0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şimdi ben ne yapayim. o ses normalmi çene yapmada sınır ne disk için ??çark yaptirip bine bilirmiyim ?
Diskin aşınma limiti 1mm'dir. Dışındaki çemberin varlığı bu derinliği ölçebilmek içindir. Bu çember kesinlikle tornalanmamalıdır aksi halde ölçüm yapacak referansınız yok olur.1.5mm tehlike sınırıdır kesinlikle disk değiştirilmelidir.Diskin aşınması 1mm değilse;Kaliper pimlerinin muhakkak kontrol edilmesinde fayda vardır, eskimişlerse titreşim yapacak ve ses oluşturacaklardır, orjinalleri ile yenileyin,Balatalar iyi durumdaysa iç dış yaparak düzenli aşınmasını sağlayabilirsiniz,Bu vesileyle fren hidroliği değişimi ve el freni ayarı yapınız.
Servis manuellerini kontrol ettim.Sıfır disk kalınlıgı 26 mmİzin verilen asgari kalınlık 24 mm
peki üstat baltadaki sınır nekadar bu konudada aydınlatabilirmisin beni teşekürler
peki bu çenenin bana vereceği zarar ne olabilir....
Balatada son sinir tabla dibinden 3mm.Ayrica min. incelik degeri modele, diske gore de degisir, her arac icin standart degildir.Bence sizin sorununuz disk-balata ikilisinden ziyade el freni balatalarinizda, diskin icerisinde kaldiklarindan sokulup bakilmasinda fayda var, ihmal etmeyin.
arkadaşlar bu kaliper pimlerini Ankara da tamir eden biyer varmı, sağ ön kaliper pimi çok ses yapıyor 150 tl istiyorlar bende tornacıya yaptırayım dedim ama bulamadım, yaptıranınız ve memnun kalanınız varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
arkadaşlar toyotanın serviste taktığı orjinal disk ve balata nedir bilen arkadaşlar yardımcı olurmu teşekürler