Gönderen Konu: 2009 Corolla V kayış  (Okunma sayısı 10788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla V kayış
« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2014, 07:48:51 »
Orjinal kayış için mi geçerli abi? :)
Aslinda evet ama kaliteli bir marka da ayni kilometreleri goruyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2014, 07:48:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2014, 23:30:12 »
valla bando yerli olsa bile güzel ben memnunum tavsiye ederim dayco dan ii...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 02, 2014, 00:00:09 »
Ufuk bey bizim kayış 1238 sanırım. elinizdeki en iyi marka ne ise siz bana gönderin direk :)
ya da link verin online satın alayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 02, 2014, 01:36:59 »
1.6 corolla hb 2005 için hangi kayış kullanmak gerekli abicim bendede klima açıkken gaza ilk dokunduğumda kulak tırmalayıcı bi ses gelmeye başladı kayıştan kaynaklımıdır bu ? okuduklarıma gore v kayışıyla alakalıymış ben hiç değiştiğimi hatılamıyorum o kayışı bi kere gergi amortisötünü değiştiridm sadece
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #24 : Temmuz 02, 2014, 08:54:37 »
Ufuk bey bizim kayış 1238 sanırım. elinizdeki en iyi marka ne ise siz bana gönderin direk :)
ya da link verin online satın alayım

Özelden aracınızın şasi numarasını yazarsanız netleştirebiliriz, gönderme işi en kolayı :)

1.6 corolla hb 2005 için hangi kayış kullanmak gerekli abicim bendede klima açıkken gaza ilk dokunduğumda kulak tırmalayıcı bi ses gelmeye başladı kayıştan kaynaklımıdır bu ? okuduklarıma gore v kayışıyla alakalıymış ben hiç değiştiğimi hatılamıyorum o kayışı bi kere gergi amortisötünü değiştiridm sadece

Yüksek ihtimal kayıştandır, avare kasnağı da kontrol ettirmenizde fayda var, hidrolik gergi'yi komplemi değiştirdiniz yoksa dışarıdan yan sanayi gergi amortisörü alıp sadece amortisörü mü değiştirdiniz? Sadece amortisörü değiştirdiyseniz gergi kütüğü üzerindeki kasnağa da bakmak gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 02, 2014, 12:52:01 »
Yüksek ihtimal kayıştandır, avare kasnağı da kontrol ettirmenizde fayda var, hidrolik gergi'yi komplemi değiştirdiniz yoksa dışarıdan yan sanayi gergi amortisörü alıp sadece amortisörü mü değiştirdiniz? Sadece amortisörü değiştirdiyseniz gergi kütüğü üzerindeki kasnağa da bakmak gerekli.

dışardan gergi amortisörü alıp değiştirmiştim iki sene önce hatta wolksvagen voltun orjinal amörtisörüydü galiba uymuştu 110 lira gibi bi paraya almış kendim değiştirmiştim bu yaz yeniden sorun yapmaya başladı bu sabah wd-40 ın silikonlusundan sıktım biraz en azından idareten kulaklarımı tırmalamasın diye , etkili oldu ses azaldı ancak bugun iş çıkışı sanayiye götürüp bakıcam detaylı şekilde . bahsettiğiniz kasnak nerde oluyor bide maliyeti nedir abicim , yada bunun değiştirmesek ses dışında bi sakıncası olur mu bize  ?
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #26 : Temmuz 02, 2014, 13:03:36 »
dışardan gergi amortisörü alıp değiştirmiştim iki sene önce hatta wolksvagen voltun orjinal amörtisörüydü galiba uymuştu 110 lira gibi bi paraya almış kendim değiştirmiştim bu yaz yeniden sorun yapmaya başladı bu sabah wd-40 ın silikonlusundan sıktım biraz en azından idareten kulaklarımı tırmalamasın diye , etkili oldu ses azaldı ancak bugun iş çıkışı sanayiye götürüp bakıcam detaylı şekilde . bahsettiğiniz kasnak nerde oluyor bide maliyeti nedir abicim , yada bunun değiştirmesek ses dışında bi sakıncası olur mu bize  ?

Normalde o gergi aşağıdaki şekilde değiştirilmeli,

Siz sadece aşağıdaki parçayı değiştirdiniz sanırım ?

Şimdi aşağıdaki parça da ses yapıyor olabilir,

Yada bu bu avare de ses yapıyor olabilir,

Ses yüksekse, gergi yada avareden geliyorsa kayış tehlike altındadır, ya boşa çıkar sarabilir yada kopabilir her iki türlü de yolda bırakır ve hararete sebebiyet verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 02, 2014, 14:37:24 »
Normalde o gergi aşağıdaki şekilde değiştirilmeli,

Siz sadece aşağıdaki parçayı değiştirdiniz sanırım ?

