Gönderen Konu: Evdeki KEDİ (A9 TV içermez :) )  (Okunma sayısı 5051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Evdeki KEDİ (A9 TV içermez :) )
« Yanıtla #20 : Haziran 24, 2014, 21:00:42 »
 :saygi: :saygi: :saygi: Teşekkürler arkadaşlar, kedinin islami yönden sakıncası yok bildiğim kadarı ile dışarıda olması kaydı ile köpeğinde yok. Yukarıda yazıldığı gibi Kedi Babası lakaplı sahabe bile var. :tamam: Tüm hayvanlar candır, yaratılma sebepleri vardır hepsinin. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü :saygi:

Hastalık konusunda bende tırsmıyor değilim ama eskileri düşünürsek kedisiz köpeksiz ev yoktu hiç nerede ise. Benim çocukluğum neredeyse kedilerle köpeklerle hayvanlarla geçti, her türlü yaramazlığı yapardık hatta ve hatta muhtemelen tosbağa (kaplumbağa) dan kene bulaşmışlığım bile var  :argh:

Hayırlısı bakalım , email attım cevap gelmedi dernekten. Belki arayan soran olur olmaz ise eşe dosta söyledim bildiklerinden bulabilme ihtimalide var. Hanımın baskın gelip hiç olmama ihtimalide var, her ne kadar evde son sözü ben söylesem de  PEKİ KARICIM :)

Eğerki olursa burada nasipse fotoları paylaşırım. Herkese teşekkürler  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 24, 2014, 21:00:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 24, 2014, 21:23:15 »
İslami açıdan sakıncası var mı bilmem ama bu videoyu hatırlattınız bana :)

https://www.youtube.com/watch?v=q3d7280YNKY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2014, 09:45:10 »
:saygi: :saygi: :saygi: Teşekkürler arkadaşlar, kedinin islami yönden sakıncası yok bildiğim kadarı ile dışarıda olması kaydı ile köpeğinde yok. Yukarıda yazıldığı gibi Kedi Babası lakaplı sahabe bile var. :tamam: Tüm hayvanlar candır, yaratılma sebepleri vardır hepsinin. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü :saygi:

Hastalık konusunda bende tırsmıyor değilim ama eskileri düşünürsek kedisiz köpeksiz ev yoktu hiç nerede ise. Benim çocukluğum neredeyse kedilerle köpeklerle hayvanlarla geçti, her türlü yaramazlığı yapardık hatta ve hatta muhtemelen tosbağa (kaplumbağa) dan kene bulaşmışlığım bile var  :argh:

Hayırlısı bakalım , email attım cevap gelmedi dernekten. Belki arayan soran olur olmaz ise eşe dosta söyledim bildiklerinden bulabilme ihtimalide var. Hanımın baskın gelip hiç olmama ihtimalide var, her ne kadar evde son sözü ben söylesem de  PEKİ KARICIM :)

Eğerki olursa burada nasipse fotoları paylaşırım. Herkese teşekkürler  :saygi:

sokakta beslemeye ziyan yok ama işte evde olması biraz meşakkatli
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 07, 2015, 20:43:40 »
Evdeki kedi artık evde :) Hanımı bak kedi değil KEDİCİK getiririm diyerek tehdit ettim ve kedimiz oldu. Sokak kedisi maşallah cinsi minsi yok. Bildiğim tekir :) 4 Mart doğumlu bir yavrucak gerçi artık büyüdü. 3. haftamıza girdik.

Şimdi sorum şu, çok güzel bir şekilde patileri ile elime ayağıma vb yerlerimize fırlıyor hamle yapıyor. Önceleri tırmıklayacak sanıp korkuyorduk ama hamle yaparken açtığı tırnaklarını elimize ayağımıza değdirdiğinde kapatıyor ve o yumuşacık patileri ile dokunuyor. Eyvallah hoş güzel ama şimdi birde ısırmaya çalışmalar başladı. Gerçi belki biz ısıracak sanıyor da olabiliriz tıpkı tırmıklamasından korktuğumuz gibi belkide ısırmayacaktır ama pek ısırmayacak gibide durmuyor. Bilenlere sorum ISIRIR mı hakikatten yoksa buda bir oyunmudur? Her ağzıyla hamle yaptığında içgüdüsel olarak elimizi ayağımızı hızlı bir şekilde çekiyoruz ve dahada azimle saldırmaya başlıyor kerata  :lol:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 07, 2015, 20:58:32 »
Evdeki kedi artık evde :) Hanımı bak kedi değil KEDİCİK getiririm diyerek tehdit ettim ve kedimiz oldu. Sokak kedisi maşallah cinsi minsi yok. Bildiğim tekir :) 4 Mart doğumlu bir yavrucak gerçi artık büyüdü. 3. haftamıza girdik.

