0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Debriyaja sonuna kadar basıyor musunuz? şanzıman yağını hiç değiştirmediyseniz vakti çoktan gelmiş.
Debraja sonuna kadar basmadan vites geçişi yapmaya kalkinca çikan sesle ayni mi , bide 1.vitese düşmek için gerektigi kadar yavaşliyormusunuz çünkü bizde e12 var 2den 1 düşceken bazen 1girmiyor biraz daha yavaşlayinca giriyo sanki orda kapak varda kapak açilinca giriyor o vitese
tam emin olmamakla senkromeç adı verilen parça yapıyor olmalı
arkadaşlar; 2011 avensisimden bugun çok farklı ve fazla bi ses duydumhani kasise 3. vitesle takribi 40 km ile yaklaşırken debriyaja ve frene basar ve kasisi geçerken 1. vitese atar tekrar kalkarsınız yao esnada daha kasise varmadan erkenden 1. vitese erken atar isem(debriyaj basılı) vites kutusundan aynen jiiiijjjjjjjjjjj diye uzunca bir ses geliyor taki durana veya ayağımı debriyajdan çekene kadar.aslında bu ses gayet normal ama ses atıyorum 10 db olması gerekirken 30 db kadar yuksek çıkıyor.bukadar dikkat etmem ve önemsemem aslında ama diğer avensis araçlardada bariz varmı bukadar sesşayet yok ise hemen servise göstereceğim sesin bukadar çok cıkması canımı sıktı.yağ falanmı bitti acaba
benima raçta yokdebriyaja tam basamıyor olabilirsiniz altına pspas gitmiş olabil,ir
Bu ses benim araçtada yok ancak debriyaja tam basmadan 1. vites takmaya çalışırsam "LIK" diye bir ses geliyor.Malum boy 1,20 araba debriyajı çok yüksek olunca debriyaj yolu baya uzun ))Ali beyin dediği gibi paspas kontrol etmekte yarar var debriyaj altına girmiş olabilir.Istanbul'dan selamlar
debriyaja tam basmadan çalışmadığı için alışkanlık yaptı bende tam basıyorum, zaten tam dipten kavramıyor bir miktar yukardan kavrıyor ama genede tam basarak bi deneyeceğim
3-2-1 yap abi sorun olmaz bende e12 var o tür durumlarda direk 1 e takarsam biraz dişli geçiyor .Ama 3-2-1 yapıyorum çok rahat geçiyor ama bende cırtlama vıjjlama yok
80.000 bakımızda şanzıman yağınızı da değiştirir, kontrol edersiniz Zeynel bey, yağ değişimi sonrası da geliyorsa şanzıman bilyalarınızın vakti geliyor olabilir.
debriyaja tam basmadan çalışmadığı için alışkanlık yaptı bende tam basıyorum, zaten tam dipten kavramıyor bir miktar yukardan kavrıyor ama genede tam basarak bi deneyeceğimMesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2014, 14:59:25çift pasapas var araçta ihtimalen olabilir dediğiniz teşekkürler
ben geri vitese takınca gelen sesten huylanan biriyim okadar titizim ne yazıkki arkadaşlar araç alacağı zaman ekspertize getirdiği olur bana o yuzden muhtemelen pimpirikleniyorum bugun randevu alabilirsem gideceğim servise.