Şimdi aşağıdaki parça da ses yapıyor olabilir,

Yada bu bu avare de ses yapıyor olabilir,

Ses yüksekse, gergi yada avareden geliyorsa kayış tehlike altındadır, ya boşa çıkar sarabilir yada kopabilir her iki türlü de yolda bırakır ve hararete sebebiyet verebilir.

Az önce gittim sanayiye kayışa baktılar büyük ihtimalle kayış dediler tanıdık yer olduğu için fiyat sormadım ama çok bişey olcağını sanmıyorum dediğiniz gibi kasnağı ve avareyi sordum özellikle baktılar onlarda bi sıkıntı yok dediler , o volt amortisörünüde mecburen takmıştım zamanında yetkili servis yoğun olduğu için bi hafta süre vermişti sanayiden bunu bulabilmiştim ama birebir uydu yani iki sene falan oldu bi sorun çıkarmadı , ama ilgi alakan için çok teşekkür ederim ufuk abi , agustostaki buluşmada görüşebiliriz insallah :) yarın kayışı değiştirince tekrar bilgi veririm size
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #28 : Temmuz 02, 2014, 15:40:01 »
Az önce gittim sanayiye kayışa baktılar büyük ihtimalle kayış dediler tanıdık yer olduğu için fiyat sormadım ama çok bişey olcağını sanmıyorum dediğiniz gibi kasnağı ve avareyi sordum özellikle baktılar onlarda bi sıkıntı yok dediler , o volt amortisörünüde mecburen takmıştım zamanında yetkili servis yoğun olduğu için bi hafta süre vermişti sanayiden bunu bulabilmiştim ama birebir uydu yani iki sene falan oldu bi sorun çıkarmadı , ama ilgi alakan için çok teşekkür ederim ufuk abi , agustostaki buluşmada görüşebiliriz insallah :) yarın kayışı değiştirince tekrar bilgi veririm size

Rica ederim Burak, her zaman umarım her zaman sorunsuz binersin aracına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2014, 10:48:44 »
Rica ederim Burak, her zaman umarım her zaman sorunsuz binersin aracına :)

V kayışı değiştik en son 2009da değişmişim heralde kayışın üzerinde 2009 yazıyordu tanıdıklar vardı dediğim gibi dayco 6PK1705 kayış kullanarak değştik 35 tl gibi bi para aldılar herşey dahil . Ses tamamen kesildi , ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkürler :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2014, 16:50:08 »
eveeet nihayet olayı çözdük. Kayışın boyutu 1238mm arkadaşlar. Ufuk bey bana 970mm gönderdi. Şase numarasını verdiğimde onun önündeki program 970mm göstermiş neticede yapacak bişey yok.
Ufuk beyin gönderdiği kayışı üstüne 5 lira vererek sanayide 1238mm ile değiştirdim. Usta kayışı değiştirdi aynı ses devam ediyordu. (Klimayı kapatınca ses kesiliyordu)
Klima ustasına gittim. Sorun egsoz bilyası gibi bişeydeymiş. 40 liraya onu değiştirdi ve şimdi sessiz corolla ile yollara devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2014, 17:25:45 »
eveeet nihayet olayı çözdük. Kayışın boyutu 1238mm arkadaşlar. Ufuk bey bana 970mm gönderdi. Şase numarasını verdiğimde onun önündeki program 970mm göstermiş neticede yapacak bişey yok.
Ufuk beyin gönderdiği kayışı üstüne 5 lira vererek sanayide 1238mm ile değiştirdim. Usta kayışı değiştirdi aynı ses devam ediyordu. (Klimayı kapatınca ses kesiliyordu)
Klima ustasına gittim. Sorun egsoz bilyası gibi bişeydeymiş. 40 liraya onu değiştirdi ve şimdi sessiz corolla ile yollara devam.

Çok ama çok özür dilerim, daha önce de söylediğim gibi bende önümüzdeki kataloğun yalancısıyım, yanlışı telafi edebilmek adına yapabileceğim birşey varsa lütfen söyleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2014, 00:40:20 »
Ufuk bey ilginiz alakanız yeter, özür dilenecek bişey yok. mesajda da yazdığım gibi sanayideki parçacıya verdim sizden gelen kayışı, yani benim için maddi bir kayıp yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2014, 01:07:34 »
eveeet nihayet olayı çözdük.
Egzos bilyası demek.Benim eski VW aracımda da egzos bilyası arızalı o ses yapıyordur demişti usta çok kibar şekilde liftten indir aracı dedim gerisini anlatmasam iyi olur.Bilal bey egzosta bilya filan olmaz bunu diyen usta sizinle dalga geçiyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2014, 15:59:27 »
neticede 40 lira verdim işim halloldu, bana yuvarlak halka şeklinde bişey gösterdi, egsoz bileziği de olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #35 : Temmuz 11, 2014, 16:08:53 »
Parça şu olabilir mi?