Şimdi sorum şu, çok güzel bir şekilde patileri ile elime ayağıma vb yerlerimize fırlıyor hamle yapıyor. Önceleri tırmıklayacak sanıp korkuyorduk ama hamle yaparken açtığı tırnaklarını elimize ayağımıza değdirdiğinde kapatıyor ve o yumuşacık patileri ile dokunuyor. Eyvallah hoş güzel ama şimdi birde ısırmaya çalışmalar başladı. Gerçi belki biz ısıracak sanıyor da olabiliriz tıpkı tırmıklamasından korktuğumuz gibi belkide ısırmayacaktır ama pek ısırmayacak gibide durmuyor. Bilenlere sorum ISIRIR mı hakikatten yoksa buda bir oyunmudur? Her ağzıyla hamle yaptığında içgüdüsel olarak elimizi ayağımızı hızlı bir şekilde çekiyoruz ve dahada azimle saldırmaya başlıyor kerata  :lol:

Abi kediyi belediyenin veterinerine götürürsen aşı kartı çıkarıp ücretsiz aşılarını yaparlar diye düşünüyorum. Gerçi bizim burdaki  belediye veterinere biz sokak köpeği götürmüştük.  :islik:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 07, 2015, 21:00:31 »
Murat,

Bu sorunun cevabı tek;
Deneme yanılma. ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 07, 2015, 21:04:07 »

whatsapp profilindeki kedi mi abi o? camdan efkarlı efkarlı bakıyordu elinde bi sigara eksik :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 07, 2015, 21:08:15 »
 2tane arkadaşimda  var birinde bi tane var beyaz kocaman bayadir bakiyorlarmiş  digerinde 2 tane var ve  bakmasi kolay hayvanlar degil bana kac tane resim atiyor evde nerelere girmiyorlar ki lavabonun icine camasir makinasin ustune gitari kirmislar altaki komsunun canaginin ayarini bozmuslar  çok munzur hayvanlar  digeri hayvani sehir sehir dolastirmis karsa vana gitmis hayvan [emoji38] usutunuze tuyu  gelirse fircasi var elbisenize suruyosunuz  kili aliyor tuyu  tabi beslemek buyuk  sorumluluk
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 07, 2015, 21:28:33 »
Bi kaç fotoğraf alabilirmiyiz? Kedileri çok severim hele şişko tembel olanlar evde hiç beslemedim  sokak kedilerini alıştırdım fakat sonradan kayboldu  üzülüyorum. Rahmetlik anne annemin köyüne giderdim onun birkaç kedisi vardı bi tanesi o gün kim geldiyse 1 geceye mahsus gelen misafirin yorganın üzerine yatardı. Evden bi yer gidemeyen tek kedimde bu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mayıs 07, 2015, 22:15:54 »
Hiç aşı maşı yaptırmadık, bilinçsizce gidiyoruz bakalım :)

Evet Talat Hocam o efkarlı kedi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 07, 2015, 22:38:32 »
13 yıl kedi beslemiş biri olarak şunu söyleyebilirim.

1- Evde bırakıp tatile gidemezsiniz. (Hayvan pansiyonuna bırakıp bir kere tatile gittik. Döndüğümüzde üzüntüden hiçbir şey yemediği için bir deri bir kemik kalmıştı. Tanıyamadık kendi kedimizi.)

