollamız henüz 77 bin km de rölantide anormallikler araç yüklü olunca özellikle rampa cıkarken yüklenilmesi halinde gösterge panelinin oralardan vıyık vıyık gıcık bir ses gelmesi öte yandan direksiyonu sağa sola çevirirken lak lak ses yapması ve şu aralar sürekli kontrol etmek zorunda kaldığım bu zamana kadarda toyotadan hiç duymadığım su eksiltme problemi..İzmit özel servis ZİRVE otoyu bilenler bilir işçilikleri çok sağlam kaliteli dostlukları olan esnaf iki abimize gidiyorum sürekli hiçte şikayetci olmadım aksine can sıkıntısına çay kahve içmeye gittiğim bir yer oldu..
Fakat daha bu km deki aracımızda bu problemlerin başgöstermesi canımı çok sıktı..
-Ustalar devirdaimin değişeceğini söylediler bunların çoğunda aynı sıkıntı varmış..
-Direksiyon kutusu bi önceki kasalarda kronik bir problem biliyorum ama bu sorun bizdede çıktı sanırım..
-Gösterge paneli tarafından gelen sesin motor ve şanzıman takozlarından olduğunu söylediler teste çıktık baktık ağırken yüklenildiğinde motorun kendini geri itmesi fln filan onlardan kaynaklanıyormuş nedenini pek anlamadım..
-Bir diğer sorun en büyük problem gibi duran subaplar rölantideyken arada sırada devir yükselip akabinde sıfıra kdr inip baya titretebiliyor aracı..aracın ilk sahibi daha 3 bin kmde iken tüp taktırmış aracımız 2007 model biz 45 binde aldık 5 senedir bizde düzenli rutin bakımlar lpg bakımları hepsi tam yapıldı şuan araç 77 binde bütün bu işlemlerin maliyeti nerdeyse ötv için sayılacak eski bir araba parası değerine denk geliyor..(4500 tl )
Bu problemleri yaşayan var mıdır ? Sizce ne yapmalı ? Toyotadan hiç beklemediğimiz sıkıntıları yaşamak(mmt şanzumanı saymıyorum bile onu es geçtik artık) büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bizi..

öncelikle geçmiş olsun...

kronik sorunları bildiğim kadarıyla servisler ücretsiz düzeltebiliyor onu iyi araştırın..

diğre sorunlar için de yetkili servisten fiyat alabilirsiniz...

lpg de bayağı bir km olmuş ama bu km de bu kadar sıkıntı çıkaracağını bilmiyordum gerçekten şanssızlık olmuş...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2014, 14:23:20 »
Sağolun..Servisin bu olayı özel servisin çıkardığı fiyatın çok çok üzerinde tutacağından eminim..
Yani eski araçlara bakıyorum lpg ile ne km yapan araçlar var karbüratörlü bir araç bile daha çok götürüyor..
Kronik problem midir bilmiyorum işte onu öğrenebilmek adına konuyu açtımda 90 kişi bakmış cevap yok :)
Teşekkür ediyorum..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2014, 09:18:17 »
Geçmiş olsun, gerçekten şanssızlık sizinki, bahsettiğiniz problemlerin hiçbiri aslında kronik sorunlar değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2014, 11:01:33 »
bunlar hep kullanımla alakalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2014, 00:00:43 »
olmucak  ne demek kardeş Türkçeyi katletmeyelim lütfen
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2014, 08:38:03 »

Alper abi öncelikle geçmiş olsun. Subaplar  nerdeyse 70bin km yapmış. Değiştirme zamanı yavaştan gelmiş.

Abi bunu özelden yazsaydın daha iyi olmazmıydı?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2014, 18:38:03 »
Geçmiş olsun, gerçekten şanssızlık sizinki, bahsettiğiniz problemlerin hiçbiri aslında kronik sorunlar değil.
Sağolun..artık şanssızlık mı başka birşey mi bilemedim..
bunlar hep kullanımla alakalı...
Kullanımla alakalı olacağını düşünmüyorum bu araç 5 senedir bizde daha 30-32 bin km anca yaptı genelde yatan bir araç zaten..Bakımları vs.hiç aksatılmadan yapıldı..bu bence tamamen şanssızlık göze gelme vs.neye bağlarsanız artık..
Sorulana cevap verir uyarmanı ayrı dille özel vs dile getirirsin Çorumlu arkadaşım ;)
Alper abi öncelikle geçmiş olsun. Subaplar  nerdeyse 70bin km yapmış. Değiştirme zamanı yavaştan gelmiş.

Sağol İlke kardeşim bu kadar çabuk mudur yav..eski araçlara ayarla geç bunlar yine bi 100 bin en az çıkartması lazım bu kadar kısa sürede deforme olan bi toyota görmedim ben oda bana mı denk geldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Olmayacak bu kadar şeyin çıkması normal mi ?
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2014, 19:33:21 »
Sağol İlke kardeşim bu kadar çabuk mudur yav..eski araçlara ayarla geç bunlar yine bi 100 bin en az çıkartması lazım bu kadar kısa sürede deforme olan bi toyota görmedim ben oda bana mı denk geldi..
Abi toyotanın süpabları lpgye fazla dayanıklı değil. Sen yeni taktırcağın süpabları lpgye dayanıklı olandan takarsan daha uzun gider.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...