2- Öldüğünde çok üzülürsünüz. (Çünkü ben aldığımda 15 günlüktü. 13 yıllık sürede evin ferdi oluyor maalesef)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 08, 2015, 00:30:05 »
3 tane kedi besledim yavrudan büyüterek. Isıramazlar küçükken isterseniz deneyin parmağınızı ağzına alır ama sıkamaz dişleride o kadar keskin değildir zaten anca büyüdüğünde ısırırsa acıtır.  3 üde hiç ısırmadı beni.  Tırnaklarınıda normalde geçirmez kızarsa, düşeceğini zannetiği zaman üstünüzü başınıza tırnaklarını takar bilginiz olsun üstünüzde yeni aldığınız kıyafet varken yaklaştırmayın :D Tecrubeyle sabit :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 08, 2015, 13:49:03 »
Benim kızda kedi hastası. Sırf bu yüzden kedi tırmaladı ve 5 adet kudu z aşısı vurdurmak zorunda kaldık. Ama halen akıllanmadı. Çok seviyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Evdeki KEDİ
« Yanıtla #33 : Mayıs 08, 2015, 14:31:36 »
Murat Bey, yaklaşık 2 yıldır bir tosuna ev sahipliği yapıyoruz :) British Short Hair kendisi ve tüy konusunda yine az bakım isteyen türlerden birisidir. Cooldur, sıkıntı çıkarmaz asla size ve çocuklarla da iyi anlaşan bir yapısı vardır... :)
Fotoğrafını da ekleyelim bizim dananın bari :)

Çağatay Bey çok güzel bir kedi.  :)  Böyle güzel bir kedi ve bahçede güzel bir köpek beslemek harika bir duygudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Ynt: Evdeki KEDİ
« Yanıtla #34 : Mayıs 08, 2015, 16:16:42 »
Çağatay Bey çok güzel bir kedi.  :)  Böyle güzel bir kedi ve bahçede güzel bir köpek beslemek harika bir duygudur.

Çok teşekkürler :) Bizmkinin son hallerini ekleyim bari :) ehehe..

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 08, 2015, 18:08:25 »
Çağatay seninkisi kediyse benimkisi ne yahu :) Maşallah bu ne yaaa, maskot gibi peluş oyuncak gibi birşey  :asikadam: :asikadam: :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 08, 2015, 18:32:22 »
Çağatay seninki bu işin gucci si gibi :)) english shorthair
belli zamanlarda dişi kaşınır ama ısırmaz,hayvanlar sevgisini veya diş kaşıntısı belirtisi olarak yapar.sürekli yapıp alışkanlık haline getirmediği sürece bir sıkıntı yok.
hayvandır tüy dökebilir normaldir.insan bile döküyor ufak ufak farkında değiliz.
her zaman söylerler bende tekrar söyliyim;aileden biri olarak görmeyecekseniz hayvan almayın lütfen,tatile gidecekseniz hayvan kabul eden yerlerden tercihlerinizi kullanın.
bu arada sokak kedilerinin (halk tabiri ile tabi) en büyük avantajı ırksal rahatsızlıkları bulunmaz.hastalanmazlar kolay kolay,kibar değildir bünyeleri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 08, 2015, 19:02:24 »
Arkadaşlar,

İçimizde evinde kedi besleyen varmı? Bizde (Kızım ve Ben, hanım hariç olaya biraz soğuk) evimizde kedi beslemek istiyoruz. Beslemek tabiri ne kadar uygun bilmiyorum ama yaşatmak aileden biri olmasını istiyoruz diyeyim.

Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar olumlu yada olumsuz fikirlerini belirtirlerse sevinirim. Beslenecek yer apartman dairesi, 3 Balkonlu bir ev.

1- Hangi cins kedi olmalı?
2- Cinsiyeti ne olmalı?
3- Yukarıda 1.sorum kıl tüy olayından dolayı idi (Bazı cinsler çok kıl tüy döküyormuş)

Geçen hafta yazlıkta bir sürü sokak kedisi vardı, kızım korkuyordu, bende hayvanların sevdiğini insanlarda sever hesabı alışsın istedim, üniversite zamanımdan kalma kedi tırmalanma vakamdan sonra bende de bir korku peydah olmuştu, hem kendi korkumu kırmak hemde yıllarca içimde biriken kedi sevgisini giderme adına kızımla kedilere yanaştık. bir tanesi eniklemiş 4 tane birbirinden afacan kedi yavruları vardı, hepsi o kadar güzel sokuluyorlardı ki. Bir güzel sevdik hele anneleri tam bir sırnaşıktı :) Kızım eve götürelim baba dedi ama kıyamadım aile fertlerini birbirinden ayırmaya. Şimdide telde psikolojik baskı yapıyor baba kedi al kedi al diye :) Sizlere danışmak istedim bakamamaktanda korkuma sizlere danışıyorum. Teşekkürler şimdiden  :saygi:

Murat Hocam; zaten almışsın.foruma uğrayamıyorum doğru düzgün eğer konuyu görseydim önceden yazardım sana.

hayırlı olsun öncelikle.

Ancak kedi almanın doğru yada yanlışlığından ziyade şu anda evinde aşısız bir kedi beslemenin son derece yanlış bir hareket olduğunu hem kendini hemde aileni ciddi bir riske attığını bir tıp doktoru olarak belirtmek  isterim.

Şu anda tüm aile bireyleri olarak TOKSOPLAZMOZİS denilen Toksoplazma Gondi denilen mikrobun yaydığı hastalıkla ciddi olarak risk altındasınız.
Bu mikrop kedi yada köpeklerin özellikle aşıları düzenli yapılmayanların dışkısında bulunur.Bu mikrop dışkıda kaldığı gibi bunlarla temas edildiğinde insana çok kolalıkla bulaşabilen bir mikrop türüdür.YAPTIĞI HASTALIK KİST HİDATİKTİR.

evin içinde eğer hamile bir bayan veya küçük bireyler varsa çok daha ciddi risk altındalar çünkü vücudun immün sistemi yeterli savunmayı yapamaz.
Hamile bayanlarda pozitif saptandığında çocuk üzerinde sakat doğum ve ani çocuk ölümüne kadar götüren bir çok risk taşır.

bu nedenle madem aldınız A9 tv içermeyen kediciği hemen bir kaç gün içinde mutlaka aşılamalarını yaptırın.
mümkünse kedi dışkısı yada idrarını yaptığı yerleri temizlerken eldivensiz yanaşmayın bu bölgelere.sonrasında eczanelerde satılan el dezenfaktanlarında bir kaç tane alıp banyo tuvalet ve mutfak gibi bir kaç yere yerleştirin bunlardan.

diğer faktör hastalıklı mikroorganizmalara ev sahipliği yapan Kıl Kökleridir.Solunum yoluyla vücuda alınan bu tüyler genellikle akciğerin en çok havalanan tepe bölgesine yerleşirler.ve zamanla hastalık yaymaya siz başlarsınız.

Bu nedenle evlerinizde mutlaka Hepa Filtreli elektrikli süpürgeler ile kıl temizleyici yapışkanlı rulolar bulundurun.el dezenfektanlarını küçümsemeyin yada üşenmeyin.en önemli faktörlerden biri aşılı hayvan olduğu gibi el temizliğide önemlidir.

eskiden evet her evde kedi köpek vardi.ama o zamanlar her evin kendi bahçesi vardı.hayvanlar dışkılarını bahçeye doğal ortama yaparlardı.
ama zamanımızda artık insanlar gibi hayvanlarda doğal ortamlarında değil ve doğal dönüşüm zincirini bozduk onların.

kedi besleyenlerin sesini duyar gibiyim şu anda.abi naptın ya biz yıllardır besliyoruz bişey olmadıki bize!!!!

Vücudunuz bu mikrobu belki beslediğiniz hayvandan kapmış ve hafif şekilde hastalığı geçirmiş iseniz;

Kan Testlerinde Toxo-IgG denen değeriniz pozitif çıkar.

Eğer hastalığı o anda yeni geçirmeye başlamış iseniz Toxo-IgM denen değer pozitif çıkar.Bunu hiç istemeyiz.Vucitta hastalık belirmeye başlamıştır.

Vucütta en çok AKCİĞER-DALAK-KARACİĞER-BÖBREK VE NADİREN BEYİN bölgesinde yerleşir.

Dalak tutulumunda dalak komple alınır.eğer dalak alnırken amlieyat sırasında dalak yaralanırsa dalağın içindeki hastalıklı kistin içindeki Trofozitler karın iç duvarına döküldüğü için muhtemel 6 ay sonra bu sefer PANKREAS yada KARACİĞERDE, KİST HİDATİK  denen hastalık nüks eder.   

Yani bir kere vücuda girdiyse nüks yapma ihtimali çok yüksektir.Hatta öyle bela bir mkropturki hastayı ameliyat eden doktor ve hemşireye bile bulaşma riski taşır.                                                                             
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mayıs 08, 2015, 19:29:01 »
Teşekkürler herkese, yarın geri iade edeyim ben en iyisimi :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 08, 2015, 19:43:22 »
Teşekkürler herkese, yarın geri iade edeyim ben en iyisimi :(

yahu  ben sana hayvanı geri iade et dedimmi?

sadece git ve aşılarını yaptır ve ağzınıza sokup öpmeye çalışmayın kediciği.yani solunum yolunuza çok yaklaştırmayın.

insan gibi sevin yani.bu dediklerime dikkat ederseniz hiç bir şey olmaz.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)